8 Kedai Makan Malam Di Klebang

Makan malam di Klebang, Malaysia memang seronok gila! Dalam artikel ni, kita nak cerita pasal pengalaman makan malam yang unik dan sedap giler kat sini. Klebang ni terkenal dengan makanan laut yang segar, jadi pasti korang takkan kecewa. Dalam suasana relax dan santai, korang boleh menikmati hidangan ikan bakar yang memukau dengan aroma yang semerbak. Jangan lupa cuba pulak sotong goreng tepung yang garing dan lembut dalam satu gigitan! Kalau korang minat pedas, jangan lepaskan peluang mencuba laksa pedas yang sedap meleleh di lidah. Jadi, jomlah kita serbu Klebang ni untuk pengalaman makan malam yang terbaik!

Makan Malam Di Klebang

Mari jelajahi keindahan Klebang Malaysia melalui artikel ini, di mana kita akan menggali 8 tempat makan malam yang memukau!

1. MELANTAK STEAK HUB

Melantak Steak Hub adalah kedai western food yang terkenal di Melaka. Kedai ini memiliki suasana yang selesa dan besar, serta parking yang banyak. Menu western mereka sangat banyak dan sedap. Selain itu, mereka juga memiliki kedai Shellout sendiri yang terletak bersebelahan. Terdapat pelbagai pilihan makanan yang boleh dipilih di kedai ini, termasuk grill chicken yang sedap. Servis di kedai ini sangat mantap, dengan penggunaan qr code untuk membuat pesanan dan penghantaran makanan oleh robot dan waiter. Harga makanannya juga berpatutan. Kamu boleh melihat menu terkini mereka di laman Facebook mereka.

  • Alamat:208, Jalan Klebang Besar/Klebang Kecil, Taman Orkid, 75200 Melaka, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 7:00 Pagi – 11:30 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:00 Pagi – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:0122270216

2. Dayana Ala Thai Seafood

Dayana Ala Thai Seafood adalah restoran yang terkenal dengan makanan dan minuman sedap. Makanan yang terbaik untuk dicuba di sini adalah nasi goreng kampung dengan telur mata, nasi goreng cina dengan ayam goreng, nasi kerabu, mee sup (untuk budak makan), milk shake apple, milk shake strawberry, dan Nescafe suam. Semua makanan ini sangat sedap dan disukai anak-anak. Restoran ini juga berdekatan dengan tempat-tempat menarik untuk jalan-jalan, walaupun tempat letak kereta agak terhad. Bagi yang tidak biasa, mungkin agak keliru mencari jalan ke restoran ini. Tunggu makanan tidak lama dan rasanya juga enak. Seafood di sini ada yang tidak terlalu segar seperti udang, tetapi yang lainnya sedap dan menghairankan. Di kedai ini ada kucing, jadi bolehlah sedekahkan sedikit makanan kepada kucing untuk mendapatkan pahala. Jangan lupa juga untuk mencuba ayam bakar mereka, ia sangat terbaik dan sedap.

  • Alamat:5326, Jalan Sk Limbongan, Kampung Limbongan, 75250 Melaka, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: Tutup, Rabu: 4:00 Petang – 3:30 Pagi, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 4:00 Petang – 3:30 Pagi
  • Nombor Telefon:0129499717

3. Mix & Grilled Cafe

Mix & Grilled Cafe: Tempat selesa staff friendly. Nasi goreng pedas sedap, berbaloi harga. Makanan okey, portion besar. Air pun sedap.

  • Alamat:55, Jln KU 2, Taman Klebang Utama, 75200 Melaka, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0167904022

4. Seafood klebang rasa klasik

Semak Seafood Klebang, restoran seafood klasik dengan hidangan shell out yang sedap, berbaloi dan berpatutan. Layanan pelanggan yang mesra dan perhatian. Shellout butter adalah hidangan yang sangat disyorkan. Makanan yang sangat baik rasa dan kuantiti besar. Harga yang lebih murah dari tempat lain. Layanan yang memuaskan dan cukup mesra. Cocok untuk santai dengan keluarga atau teman. Saya sangat mengesyorkan restoran ini kepada peminat shellout.

  • Alamat:53, Jln KU 2, Melaka, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0176804556

5. Nasi Lemak Western HQ Klebang

Nasi Lemak Western HQ Klebang menyediakan nasi lemak chicken chop sambal yang sangat sedap. Makanan ini sangat direkomendasikan. Selain itu, ada juga nasi lemak sambal meletop yang pedas dan manis. Anda juga boleh menambah jenis lauk seperti sotong king dan kambing bakar. Terdapat juga hiburan live band yang bagus. Makanan ini memang sedap pada saya, mungkin orang lain pun akan setuju. Ayamnya rangup dan sangat direkomendasikan.

  • Alamat:143,jalan KU 2,taman klebang utama klebang, 75200 Melaka, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 5:00 Petang – 1:00 Pagi, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 5:00 Petang – 1:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0122670625

6. Asam Pedas Pasir Klebang

Asam Pedas Pasir Klebang adalah makanan terbaik yang perlu dicuba. Keunikan asam pedas ini adalah mereka menyajikan asam pedas LAMB SHANK yang tidak dapat ditemui di kedai asam pedas lain di Malaysia. Dengan perkhidmatan yang cepat, dan kakitangan yang mesra, anda pasti akan puas dengan hidangan yang disediakan. Jangan ragu-ragu untuk mencuba asam pedas ini. Keep up the good work dan semoga semakin maju! Saya akan mengesyorkan kepada kawan-kawan saya.

  • Alamat:121, Jln KU 2, Taman Klebang Utama, 75300 Klebang, Melaka, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 6:00 Petang – 12:00 Pagi, Sabtu: 12:00 Petang – 12:00 Pagi, Ahad: 7:30 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0162105475

7. Cousin’s Corner Klebang

Cousin’s Corner Klebang adalah tempat yang sangat berbaloi untuk makan. Nasi ayam mereka sedap dan pedasnya tak ada tandingan. Saya sudah makan di sana sebanyak 3 kali dan masih teringat rasanya. Kedai ini memang terbaik, makanan semua sedap dan harga pun berpatutan. X-rugi datang makan di sini, memang padu! 👍

  • Alamat:Batu 3/4, Jalan Kampung Baru, Klebang Kechil, 75200 Melaka, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 7:00 Petang – 12:00 Pagi, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:0183290443

8. WARISAN AYAHANDA A2

Warisan ayahanda A2: Kepuasan terbaik – makanan murah dan staff mesra!

  • Alamat:75200 Klebang Besar, Melaka, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa: 11:00 Pagi – 6:30 Pagi, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 11:00 Pagi – 6:30 Pagi
  • Nombor Telefon:0182438520

5 BEST Tempat Makan Malam Di Klebang:

  • MELANTAK STEAK HUB
  • Dayana Ala Thai Seafood
  • Mix & Grilled Cafe
  • Seafood klebang rasa klasik
  • Nasi Lemak Western HQ Klebang
Baca Juga  10 Kedai Makan Malam Di Sungai Buloh

Leave a Comment