15 Kedai Chinese Food Mid Valley

Hai korang! Kalau korang suka makan makanan Cina, meh aku bagitau 15 tempat makan best di Mid Valley! Memang terbaiklah kalau nak rasa hidangan sedap sedap warisan Cina ni. Dalam Mid Valley, banyaklah kedai makan Cina yang boleh korang cuba. Ada yang menyajikan dim sum lazat, ada pula yang menghidangkan sup pedas yang menggoda selera. Tak lupa jugak ada menu-menu Cina yang klasik macam char kuey teow dan hainanese chicken rice yang melegakan jiwa. Jadi, jom kita explore 15 kedai makan Cina terbaik di Mid Valley yang memenuhi citarasa korang. Pasti korang akan puas perut dengan hidangan Cina yang padu tu!

Chinese Food Mid Valley

“Mari rasa kelezatan 15 hidangan Cina di Mid Valley yang memanjakan lidah dan menjaminkan pengalaman makanan yang otentik!”

1. Mid Hudson Buffet

Mid Hudson Buffet menyajikan hidangan Cina dan Sushi berkualitas dengan menu yang beragam. Pelayanan yang ramah dan efisien serta suasana yang menyenangkan. Saya sangat merekomendasikan mencoba menu kerang mentah dan kepiting segar di sini. Nikmati beragam hidangan lezat yang pasti memuaskan segala selera. Setiap kunjungan selalu membuat pengalaman yang menyenangkan.

Mid Hudson Buffet
  • Alamat:1116 Ulster Avenue, 38 Massa Dr, Kingston, NY 12401
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 11:00 Pagi – 9:30 Petang, Jumaat-Sabtu: 11:00 Pagi – 10:00 Petang, Ahad: 11:00 Pagi – 9:30 Petang
  • Nombor Telefon:+18453821878

2. Garden Cafe

Garden Cafe adalah restoran yang menawarkan pelbagai hidangan. Menu wajib dicuba adalah nasi goreng dan steak ayam dengan sos lada hitam. Meskipun hidangan ini mengambil masa menunggu, hidangan lain disajikan dengan cepat. Restoran ini juga mempunyai menu kanak-kanak. Atmosfera yang nyaman untuk makan bersama keluarga. Hidangan Canto/China yang lazat, termasuk nasi goreng Fu-chow. Hidangan ayam steak sangat sedap dan bahagian besarnya. Teh susu yang sedap turut ditawarkan. Tempat yang kami amat sukai sejak kecil dan tidak pernah mengecewakan. Hidangan pelbagai dan harga yang berpatutan.

Garden Cafe
  • Alamat:228 W Valley Blvd, Alhambra, CA 91801
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 9:30 Petang
  • Nombor Telefon:+16262891833

3. MIAN

MIAN ialah restoran yang mempunyai rating Michelin dan dapat memenuhi jangkaan itu. Menu wajib yang dicadangkan untuk dicuba adalah hidangan dumpling daging babi, potongan daging babi rangup, dan sup mi daging. Dumpling sangat lazat terutama dengan sos manis. Potongan daging babi rangup juga sedap tetapi saya harap terdapat sesuatu untuk dicelupkan bersamanya. Sup mi daging yang disebut dalam artikel yang dipaparkan di dinding mereka juga sangat sedap dan saya sangat mengesyorkan ketiga-tiga hidangan ini.

Saya pasti akan kembali ke sini lagi kerana perkhidmatan pelanggan yang sangat baik dan hidangan bintang Michelin. Mian tetap menjadi salah satu mi Cina autentik terbaik yang pernah saya makan di Amerika Syarikat. Pembuka sejuk boleh sedikit lebih baik, tetapi mi sangat terbaik. Makanan di San Gabriel sangat hebat dan kerana terdapat populasi komuniti Cina yang sangat padat, jika makanannya tidak spektakular, ia tidak akan berjaya. Mian adalah mi gaya Sichuan yang dimasak dengan sangat baik. Pasti perlu dicuba di sini. Saya telah mencuba Sup Mi Daging Pedas dan ia adalah salah satu yang terbaik yang pernah saya makan dalam hidup saya!

MIAN
  • Alamat:301 W Valley Blvd #114-115, San Gabriel, CA 91776
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 9:00 Petang
  • Nombor Telefon:+16266936888

4. Minh Ky Restaurant

Minh Ky Restaurant adalah restoran yang penuh dengan pengalaman makan yang cepat.

Baca Juga  15 Kedai Chinese Food Ara Damansara

Menu yang wajib dicuba:
1. Won Ton: Rasanya yang luar biasa seperti resepi pemilik sebelumnya. Sempurna dengan donut Cina. Mereka mempunyai sup Won Ton yang terbaik di sekitar.
2. Seafood Chow Fun: Suka dengan semua bahan segar tetapi agak hambar untuk saya.

Selain itu, mereka tidak memberikan diskaun untuk anggota tentera.

Secara keseluruhan, makanan di sini luar biasa! Saya sangat menyukainya! Mee kuah babi panggang dan wontonnya sungguh mengagumkan. Won tonnya sempurna. Mee itu rangup dan kuahnya sempurna berperisa! Sedap! Roll telur sayurannya rangup dan enak dengan sos cili dalam rumah. Ini adalah restoran pilihan baru saya untuk masakan Cina di kawasan North Park. Jangan biarkan lokasi yang kelihatan menipu anda.. ketika suami saya pertama kali membawa saya ke sana. Yang pertama terlintas di minda saya adalah “lokek”!!!! Tetapi untuk kejutan saya, makanannya sangat sedap. Saya betul-betul fikir saya tidak akan suka apa-apa, dan hanya minum air kerana saya sangat pemilih dalam makanan. Sekarang, kami pergi setiap minggu dan memesan udang garam, Chow mein, dan bistik daging. Sangat berbaloi!

Minh Ky Restaurant
  • Alamat:4644 El Cajon Blvd #101, San Diego, CA 92115
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 9:00 Pagi – 8:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 9:00 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:+16192834180

5. Wei Wei Asian Express

Wei Wei Asian Express adalah restoran yang kecil tetapi mengagumkan! Mereka menawarkan makanan autentik yang sedap dengan harga yang berpatutan! Pekerja di sana sangat mesra dan makanan dihidangkan dengan cepat. Restoran ini terletak di kompleks kecil. Untuk pertama kali, saya mencuba udang putih walnut (sangat sedap) dan sayap ayam garam & lada (sedap sekali, pasti akan pesan lagi) dengan nasi kukus. Minuman yang saya pesan ialah Teh Strawberry Smoove (agak ringan, tidak terlalu manis, ia minuman yang menyegarkan (saya akan mencuba yang lain pada masa akan datang). Oh, dan pemuda di kaunter sangat membantu. Pengalaman yang baik secara keseluruhannya. Akan datang semula. 👍👍 Kami mencuba tempat ini untuk kali pertama. Ibuku adalah peminat makanan Cina yang kritikal dan dia amat menyukainya! Kami memesan beberapa hidangan supaya kami dapat merasa pelbagai jenis sos yang mereka gunakan untuk menumis, dan semuanya sangat sedap! Restoran ini boleh dibawa pulang, tetapi mereka juga ada beberapa meja jika anda ingin makan di situ. Kami sangat mengesyorkan tempat ini. Kami pasti akan datang lagi.
Satu perkara lagi, pekerja di kaunter sangat mesra dan memberikan cadangan hidangan yang hebat.

Wei Wei Asian Express
  • Alamat:6465 University Ave, San Diego, CA 92115
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 11:00 Pagi – 9:00 Petang
  • Nombor Telefon:+16192878888

6. Satay 2 Go

Satay 2 Go adalah salah satu restoran terbaik yang belum anda kunjungi! Saya suka Mee Goreng dan Gyoza mereka. Makanan luar biasa! Saya belum pernah menemukan tempat lain yang seperti ini di MN. Saya bisa makan Mee Goreng setiap hari dan bahagia. Satay juga sangat enak! Saya hanya akan meminta rekomendasi dan/atau mencoba semua menu mereka. Mereka juga memiliki roti dan pastri yang luar biasa dan unik yang dipanggang secara segar. Jika anda berada di pinggiran kota selatan, anda harus pergi ke sini!! Jika anda tidak berada di pinggiran kota selatan, ini layak untuk dikunjungi! Ini adalah tempat favorit saya ketika berada di Selatan sungai. Saya bekerja di Blaine, pada beberapa kesempatan saya sudah pernah mengambil makan siang yang lama hanya untuk pergi ke sana dan bertemu dengan pemilik dan staf yang luar biasa. Selalu disambut dengan pelayanan dan makanan yang luar biasa. Nasi dan mie terbaik yang saya temukan selama 39 tahun saya di sini.

Baca Juga  13 Kedai Chinese Food Bukit Jelutong
Satay 2 Go
  • Alamat:6670 150th St W #103, Apple Valley, MN 55124
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Sabtu: 11:00 Pagi – 7:30 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+19528918551

7. Lao Sze Chuan Aurora

Lao Sze Chuan Aurora adalah restoran Cina yang menyajikan masakan otentik. Suasana nyaman dan hiasan restorannya cantik. Pelayan yang ramah tanpa mengganggu. Mereka mempunyai seekor kucing robot yang menghantar makanan. Memang comel 😍. Menu mereka mempunyai hidangan yang biasa dan juga yang unik. Kami mula dengan dumpling, kemudian saya pesan udang goreng krispi dan suami saya pesan ayam Tony’s. Semuanya enak. Kami pasti akan datang lagi. Makanan Cina autentik yang hebat! Pelayanan sangat cepat, mereka bahkan mempunyai robot kecil yang menghantar makanan ke meja. Mie Dan Dan adalah favorit saya! Mesti dicoba! Saya suka tempat ini, datang dua hari berturut-turut. Pelayanan yang luar biasa dan makanan yang benar-benar lezat! Anak-anak saya juga menyukai “kucing robot” yang menghantar hidangan.

Lao Sze Chuan Aurora
  • Alamat:4309 E New York St, Aurora, IL 60504
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 11:00 Pagi – 9:30 Petang, Jumaat-Sabtu: 11:00 Pagi – 10:00 Petang, Ahad: 11:00 Pagi – 9:30 Petang
  • Nombor Telefon:+16308208680

8. Fortune House Chinese Cuisine

Menu wajib dicuba di Fortune House Chinese Cuisine melalui Uber Eats: sup telur, angsa peking, udang besar. Porsi besar dan segar, pelayan yang baik, dan sesuai untuk makan sendiri atau bersama keluarga. Pesanan lewat DoorDash, semuanya terbungkus dengan baik kecuali lumpia yang kurang berasa. Saran lain adalah bebek peking dan kacang polong tumis.

Fortune House Chinese Cuisine
  • Alamat:6031 San Vicente Blvd, Los Angeles, CA 90036
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+13239366133

9. Golden Wok

Saya mencadangkan untuk mencuba menu ayam yang sedap dan cantik di Golden Wok. Wonton mereka juga terkenal dan sentiasa rangup, tidak lupa daging ayamnya. Mereka juga pantas mengendalikan pesanan, walaupun dengan banyak orang datang. Saya selalu pergi dengan kawan-kawan selepas kerja. Bos di sana sangat baik hati, bahkan ada penawaran wonton percuma yang sangat sedap. Saya pasti akan menjadi pelanggan tetap. Saya sangat mencadangkan tempat ini kepada sesiapa yang mencari makanan Cina tulen. Anda juga boleh melihat juru masak menggunakan penggoreng wok dengan sangat hebat. Tempat yang bagus untuk makan malam pada hari Ahad.

Golden Wok
  • Alamat:1062 County Rd 42 E, Burnsville, MN 55337
  • Waktu Operasi:Isnin: 11:00 Pagi – 10:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Khamis: 11:00 Pagi – 10:00 Petang, Jumaat-Sabtu: 11:00 Pagi – 10:30 Petang, Ahad: 12:00 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+19524319998

10. Great Wall

Great Wall di Newburgh adalah tempat yang hebat untuk menikmati hidangan yang enak. Nasi yang disarankan adalah dengan menjadikan sup telur rebus sebagai pengiring ke daging ayam dan brokoli mereka. Tulang rusuk adalah hidangan yang paling baik di Newburgh. Pertama kali datang ke sini malam ini dan semuanya sedap! Saya telah mengidamkan sup pedas dan masam selama berminggu-minggu dan sup mereka luar biasa. Daging babi manis dan masam saya sangat enak. Kami akan datang lagi. Saya sangat suka Great Wall, makanannya selalu segar dan enak, semua orang di sana sangat ramah dan tempatnya super bersih. 10/10! ❤️

Baca Juga  15 Kedai Chinese Food Desaru
Great Wall
  • Alamat:39 N Plank Rd Suite 17, Newburgh, NY 12550
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Khamis: 11:00 Pagi – 10:00 Petang, Jumaat-Sabtu: 11:00 Pagi – 11:00 Petang, Ahad: 11:30 Pagi – 9:30 Petang
  • Nombor Telefon:+18455619188

11. Mac Kitchen Asian Cuisine

Mac Kitchen Asian Cuisine adalah restoran makanan Asia yang sangat terkenal. Antara hidangan yang wajib dicuba adalah sup pho daging dan popia. Pekerja di sini sangat mesra, tempatnya sangat bersih, dan makanannya enak! Menu yang lain, seperti daging dan kentang serta mee Singapura juga disarankan. Hidangan lain seperti popia bergulung dan kuah sambal juga sangat sedap. Restoran ini adalah pilihan yang tepat untuk keluarga dan suasana yang selesa.

Mac Kitchen Asian Cuisine
  • Alamat:15465 Cedar Ave, Apple Valley, MN 55124
  • Waktu Operasi:Isnin: 11:00 Pagi – 8:00 Petang, Selasa: 4:00 – 8:00 Petang, Rabu-Sabtu: 11:00 Pagi – 8:00 Petang, Ahad: 11:00 Pagi – 7:45 Petang
  • Nombor Telefon:+19528915889

12. Dragon King Restaurant

Dragon King Restaurant adalah restoran yang mempunyai makanan segar dan diperbuat ketika ditempah. Anda mungkin perlu menunggu selama 15 minit jika tidak memesan terlebih dahulu, tetapi sangat berbaloi! Saya mencuba ayam sizzling dan pasti akan kembali untuk mencuba hidangan lain! Saya telah datang ke Dragon King selama hampir dua tahun dan makanan mereka sungguh mengagumkan! Mereka baru-baru ini tukar pemilik dan makanan serta kualiti perkhidmatan masih hebat. Yang saya rindu dari pemilik sebelumnya adalah resipi sos pedas yang sangat enak dengan ayam goreng dan kotak babi. Cuba kedua-duanya apabila anda datang! Kotak babi goreng garam dan lada mereka sangat sedap!!! Dan ayam oren mereka LEBIH BAIK daripada di Panda (minta digoreng rangup). Selalu memuaskan keinginan saya!
Malangnya, kawasan letak kereta sangat kecil dan kadang-kadang sukar untuk meletakkan kereta pada waktu-waktu sibuk tertentu.

Dragon King Restaurant
  • Alamat:21415 Vanowen St, Canoga Park, CA 91303
  • Waktu Operasi:Isnin: 11:00 Pagi – 8:45 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Sabtu: 11:00 Pagi – 8:45 Petang, Ahad: 12:00 – 8:45 Petang
  • Nombor Telefon:+18188877682

13. A Tasty Hot Pot

Restoran ini menyediakan A Tasty Hot Pot yang menawarkan pengalaman makan yang menyeronokkan. Dengan tempat duduk yang selesa untuk tujuh orang, setiap orang akan mendapatkan mangkuk masak dengan sup panas di hadapan mereka. Setiap meja juga dilengkapi dengan penyejuk sup yang akan terus memanaskan sup agar tetap panas dan makanan mentah yang dimasak dalam mangkuk boleh dimasukkan ke dalamnya.

Menu wajib yang perlu dicuba di sini termasuklah mi segar dan daging pedas. Selain itu, teh hijau buah naga yang dibuat sendiri adalah juga sejenis minuman yang harus dicuba.

Pelayanan di restoran ini sangat bagus, perhatian dan cepat. Pekerja restoran sangat mesra dan bersedia untuk memenuhi permintaan pelanggan. Harga makanan juga sangat berpatutan untuk waktu makan malam. Tempat hot pot yang sangat baik! Satu harga untuk makan sepuas-puasnya hingga kenyang. Pasti akan kembali lagi ke sini kerana khidmat pelanggan yang hebat dan makanan yang sedap.

A Tasty Hot Pot
  • Alamat:4350 E New York St, Aurora, IL 60504
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 11:00 Pagi – 9:00 Petang, Jumaat-Sabtu: 12:00 – 10:00 Petang, Ahad: 11:00 Pagi – 9:00 Petang
  • Nombor Telefon:+12178599999

14. Maxim’s Seafood Restaurant

Maxim’s Seafood Restaurant adalah restoran makanan laut yang sangat berbaloi untuk dicuba. Menu wajib yang patut dicuba ialah Bun Rieu dan Back Lieu noodles. Makanan yang sedap dengan banyak sayur-sayuran dihidangkan dengan sos yang lazat. Staf yang ramah, suasana yang selesa dengan banyak ruang dan meja. Restoran ini juga dikatakan sukar ditemui namun makanan yang dihidangkan sangat lezat dan hidangan mereka juga sangat besar. Sebenarnya, saya telah mencuba restoran ini lebih daripada sekali kerana makanan Vietnam yang mereka sediakan sangat sedap. Pemilik yang baik dan servis yang cepat. Minuman mereka juga enak. Pasti patut dicuba!

Maxim's Seafood Restaurant
  • Alamat:4616 El Cajon Blvd #4426, San Diego, CA 92115
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 9:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+16195842893

15. Diamond Palace

Diamond Palace adalah restoran Cina yang autentik dengan layanan yang sangat baik. Menu yang harus dicoba mencakup lobster hitam dengan lada hitam, sup pedas & asam, siomay udang, dumpling udang, dan tart telur. Tehnya juga enak. Pelayan-pelayan berkeliling menawarkan hidangan sampingan dari kereta yang bisa dipesan serta pemesanan langsung dari menu. Cocok untuk kelompok besar yang mencari sesuatu yang menyenangkan. Pelayanan yang luar biasa. Restoran bersih dan rapi dengan pencahayaan baik. Semua staf ramah dan perhatian. Bahasa yang digunakan termasuk Bahasa Inggris, Bahasa Spanyol, dan Bahasa China. Anjing penunjuk jalan juga diterima tanpa masalah. Menu yang beragam termasuk menu dengan gambar. Makanan di Diamond Palace enak dengan variasi menu Dim Sum yang baik. Layanan air minum dan teh cukup cepat. Harga sekitar $20 – $30 per orang. Layanan dengan rating 5+ bintang dan makanan dengan rating 4+ bintang. Ada saran untuk memiliki lebih banyak kereta Dim Sum berkeliling di semua meja. Disarankan tiba sebelum pukul 11 pagi untuk makan siang saat Hari libur/akhir pekan agar tidak perlu menunggu. Tempat parkirnya juga banyak.

Diamond Palace
  • Alamat:3993 54th St, San Diego, CA 92105
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 10:00 Pagi – 9:00 Petang, Sabtu-Ahad: 9:30 Pagi – 9:00 Petang
  • Nombor Telefon:+16192299998

5 BEST Chinese Food Mid Valley:

  • Mid Hudson Buffet
  • Garden Cafe
  • MIAN
  • Minh Ky Restaurant
  • Wei Wei Asian Express

Leave a Comment