10 Kedai Makan Tengahari Di Jerteh

Hari ini saya nak cerita tentang pengalaman makan tengahari di Jerteh, Malaysia. Kalau korang tak tahu, Jerteh ni bandar kecik di Terengganu yang terkenal dengan makanan sedap-sedap. Ok, jom kita start cerita ni. Sebelum tu, baik korang readykan perut korang sebab cerita kali ni confirm buat korang lapar. Bila sampai di Jerteh, satu tempat yang wajib korang cuba adalah Restoran Nasi Kak Wok. Dia punya nasi lemak memang terbaik! Lepas tu, kalau korang nak makan seafood, ada satu gerai tepi pantai namanya Gerai Ikan Bakar Tok Ayah. Korang boleh makan dan enjoy pemandangan laut yang cantik. Trust me, korang takkan kecewa dengan makan tengahari di Jerteh, memang puas hati!

Makan Tengahari Di Jerteh

“Kejelitaan Jerteh Malaysia memikat kepala perut Anda! Saksikan 10 tempat makan tengahari yang menggugah selera di sini!”

1. Restoran Fatirah 1

Restoran Fatirah 1 adalah restoran yang sangat disyorkan. Harganya murah dan masakannya sangat sedap. Selepas banyak kali datang, makanan yang paling direkomendasikan untuk dicoba adalah.

  • Alamat:Kampung Gong Nering, 22000 Jerteh, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 1:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+6096976119

2. J.River Restaurant

J.River Restaurant adalah restoran yang sangat disyorkan dengan makanan-makanan sedap dan set murah yang sangat berbaloi dengan harganya. Menu berbuka di sini juga sangat sedap dan sesuai untuk dicuba. Restoran ini terletak di lokasi yang tenang, jauh dari kebisingan kehidupan bandar. Mereka menawarkan makanan yang dimasak dengan segar, terutamanya makanan Thai. Hidangan mereka mempunyai rasa yang enak dan memuaskan. Suasana di restorannya sangat baik dan tenang. Ini adalah tempat yang baik untuk menikmati dan berkongsi beberapa momen indah atau menghabiskan waktu berkualiti bersama rakan dan keluarga. Dari segi harga, restoran ini murah dan berpatutan. Sangat disarankan! Selamat menjamu selera!

  • Alamat:Unnamed Road, 22000 Jerteh, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 2:30 – 11:30 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 2:30 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+601114149100

3. Restoran D’Miel Ikan Bakar & Masakan Panas

Restoran D’Miel Ikan Bakar & Masakan Panas menawarkan makanan dan minuman yang terbaik untuk dicuba. Makanan yang disarankan termasuk Ikan Bakar, Rendang Ayam, Nasi Goreng Laut, Sup Tom Yam, dan ABC Special. Minuman yang popular termasuk Limau Ais, Teh Tarik, Air Jagung, dan Sirap Bandung. Restoran ini menawarkan harga yang sangat murah dan perkhidmatan yang ramah. Walau pun terdapat pengalaman yang kurang memuaskan dengan Chicken Chop, mereka telah memberikan perhatian kepada masalah tersebut dan memperbaiki keadaannya.

  • Alamat:3, Kampung Gong Nering, 22000 Jerteh, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 1:00 Petang – 12:00 Pagi, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 1:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60139255399

4. Kedai Makan Dalam Kampung

Ok, berikut adalah 8 makanan atau minuman terbaik yang boleh dicuba di Kedai Makan Dalam Kampung:

1. Char Kue Tiaw
2. Sedak DooH
3. Lepahni Keno
4. Repeat Lagi Laaa..
5. Makanan Sedap
6. Tempat Comel
7. Sangat Sedap
8. Harga Berpatutan

  • Alamat:22000 Jerteh, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

5. Nasi Arab

Nasi Arab sedap, sambal sedap, mee udang, harga berpatutan, kedai baru, nasik arab kambing, support ore muda sebelah hospital Jerteh.

  • Alamat:Kampung Tanduk, 22000 Jerteh, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 12:00 – 8:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 12:00 – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60179297905

6. Nasi Ganja 2 Beradik

Makanan atau minuman terbaik yang boleh dicuba untuk menghilangkan rindu kepada Nasi Vanggey adalah Nasi Ganja 2 Beradik. Terima kasih atas komen yang menyatakan Nasi Ganja tidak memabukkan dan sangat sedap. Nasi Ganja adalah pilihan yang baik untuk peminat nasi kandar Penang yang tidak perlu pergi jauh ke Penang, sebab di sini juga menjadi.

  • Alamat:Lot-38, Simpang 3 Tali Air, Kampung Alor Lintah, 22000 Jerteh, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 11:00 Pagi – 4:30 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Khamis: 11:00 Pagi – 4:30 Petang, Jumaat: 11:00 Pagi – 5:00 Petang, Sabtu-Ahad: 11:00 Pagi – 4:30 Petang
  • Nombor Telefon:+601140670539

7. Nor Kedai Makan

Nor Kedai Makan menyajikan masakan dan minuman yang sedap. Beberapa makanan terbaik yang patut dicuba adalah masakan masin.

  • Alamat:PFRG+85, 22000 Jerteh, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 6:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60162943153

8. Warung Pok Din

Warung Pok Din menyajikan roti canai crispy yang disertai dengan kari kambing meletop. Restoran ini juga terkenal dengan hidangan gulai kambing terbaik.

  • Alamat:Kampung Tok Has, 22000 Jerteh, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 6:00 Pagi – 2:00 Petang, 4:30 – 11:30 Petang, Sabtu: Tutup, Ahad: 6:00 Pagi – 2:00 Petang, 4:30 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60124944115

9. Kedai Makan Kak Zah.

Makanan kedai Kak Zah yang terbaik untuk dicuba adalah mee celup yang sangat sedap dan murah.

  • Alamat:Kampung Oh, 22020 Jerteh, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

10. Kedai Makan Zuazri

Kedai Makan Zuazri menyajikan nasi ayam dan chicken chop yang sedap. Nasi Chicken Chop adalah pilihan saya. Jangan lupa cuba cendol. Pekerja juga friendly.

  • Alamat:149, T5, Kampung Tanduk, 22000 Jerteh, Terengganu, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 10:00 Pagi – 10:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+601116936236

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Jerteh:

  • Restoran Fatirah 1
  • J.River Restaurant
  • Restoran D’Miel Ikan Bakar & Masakan Panas
  • Kedai Makan Dalam Kampung
  • Nasi Arab
Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Sungai Lembing

Leave a Comment