10 Kedai Sarapan Pagi Di Chuping

Pagi-pagi buta, jom sambut pagi dengan artikel santai! Kalini kita akan bercerita tentang sarapan pagi di Chuping, Malaysia. Chuping terletak di Negeri Kelantan, yang terkenal dengan sawah padi yang hijau menghijau. Mungkin ramai yang tak tahu yang Chuping juga ada makanan sarapan yang menarik! Mari lepak bersama di kedai-kedai kecil di pinggir jalan dan mersakan nasi lemak yang sedapnya teramat. Tambahkan dengan sambal pedas yang mencengkam selera. Tidak cukup dengan nasi lemak? Jangan risau! Anda juga boleh mencuba roti canai yang lembut dan berkuah kari yang kaya rempah. Jom bersarapan di Chuping, pasti puas hati sampai menjilat jari!

Sarapan Pagi Di Chuping

“Nak cari tempat best sarapan pagi di Chuping, Malaysia? Jom tengok senarai 10 pilihan sedap melelehkan mulut!”

1. McDonald’s Kangar

McDonald’s Kangar, a top outlet with fast service and good food. Crowded and difficult parking. Recommended try: order through apps for prompt service. Downsides: crowded toilets with cigarette smoke stains and burn marks on tissue dispenser.

 • Alamat:Jalan Kampung Bakau, Kangar, Malaysia, Perlis, 01000 Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+6049764289

2. Restoran Suri Masakan Melayu Asli

Restoran Suri Masakan Melayu Asli menawarkan makanan dan minuman yang lazat dan murah. Pilihan makanan lauk campur yang pelbagai untuk dicuba. Harga air sirap hanya RM2 sahaja. Makan untuk 4 orang hanya RM42.50. Tempat ini direkomen oleh Pelancongan Perlis dan mempunyai banyak tempat duduk. Pembayaran juga boleh dilakukan melalui E-Wallet. Tempat yang luas dengan kemudahan parking yang senang diakses. Tak perlu beratur tunggu walaupun ramai. Pastinya akan datang lagi jika ke Perlis.

 • Alamat:Jalan Kampung Pondok, Kampung Pondok, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 9:30 Pagi – 4:00 Petang, Ahad: Tutup
 • Nombor Telefon:+60175779232

3. Capati Labu Sayong & Nasi Gulai Panas

Capati Labu Sayong dan Nasi Gulai Panas sangat sedap. Bagi yang ingin mencuba makanan atau minuman terbaik, saya cadangkan mencuba Sardin dan kari ayam. Servis yang disediakan juga bagus dan airnya enak. Nasi lemak bungkus kecil juga sangat sedap, perlu makan dua bungkus. Capatinya lembut, gebu, dan terasa cair di mulut, dicicah dengan kuah sardin yang banyak isi. Selain itu, kuah ayamnya juga penuh dengan isi. Penghantaran makanan juga cepat dan kami sekeluarga puas hati dengan makanan ini, pasti akan datang lagi. Capati kuah sardin dan kari ayam adalah sedap dan sesuai dengan selera kami. Servisnya juga cepat kerana abang yang membuat capati itu memang pakar. Harga juga berpatutan.

 • Alamat:26, Jalan Raja Syed Saffi, Kampung Bintong, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, 5:00 Petang – 2:00 Pagi, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, 5:00 Petang – 2:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+6042643564

4. Ngulang Kopitiam

Ngulang Kopitiam adalah restoran yang menawarkan pengalaman unik yang mengingatkan kita pada era yang sudah berlalu, membawa pelanggan 50 hingga 60 tahun ke masa lalu dengan pesonanya yang nostalgia. Restoran ini memberikan perasaan seakan kita menjadi orang dari generasi sebelumnya.

Tempat ini menyajikan dua waktu makan utama: sarapan dan makan malam. Menu sarapannya sangat mengesankan, baik dalam cita rasa yang lezat maupun beragamnya pilihan makanan tradisional, mengingatkan pada kebiasaan makan generasi sebelumnya. Sangat direkomendasikan adalah Nasi Lemak, Nasi Impit dengan kuah kacang, dan Roti Bun Kluang – setiap hidangan memiliki rasa yang istimewa. Pelayanannya cepat dan layanan yang memuji, dengan staf yang ramah.

Makan malam, meskipun menawarkan pilihan yang lebih sedikit dibandingkan dengan sarapan, tetap menjaga standar tinggi dalam rasa dan kualitas. Nasi Mongolian Beef sangat direkomendasikan karena rasanya yang luar biasa.

Tempat parkir disediakan di tempat, meskipun tempatnya agak terbatas. Tempatnya indah dan klasik. Pelayanan sangat cepat. Semua makanan enak. Saran saya, pulut ayam yang terbaik. Ayamnya lezat dan pulutnya lembut. Lebih enak dari padang besar. Saya memberi rating 5 bintang.
Makanannya enak. Tempatnya bersih dan nyaman. Stafnya baik… Apa lagi…
Bubur nasi dan lontongnya benar-benar menggoda.

 • Alamat:410, Jalan Jejawi-Tok Kayaman, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 7:30 Pagi – 3:00 Petang, 5:00 – 11:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Jumaat: 7:30 Pagi – 3:00 Petang, 5:00 – 11:00 Petang, Sabtu-Ahad: 8:00 Pagi – 3:00 Petang, 5:00 – 11:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60124574222

5. Warung Balun

Warung Balun is a great place in Kangar City Center for a delicious breakfast. They offer a variety of dishes including Nasi Lemak, Roti Canai, different types of noodles, and more. The parking space is spacious and convenient. It is located near the Kangar Community College, making it an ideal spot for breakfast. There are various small stalls nearby that sell delicious food like char kuey teow, peknga, nasi lemak, and roti canai. The prices are reasonable and the service is satisfactory. There is ample parking available and the seating arrangements are comfortable. Overall, Warung Balun is a good place to try out when in Kangar City Center.

 • Alamat:1f, Jalan Raja Syed Alwi, Pusat Bandar Kangar, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 7:00 Pagi – 1:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:00 Pagi – 1:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60134095967

6. CAFE BONDA 2

Cafe Bonda 2 merupakan kafe yang baru dibuka dan memiliki suasana tenang. Terdapat pelbagai makanan dan minuman yang boleh dicuba di sini. Makanan terbaik yang direkomen untuk dicuba adalah nasi lemak yang menggunakan santan yang terasa sedap, dan sambal paru yang juga sedap. Selain itu, terdapat juga American breakfast dengan porsi yang kenyang. Kafe ini menawarkan pemandangan yang indah dan makanan yang lazat. Meskipun kafe ini agak ramai pada hujung minggu, tetapi sabarlah sedikit untuk beratur sebab semua makanan yang dipesan sedap.

 • Alamat:Lot 8472, jalan kilang gula, Kampung Titi Tampang, 02450 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 7:30 Pagi – 3:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:30 Pagi – 3:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60195571364

7. Kedai Roti Canai Bang Li

Kedai Roti Canai Bang Li, kedai lama, roti canai sedap, nasi lemak padu, makanan terbaik.

 • Alamat:Batu 3 1/2, Jalan Kaki Bukit, Kampung Petal, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 12:00 Petang
 • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Sarapan Pagi Di Chuping:

 • McDonald’s Kangar
 • Restoran Suri Masakan Melayu Asli
 • Capati Labu Sayong & Nasi Gulai Panas
 • Ngulang Kopitiam
 • Warung Balun
Baca Juga  3 Kedai Sarapan Pagi Di Rantau

Leave a Comment