10 Kedai Makan Malam Di Kuantan

Hey korang! Jom kita cakap pasal satu topik yang memang best gila, makan malam di Kuantan, Malaysia! Kuantan merupakan satu bandar yang banyak menawarkan pelbagai hidangan sedap-sedap. Nak rasa makanan tradisi Melayu? Atau mungkin makanan laut yang segar? Semua ada kat sini! Tapi takkan korang nak makan sampai pengsan kan? Takpe, jangan risau! Di Kuantan ni memang banyak juga tempat menarik untuk lepak-lepak selepas makan. So, jangan lepaskan peluang untuk jalan-jalan cari makanan sedap dan mencuba hidangan-hidangan unik yang korang takkan jumpa di tempat lain. Ready tak untuk food adventure di Kuantan? Jom, kita bergerak!

Makan Malam Di Kuantan

Jelajahi Kuantan Malaysia dengan 10 tempat makan malam yang menjamu selera dan mempesona. Siapkan mulutmu!

1. Lila Wadi Restaurant

Lila Wadi Restaurant offers a variety of delicious dishes and drinks. The best recommendations include their steamboat, spaghetti carbonara chicken, toblerone cheesecake, and the tomyam and chicken soup. The price is reasonable considering the generous portions. The atmosphere is great, and the staff, especially the Indonesian guy, is very helpful and polite. They even have a helpful girl who can take pictures for you. The restaurant is always full during dinner time, so it’s best to come early. Overall, it’s a delightful dining experience, and I definitely recommend trying their food.

  • Alamat:Lrg Selamat 21, Taman Kerjasama, 25050 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 3:00 – 10:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 3:00 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60129850095

2. Dapur Mama – Original Nasi Kukus

Dapur Mama – Original Nasi Kukus offers delicious and affordable food, with friendly staff. The ayam masak merah ran out, so I tried the nasi kukus ayam berempah with the masak merah sauce on it. The curry and masak merah sauces are sweet, so it might not be to everyone’s taste. The price is a bit more expensive for the area, at RM8.90 for rice and chicken only. Ordering directly at the counter is better than using GRAB because it is cheaper. The restaurant also offers drive-thru service. They use an alarm system to notify when your meal is ready. The seating arrangements are not ideal for big crowds, but there is a cafe upstairs. Overall, it was a great experience and I highly recommend it. If you are staying at Hotel Manja, it is conveniently located next to the building.

  • Alamat:36, Jln IM 6/7, Bandar Indera Mahkota, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:+6095750381

3. Mail Ikan Bakar

Ikan bakar was delicious. We try new fish – ikan gerut. Fresh! No fishy smell and nicely grilled. Sambal ikan bakar was really good. Sotong celup tepung also good. Telur dadar, kangkung grg belacan and fruit juice tasty. Seafood fresh. Kami ordered sotong salted egg yolk, udang grill sambal petai, kailan ikan masin, telur dadar. Overall sedap dan fresh. Next time will come again in the evening to avoid crowds. Sotong telur masin rasa rangup, ikan siakap merah memang rasa macam dunia lain, tomyam ok tapi sedikit masin.

  • Alamat:Perkampungan Tanjung Lumpur, 26060 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 4:00 – 11:40 Petang
  • Nombor Telefon:+60129686454

4. Akob Patin House (Kuantan) – CA 0160462-T (201003005242)

Makanan terbaik di Akob Patin House (Kuantan) ialah patin tempoyak yang sedap. Ia mempunyai perbezaan dengan patin pasar. Kos untuk patin tempoyak, nasi, sayur pucuk paku, dan sirap laici ialah sebanyak RM40. Restoran ini mempunyai banyak cawangan di Kuantan. Walaupun susah mencari tempat letak kereta semasa waktu makan tengah hari, harga dan kualiti makanan di sini berbaloi. Ikan patin yang dimasak dalam gulai tempoyak di sini sangat baik. Kedainya bersih dan banyak meja. Bagi pengalaman gastronomi yang sangat unik, anda boleh mencuba sup durian di sini. Rasa sup ini sangat kompleks dengan sos dan rempah yang berbeza. Saya sangat mengesyorkan Akob kepada mereka yang suka mencuba makanan yang menarik.

  • Alamat:A2, Lorong Haji Abdul Rahman 1, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 8:30 Pagi – 6:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60139312709

5. Dallah Restaurant

Dallah Restaurant menawarkan makanan Arab asli yang juic, scrumptious dan tender. Harga berpatutan. Pelayanannya mesra dan tempatnya cantik serta selesa. Menu utama adalah nasi Maghout, Kabsah ayam dan kabsah kambing. Garlic sauces adalah tambahan yang disarankan. Restoran Arab terbaik di Kuantan.

  • Alamat:NO.19, ICT Hub, Jalan Putra Square 4, Putra Square, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 10:00 Pagi – 10:00 Petang, Jumaat: 10:00 Pagi – 12:00 Petang, 2:00 – 10:30 Petang, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 10:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60124242711

6. Restoran Horizon Garden Kuantan

Restoran Horizon Garden Kuantan menyajikan makanan dan minuman terbaik seperti tomyum dengan bahan murah dan rasa sedap. Servisnya cepat dan mereka boleh bungkuskan makanan yang tak habis. Ambil set makanan untuk 2 orang dengan harga RM100 dan tambah sotong tepung, tetapi makanan yang sampai mencukupi untuk 4 orang. Daging Mongolian mereka sangat sedap. Terdapat banyak tempat parking yang senang, kedai bersih dan luas. Tempat basuh tangan juga cantik dan selesa. Tetapi jika ada banyak orang, perlu bersabar menunggu makanan sampai. Secara keseluruhannya, tempat ini sangat berbaloi, memberikan nilai untuk wang dan waktu anda. Jika anda berada di Kuantan, datanglah ke sini untuk makan. Masakan chef mereka sangat sedap dan terbaik! Anda harus mencuba sotong salted egg, udang butter, dan tomyam mereka. Anda pasti akan puas hati.

  • Alamat:a21, 23, Lorong Tun Ismail 12, Sri Dagangan Bussiness Centre, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 12:00 – 3:30 Petang, 6:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+6095163555

7. Nasi Lemak Place

Nasi lemak place is nice with a quiet neighborhood. Recommended food and drinks to try are simple and homely nasi lemak, fragrant and delicious with tasty sambal. The ayam goreng berempah and service are excellent. They also serve good coffee. The place is suitable for hanging out with friends, although it is not very spacious and seating arrangement is close. The sambal sotong is made from dried squid and might not be spicy enough for some.

  • Alamat:B-272/D GROUND FLOOR, LORONG AIR PUTIH 1, JALAN BESERAH, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 8:00 Pagi – 2:30 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60129396009

8. MAKEY PALACE KUANTAN- Nasi briyani lamb shank sedap di Kuantan

Nasi briyani lamb shank di Makey Palace Kuantan sangat sedap! Dagingnya lembut dan rempahnya cukup rasa. Anda juga boleh mencuba nasi briyani daging hitam dan nasi briyani ayam masala yang memiliki skor 4/5. Bagi yang menyukai minuman teh, teh ais di sini juga sangat enak. Pilihan makanan dan minuman ini sangat disyorkan untuk dicuba.

  • Alamat:NO 38 & 40, Jalan Mahkota, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60129775501

9. Restoran Al Fatani Berserah

Restoran Al Fatani Berserah, best food: clear soup tomyam, siakap stim limau. Spicy food lovers recommended. Easy to find, along Jalan Beserah. Plenty of parking. Friendly staff, suitable for big family dinners. Fast service, cleanliness, affordable. Will return for more dishes. Ample parking.

  • Alamat:Perkampungan Bayu, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 4:30 Petang – 2:00 Pagi, Ahad: 4:30 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+6095444679

10. Restoran Selera Warisan

Restoran Selera Warisan adalah tempat makan yang santai dengan pemandangan pantai yang bersih dan angin yang nyaman. Harganya berpatutan dan terdapat pelbagai makanan dan minuman sedap untuk dicuba. Terdapat banyak kerusi dan meja yang bersih, serta layanan yang baik. Pengguna yang datang pada Februari 2022 menyatakan bahawa makanan dan layanan yang disediakan adalah hebat. Mereka datang untuk makan malam dua kali semasa menginap di hotel berdekatan. Makanan yang disajikan enak dan lazat, sambil seiring dengan harga yang dibayar. Mereka berjanji untuk kembali lagi esok.

  • Alamat:Restaurant b, Telur cempedak, 25050 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 12:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+601163659687

5 BEST Tempat Makan Malam Di Kuantan:

  • Lila Wadi Restaurant
  • Dapur Mama – Original Nasi Kukus
  • Mail Ikan Bakar
  • Akob Patin House (Kuantan) – CA 0160462-T (201003005242)
  • Dallah Restaurant
Baca Juga  10 Kedai Makan Malam Di Ayer Hitam

Leave a Comment