10 Kedai Makan Malam Di Kangar

Jom serbu Kangar, Malaysia! Salah satu aktiviti wajib yang korang tak boleh lepaskan ialah makan malam di sini. Kangar terkenal dengan keindahan kulinari tempatan yang menjamu selera. Dengan pelbagai hidangan yang menggiurkan, pasti akan menjadikan pengalaman korang lebih terasa istimewa. Mulakan petualangan gastronomi dengan mencuba nasi biryani yang sedap giler dengan ayam rendang yang pekat dan lembut. Jangan pula lupa untuk merasa nasi kerabu yang berwarna menarik dengan serunding dan telur masin sebagai sampingan. Berakhirkan malam makan dengan pencuci mulut yang manis seperti pulut mangga atau jagung bakar bersalut kelapa. Jadi tunggu apa lagi? Serbu Kangar dan jangan lepaskan peluang sekali seumur hidup ini!

Makan Malam Di Kangar

Mahu menggoda perut anda dengan perjalanan makan malam di Kangar? Mari kita lihat 10 tempat menariknya!

1. Ana Burger D’ Cafe

Ana Burger D’ Cafe merupakan restoran burger yang sedap dengan pilihan burger daging sendiri. Parking yang luas di belakang. Cubalah Cheesy Giant Chicken Burger dan Lamb Chop, terutamanya burger sedap. Hidangan Barat yang lazat, pelbagai dan berpatutan.

 • Alamat:Jalan Raja Syed Saffi, Kampung Jarak, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 6:00 Petang – 12:00 Pagi, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 6:00 Petang – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+601116076345

2. Al-Sagoff Corner (Air Halia Asli)

Al-Sagoff Corner (Air Halia Asli) merupakan pusat sarapan sepanjang hari di Perlis. Terdapat pelbagai hidangan sarapan Malaysia. Saya mencadangkan untuk mencuba nasi kandar, mee kari, nasi dagang, roti canai, otak-otak, dan nasi lemak. Minuman di sini juga enak. Semuanya self-service. Tempat ini agak sesak tetapi selalu ada tempat kosong. Harganya juga berpatutan. Makanan cucur udang di sini dulu sedap, tetapi penjualnya sudah bersara. Tempat yang baik untuk sarapan dengan banyak pilihan. Terdapat pelbagai gerai makanan yang menjual makanan yang berbeza. Saya suka nasi lemak ayam rempah dan koew teow di sini. Cucur udang juga enak. Saya tidak sempat mencuba semua, tetapi saya yakin semuanya enak. Untuk minuman, teh halia dan kopi sangat enak. Tempat ini juga boleh sangat sesak.

 • Alamat:Persiaran Jubli Emas, Kampung Jejawi, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
 • Nombor Telefon:0124379494

3. Bossku House

Bossku House is a multi-shop concept offering Malay, Western, and sate cuisine. The food is reasonably priced and the service is good. The satay from the nearby shop is especially delicious with generous portions. The chicken chop is breaded with breadcrumb powder instead of the traditional tepung bistari style. Other recommended dishes are the Nasi Lemak and the Western food. The overall environment is cozy.

 • Alamat:Jalan, Persiaran Jubli Emas, Taman Pekeliling, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+60194550875

4. Restoran Maju Ahammad

Restoran Maju Ahammad adalah satu restoran kecil yang menyajikan hidangan Tandoori India, Roti curry (Kari Lentil), shawarma, dan hidangan lain di Perlis. Hidangan terbaik untuk dicoba di sini adalah Roti Nan Cheese Tandoori, Shawarma, dan Nasi Goreng. Servis yang diberikan sangat baik dan cepat. Roti Nannya lembut dan enak, begitu juga dengan kuah cicahnya. Harga makanan di sini berbaloi dengan rasa yang sedap. Restoran ini mempunyai suasana yang menarik dan Teh Tahrik (teh susu) yang fantastik. Saya berkesempatan bertemu dengan pemiliknya yang rendah hati dan dia duduk bersama kami untuk berbual sambil makanan sedang disiapkan walaupun restoran sedang sibuk pada masa tersebut. Tempat yang wajib dicuba.

 • Alamat:Lorong Pokok Sena, Kampung Tok Peduka, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
 • Nombor Telefon:0174848109

5. Maulana Cafe

Makanan dan minuman terbaik yang boleh dicuba di Maulana Cafe ialah menu istimewa mereka. Semua hidangan dalam menu tersebut sangat hebat! Jangan meremehkan saiz hidangan dan harga RM2.50 😎, sangat berbaloi. Menakjubkan 🫡. Sangat disyorkan tempat ini. Suka juga dengan hiasan dalaman yang unik 🤩 Cafe ini mempunyai 4 tingkat. Pergi pada waktu siang adalah yang terbaik kerana boleh menikmati pemandangan sawah padi dari tingkat atas. Tingkat bawah menyediakan penghawa dingin. Hidangan mereka juga sedap dan ada yang berhidangan sederhana dan ada yang besar. Namun, cadangan untuk tukar pinggan kaca kepada pinggan plastik supaya kakitangan mudah menghantar makanan ke tingkat 4. Secara keseluruhannya, tempat ini sangat disyorkan kepada sesiapa yang datang ke Perlis untuk mencari makanan. 👍 Tempat ini mempunyai suasana unik yang terletak di sebuah kampung berhampiran dengan Kangar. Rasa seperti rumah di atas pokok kerana restoran ini dibina dengan menggunakan kayu. Terdapat ruang makan di tingkat bawah dan tingkat atas. Makanan adalah sederhana dan lebih seperti masakan di rumah. Saiz hidangan kecil. Burger yang sedap. Harga yang berpatutan. Perkhidmatan yang mesra. Lingkungan yang hebat.

 • Alamat:460, KG. SRI MEDAN, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Jumaat: 4:00 – 11:00 Petang, Sabtu: 2:00 – 11:00 Petang, Ahad: 4:00 – 11:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60173205874

6. Warung Mak Andiaq

Andaiq Warung Mak Andiaq menyajikan hidangan makanan dan minuman yang lezat dengan harga yang terjangkau. Anda harus mencoba Ayaq Blue Soda yang segar. Daging Bakar Leleh adalah hidangan yang sangat sedap. Meskipun pilihan menu makanannya tidak terlalu banyak, air minumannya memiliki banyak variasi. Warung ini terkesan sebagai tempat yang peduli lingkungan, namun kami meyakini bahwa kesan pertama kami salah. Makanan di sini sangat lezat, stafnya juga ramah. Anda harus mencoba nasi dengan daging panggang di warung ini. Anda tidak akan kecewa. Juga cobalah roti bawang putih yang disajikan bersama sup jamur. Jamur dalam supnya dipotong tipis dan memberikan rasa yang sangat lezat.

 • Alamat:12, Jalan Taman Sri Sentua, Kampung Guar Syed Alwi, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: 7:30 Pagi – 11:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 7:30 Pagi – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:0107924184

7. My Ole Ole

My Ole Ole adalah tempat makanan dan minuman terbaik untuk dicuba. Mereka menyediakan pilihan makanan yang luas untuk makan malam di luar yang nyaman. Otak-otak mereka sangat sedap, dan kami juga bawa pulang beberapa selepas makan di situ. Makanan lain seperti kuetiau dan makanan barat di sini juga sesuatu yang semua orang harus cuba. Kami tidak mengambil gambar pada hari itu kerana terlalu teruja dengan suasana dan makanannya. Koteow kerang mereka sangat padu, letakkan sedikit telur ‘mata’ di atasnya, tak ada kata lain untuk makanan ini selain sedap! Terutamanya olio aglio extra pedas, sangat disyorkan. Maaf, kami terlupa mengambil gambar kerana makanan sudah habis.

 • Alamat:MY Kampung, KM 11, Jalan Kaki Bukit, 02400 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 4:30 – 11:00 Petang, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 4:30 – 11:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60174985997

8. Persiaran Makanan Bintong

Persiaran Makanan Bintong adalah tempat yang amat sesuai untuk mencuba pelbagai jenis makanan atau minuman. Terdapat pelbagai perniagaan yang menawarkan kemudahan lengkap dan suasana menarik yang menarik pelancong yang ingin mencari makanan di Perlis. Beberapa makanan dan minuman terbaik yang boleh dicuba di sini antaranya adalah:
– Ayam goreng
– Nasi lemak
– Mee goreng
– Seafood bakar
– Ais kacang
– Teh tarik

Nikmati makanan yang sedap dan tarikan pandangan yang indah semasa berada di sini.

 • Alamat:24, Jalan Raja Syed Saffi, Kampung Bintong, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:No operating hours available
 • Nombor Telefon:None

9. Adam Bistro Western Kangar

Adam Bistro Western Kangar menyajikan makanan dan minuman terbaik. Anda mesti mencuba hidangan Western mereka yang enak.

 • Alamat:Jalan Kampung Baru, Kampung Baharu, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 5:30 – 11:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 5:30 – 11:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60109254991

10. RESTORAN KAK MAA

Restoran Kak Maa adalah tempat makan yang sangat recommended. Makanan dan minumannya sangat sedap! Anda harus mencoba Nasi Ayam Goreng dan Teh Tarik yang tiada tandingannya!

 • Alamat:01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:No operating hours available
 • Nombor Telefon:0134039127

5 BEST Tempat Makan Malam Di Kangar:

 • Ana Burger D’ Cafe
 • Al-Sagoff Corner (Air Halia Asli)
 • Bossku House
 • Restoran Maju Ahammad
 • Maulana Cafe
Baca Juga  10 Kedai Makan Malam Di Damansara

Leave a Comment