10 Kedai Makan Tengahari Di Ketereh

Salam semua! Hari ini, saya nak share pengalaman seronok makan tengahari di Ketereh, Malaysia. Ketereh ni memang terkenal dengan makanan sedap-sedap, hoiii! Bila sampai kat Ketereh, terus terasa kenyang hati kita dengan pilihan makanan pelbagai macam. Nak makan nasi kerabu ke, laksa Kelantan ke, takde hal, semua ada! Bestnya lagi, harga pun berpatutan sesuai dengan tekak kita yang lapar ni. Jom, kita serbu sajalah gerai-gerai makanan kat sini. Tapi ingat, kena bersedia untuk jadi gemuk sikit, sebab makanan kat Ketereh memang tak leh tolak. So, kalau korang suka makan perut kenyang, Ketereh lah tempatnya!

Makan Tengahari Di Ketereh

Mari jelajahi 10 tempat makan di Ketereh yang akan memikat selera dan membawa anda ke dalam santapan yang mengujakan!

1. Mustaqim Sea Food 1

Makanan dan minuman terbaik yang boleh dicuba di Mustaqim Sea Food 1 adalah Maggie sup belut. Makanan ini dikatakan sedap dan memuaskan. Walaubagaimanapun, perlu diingatkan bahawa perkhidmatan layanan pelanggan dan menu masih perlu diperbaiki. Terdapat sedikit kelewatan dalam penyediaan makanan, walaupun tempat tidak banyak pelanggan pada masa tersebut. Juga, menu baby kalian ikan masin yang dipesan mempunyai sedikit rasa manis, mungkin disebabkan oleh kurangnya pembersihan kuali sebelum membuat hidangan seterusnya. Secara keseluruhannya, makanan di sini sedap dan berpatutan, tetapi perkhidmatan sedikit perlahan. Jadi, jika anda ingin makan dengan cepat, mungkin lebih baik untuk tidak datang ke sini. Tetapi jika anda sabar, maka bolehlah mencuba makanan yang berbaloi ini.

  • Alamat:Laluan Persekutuan 8, Kampung Dendang, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Petang – 3:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60102224616

2. KL Santai Cafe

KL Santai Cafe – parking susah, ruang makan selesa, servis ok, makanan manis. Mee goreng manis dan ayam butter sedap. Shell out sedap tapi lala sedikit, udang hanya 4 ekor. Sotong pakai sotong frozen. Makanan lain so-so. Staff tak friendly, staff tanya tentang tisu yang diambil dari meja sebelah. First time ke Kelantan, dilayan seperti itu. Mungkin harga tisu berbeza sangat.

  • Alamat:Petronas, Restoran KL Santai, Depan, Kok Lanas, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 3:00 – 11:30 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 3:00 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60169849066

3. Habib Elbie Restoran kok lanas

Habib Elbie Restoran di Kok Lanas adalah tempat makan yang sangat direkomendasikan. Makanan dan minuman yang terbaik untuk dicoba adalah sangat memuaskan. Selain itu, servis yang diberikan sangat cepat dan sedap. Pelayannya juga ramah dan mesra terhadap pelanggan. Saya memberikan rating 5 bintang karena makanannya enak dan stafnya sangat baik. Jadi, bagi siapa saja yang lewat Kok Lanas, sangat disarankan untuk mencoba makan di Habib Elbie Restoran. Pastinya tidak akan mengecewakan.

  • Alamat:Kelantan, Kok Lanas, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 12:00 Petang – 12:00 Pagi, Jumaat: 2:40 Petang – 12:00 Pagi, Sabtu-Ahad: 12:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60102095630

4. Zaili Nasi Sup Ketereh (Sebeleh KADA Ketereh Kelantan)

Zaili Nasi Sup Ketereh, sebelah KADA Ketereh Kelantan. Makanan terbaik untuk dicuba ialah ikan patin tempoyak, ayam Kampung, ayam goreng berempah, dating goreng, Kari kepala ikan dan sayur lemak. Harganya berpatutan dan sangat sedap. Belum cuba dengan ore tino sedap, kakloh sup dio royk dio nk sup tule tpi dio tgk tule sungh xdok isi dio mari royk blk kito dio tyo nk ke xnk so sy tukr lha ke sup daging sbb mok sy maroh make kakah dale benok pah atah belikat mok sy royk. Kalau kedai lain tak cari, sudah tentu tak kena belum ni. Gak ni bawa saja juruh kak tu ambil order dah la comey tengok ko petten buje lagi bokali.

  • Alamat:Jalan Kuala Krai, Kampung Buloh Poh, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 7:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 7:00 Petang
  • Nombor Telefon:+601125508684

5. Roti Tempayan Kok Lanas

Makanan dan minuman terbaik untuk dicoba di Tempayan Kok Lanas adalah roti Tempayan yang lembut dan lazat, dan lamb beryani yang sangat luar biasa.

  • Alamat:Kok Lanas, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 4:00 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60122492922

6. Umaa Roti Canai

Umaa Roti Canai adalah roti sarang burung dengan kuah kelapa manis. Sedap, tidak lambat dan terbaik. Terdapat juadah sarapan dan roti canai adalah hidangan utama.

  • Alamat:16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60132999172

7. RESTORAN DMK

Restoran DMK mempunyai makanan dan minuman terbaik. Service cepat dan baik. Harganya berpatutan. Makanannya sedap, tetapi minuman buahnya boleh dikurangkan manisnya.

  • Alamat:Kampung Padang Lembek, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 12:00 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60179295692

8. Kedai Nasi Sup Buloh Poh

Kedai Nasi Sup Buloh Poh menawarkan Sup tulang sedap dengan pelbagai lauk-pauk, termasuk labu sira yang sedap dan harga yang berpatutan.

  • Alamat:D14, Kampung Buloh Poh, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

9. Kedai Makan Kak Norli

Kedai Makan Kak Norli adalah kedai makan yang sangat baik dan menyenangkan. Kami sarankan untuk mencuba set nasi + sup/air asam + daging bakar + telur dadar, yang harganya hanya RM10. Minuman seperti teh o beng masih RM1 sahaja. Harga sangat murah dengan layanan terbaik dan makanan yang sedap. Tempatnya indah seperti taman. Set nasi air asam di sini sangat padu dan harganya sangat murah. Kami sangat mengesyorkan tempat ini.

  • Alamat:Lot 2299 Kampung Kadok Dalam, 10450, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 1:00 Petang – 12:00 Pagi, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 1:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+601121922271

10. RESTORAN THE CHEF KETEREH

Makanan terbaik di Restoran The Chef Ketereh termasuk nasi dengan gulai pilihan dan lauk serta minuman ringkas yang sangat enak.

  • Alamat:PT 724 BAGUNAN WISMA ATIRA HULU PASAR KETEREH KETEREH, 16450 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 10:00 Pagi – 4:00 Petang, Selasa: 11:00 Pagi – 4:00 Petang, Rabu-Khamis: 10:00 Pagi – 4:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 4:00 Petang
  • Nombor Telefon:+601111275637

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Ketereh:

  • Mustaqim Sea Food 1
  • KL Santai Cafe
  • Habib Elbie Restoran kok lanas
  • Zaili Nasi Sup Ketereh (Sebeleh KADA Ketereh Kelantan)
  • Roti Tempayan Kok Lanas
Baca Juga  2 Kedai Makan Tengahari Di Seri Menanti

Leave a Comment