10 Kedai Makan Malam Di Chukai

Haaai korang! Dah penat kepasangnya berziarah jauh-jauh, tapi tak pasti nak makan di mana malam ni? Jangan risau, sebab aku punya idea terbaik untuk korang! Nah, korang kena cuba makan malam di Chukai, Malaysia. Chukai bukanlah destinasi yang terkenal tapi jangan salah sangka, makanan di sini memang tak boleh nak lawan! Bermula dengan hidangan tradisional seperti nasi lemak dengan sambal pedas, roti canai lembut dan roti john sedap, korang akan terpegun dengan pelbagai pilihan menu yang ada. Jom kita jalani pengembaraan kuliner di Chukai yang penuh dengan makanan-makanan lazat dan unik. Siapa sangka, perut kenyang, hati pun senang!

Makan Malam Di Chukai

Jom terjah artikel “10 tempat makan malam serba sedap di Chukai, Malaysia” dan nikmati santapannya yang menggugah selera!

1. Texas Station Cafe & Restaurant

Texas Station Cafe & Restaurant menyajikan makanan dan minuman yang sedap dan berbaloi dengan harga. Layanan cepat dan ramah, walaupun pelanggan ramai. Makanan terbaik untuk dicuba adalah Lamb Chop, yang dimasak dengan sempurna dan juicy. Spaghetti Olio juga enak dan berbaloi.

  • Alamat:Lot PT 16088 Tingkat Bawah, Bangunan Kedai Depan Nirwana, Jalan Kubang Kurus, Chukai Utama, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 3:00 – 11:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Khamis: 3:00 – 11:00 Petang, Jumaat: 4:00 – 11:00 Petang, Sabtu-Ahad: 3:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+6098586260

2. Keladi Western Hut

Keladi Western Hut adalah restoran barat yang mempunyai perkhidmatan laju. Makanan seperti spaghetti cabonara, chicken chop, meatball, dan fish and chip adalah beberapa hidangan yang terbaik untuk dicuba. Menurut ulasan, air air kayangan seperti oreo dan keladi rasa biasa, cair mushroom soup, dan aglio olio tidak sedap. Harga makanan juga telah meningkat tetapi kualiti mungkin tidak konsisten. Black pepper sauce yang sedap dan kelapa serta pizza yang enak adalah beberapa hidangan yang disyorkan. Harga adalah berpatutan dan sesuai untuk keluarga kecil. Restoran ini adalah pilihan yang baik untuk penduduk setempat.

  • Alamat:PT6246, TINGKAT BAWAH, Jalan Air Putih, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 4:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60129274255

3. Z&R Station 2

dan berbaloi dengan harga.

  • Alamat:Belakang Mr DIY Bandar, Jalan Tiong, Kampung Jakar, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 5:00 – 11:30 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Sabtu: 5:00 – 11:30 Petang, Ahad: 1:00 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+601170714021

4. WARUNG KUALI PANAS KEMAMAN steamboat & grill

Warung Kuali Panas Kemaman serves delicious steamboat and grill. Recommended dishes are shellout and “sotong Celup tepung”, which are affordable and tasty.

  • Alamat:8812, Jalan Siantan 1, Bandar Baru Bukit Mentok, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa: 5:00 – 10:30 Petang, Rabu-Ahad: 5:00 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60145241319

5. Restoran J&I Ikan Bakar

Restoran J&I Ikan Bakar merupakan restoran yang sangat disarankan dengan penyediaan cepat. Makanan dan minuman terbaik yang perlu dicuba adalah nasi goreng kampung yang sangat sedap dengan banyak ayam. Selain itu, sambal ikan bakar juga sedap dan unik dengan rasa manis yang tidak seperti kedai-kedai lain. Lala 3 rasa juga enak walaupun isinya kecil. Sotong celup tepung hanya sedikit melebihi ok. Harga juga sangat berpatutan dengan hanya RM97 untuk hidangan dalam gambar untuk 4 orang makan. Semoga Restoran J&I Ikan Bakar terus maju dan menyediakan makanan yang sedap seperti ini. Sungguh berbaloi makan di sini dengan sedap dan harga yang berpatutan.

  • Alamat:lot 18606-2 jln saga kg. mak chili, 24000 Kemaman, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 4:00 Petang – 1:00 Pagi, Ahad: 4:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60139015811

6. 4 x 4 Megi Ketam Bistro Kemaman

Makanan dan minuman terbaik yang perlu dicuba di Megi Ketam Bistro Kemaman ialah:
1) Talam yang segar
2) Udang masak telur masin
3) Sayur sawi dengan sos tiram
4) Ikan siakap kukus

Walaupun begitu, perlu diperbaiki lagi dalam mematuhi SOP kerana zaman Covid ini.

  • Alamat:No. 1 Gerai Pelbagai Geliga,, Geliga, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 4:30 Petang – 1:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60149406981

7. Seaview Ikan Bakar Kuala Kemaman

Seaview Ikan Bakar Kuala Kemaman adalah restoran ikan bakar di Kuala Kemaman dengan makanan yang sedap. Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba adalah sotong goreng tepung, Nasi goreng ikan hancur, dan keropok lekor. Sotong goreng tepung sangat lembut dan segar, anak-anak saya dan saya teruja dengan nasi goreng ikan hancur sehingga kami memerlukan pinggan kedua. Pemandangan laut yang indah menambahkan pengalaman makan yang menyenangkan. Tempat ini adalah warung kampung yang sederhana tetapi hidangan yang disajikan sangat sedap. Tempat letak kereta di mana-mana percuma dan ikan bakar yang dihidangkan di restoran ini sangat enak. Anda boleh mencuba ikan jacket, rasanya sangat lazat. Hanya RM140 untuk dua ikan, pinggan besar nasi dengan sos, sayur-sayuran, dan minuman untuk empat orang. Semua kami sangat kenyang dan ini adalah tawaran yang baik. Satu-satunya kekurangan adalah kucing-kucing di sekitar restoran yang sedikit mengganggu. Pemandangan di tingkat atas adalah yang terbaik. Makanan sedap dengan servis yang baik. Saya pasti akan datang lagi. Saya mencadangkan tempat ini!

  • Alamat:Jalan Kuala Kemaman, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 4:30 – 11:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Khamis: 4:30 – 11:00 Petang, Jumaat-Ahad: 4:30 – 10:30 Petang
  • Nombor Telefon:+601114942164

8. Satay Keluarga Tepi Shell Kemaman

Satay Keluarga Tepi Shell Kemaman serves delicious satay with tender, juicy meat complemented by a tinge of sweetness in the peanut sauce. The must-try dish is the Maggi kerabu, and the tom yum seafood is also highly recommended. The food here is rated 5 stars and is best enjoyed while still hot, despite the slightly small amount of sauce provided. The restaurant is popular among the locals, so there might be a short wait due to the queue for takeaways. The prices are affordable, making it a great place to satisfy your cravings with family or colleagues. The service is also commendable. However, during my visit, the beef satay was unavailable. The chicken satay was good but would be even better with a bit of skin. The peanut sauce was delicious.

  • Alamat:Jalan Kemaman – Dungun, Kampung Besut, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 4:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60107759668

9. Restoran Restu Chek

Restoran Restu Chek menawarkan pelbagai hidangan sedap dengan waktu operasi yang panjang. Untuk sarapan pagi, roti canai adalah hidangan terbaik yang perlu dicuba. Bagi makan tengah hari, nasi lauk campur adalah pilihan yang baik. Pada waktu malam, restoran ini menyajikan western food dari pukul 1 petang hingga 11 malam. Roti canai di sini dikatakan terbaik di Chukai dan harganya juga berpatutan, dengan hidangan-hidangan lainnya yang juga enak. Jika anda ingin mencuba hidangan lain, saya sarankan untuk mencuba mee goreng mamak dan teh peng, dua hidangan yang popular di tempat ini.

  • Alamat:Jalan Limbong, Kampung Kubang Kurus, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

10. MIJENG Corner

MIJENG Corner adalah sebuah kedai makanan di kampung yang terkenal dengan masakan subhanallah yang sedap. Salah satu makanan yang paling direkomendasikan untuk dicoba adalah sup daging. Rasanya yang sedap dan bahan daging yang lembut akan membuat Anda terpuaskan. Meski tempatnya agak kedalam dan parking terbatas, namun beruntungnya Anda mendapatkan tempat parkir di sebelah kedai. Selain itu, semua orang di kedai ini sangat ramah dan perhatian. Dengan total biaya RM23 untuk dua orang makan, ini merupakan nilai yang sangat berbaloi jika dibandingkan dengan kelezatan makanannya.

  • Alamat:1961, 6, Kampung Mak Cili Paya, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:+60146403475

5 BEST Tempat Makan Malam Di Chukai:

  • Texas Station Cafe & Restaurant
  • Keladi Western Hut
  • Z&R Station 2
  • WARUNG KUALI PANAS KEMAMAN steamboat & grill
  • Restoran J&I Ikan Bakar
Baca Juga  6 Kedai Makan Malam Di Jengka

Leave a Comment