10 Kedai Makan Malam Di Kuala Lipis

Apa khabar gais! Kalini kita nak cerita pasal satu destinasi yang tak boleh korang lepaskan bila sampai Kuala Lipis – makan malam! Yup, korang takkan rasa puas kalau tak rasa hidangan sedap dalam bandar ni. Kuala Lipis ni tak besar macam KL, tapi jangan ingat makanan di sini tak sedap. Kat sini, korang boleh jumpa pelbagai menu yang memang mengancam lidah. Dari nasi lemak sedap dan lauk-pauk yang mengancam perut, sampailah ke ikan patin tempoyak yang terkenal di sini. Jadi, jangan lupa singgah makan malam bila sampai Kuala Lipis – pasti takkan menyesal!

Makan Malam Di Kuala Lipis

“Ini dia senarai 10 kedai makan malam di Kuala Lipis Malaysia yang pasti akan membuat perut anda bersorak-sorai!”

1. Medan Selera Batu 2, Kuala Lipis

Medan Selera Batu 2, Kuala Lipis mempunyai menu varieti yang sedap, murah, dan menjilat jari. Di sini anda boleh mencuba makanan dan minuman yang terbaik seperti nasi lemak, mee goreng, rojak buah, ayam bakar, sotong goreng tepung, ais kacang, teh tarik, dan banyak lagi.

  • Alamat:27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 – 11:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

2. lepak tokyoh

TokyoH is a recommended place to hangout. The food and service are good. You should try their authentic Thai food, especially the Nasi Goreng TomYam. The price is a bit high, but it’s worth it. However, be prepared for a potential long wait during peak hours. The ambiance of the restaurant is beautiful and they have parking available. My Lamb Chop was nicely presented, but the taste was not impressive. On the other hand, the Ice Lemon Tea was delicious. The food delivery was slow and one of my orders was forgotten. The food was not served hot, as if it had been prepared hours ago. Overall, it was okay.

  • Alamat:1922, Jalan Bukit Residen, 27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:+60173601230

3. Nasi Ayam Kak Siti

Nasi Ayam Kak Siti terkenal. Cubalah makanan atau minuman lain yang sedap. Sarapan di sini sedap, terutamanya nasi lemak dan roti canai. Jangan lupa cuba roti canai, merupakan makanan kegemaran di sini.

  • Alamat:Taman Perumahan Lknp Jalan Pekeliling, 27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60199221607

4. My Papa’s Cooking

My Papa’s Cooking menyajikan nasi goreng, mee goreng, dan chicken chop legend, yang semuanya simple, sedap, dan sangat lazat.

  • Alamat:47, Jalan Jelai, 27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 8:00 Pagi – 10:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60179722259

5. Restaurant Cendol Warisan

Makanan dan minuman terbaik di Restaurant Cendol Warisan adalah cendol yang sedap dan menyegarkan.

  • Alamat:27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 7:30 Pagi – 10:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60139041420

6. Restoran K.S.M

Restoran K.S.M menyediakan hidangan yang lazat dengan harga yang berpatutan. Antara hidangan yang boleh dicuba di sini adalah nasi ayam, mee goreng mamak, sup tulang, dan teh tarik. Restoran ini adalah tempat yang baik untuk makan kerana makanannya enak, penyajiannya mencukupi dan harganya berpatutan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa tempat yang lebih murah di bandar ini.

  • Alamat:27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 6:30 Pagi – 2:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:None

7. D Dapur Selera orang kita

Satay, nasi lemak, mee goreng, teh tarik, cendol, rojak, laksa, ayam goreng, satay celup, rendang, soto, ikan bakar, mee rebus, nasi kerabu, kuih-muih tradisional.

  • Alamat:Batu Dua, Jalan Kuala Lipis, 27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

8. Kambing Bakar @ Grilled Lamb Lipis

Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba adalah kebab daging kambing yang lezat dan menyegarkan jus lemonade.

  • Alamat:Jalan Cheneras, 27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

9. Kedai Makan Rohana

Kedai Makan Rohana: Makanan dan minuman terbaik, service laju, harga berpatutan, repeat order, sedap! Tak sedap, tak berbaloi beli. Kalau takleh masak, belajar masak okayy. 👍

  • Alamat:G1-I, Gerai Centrepoint, 27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 12:30 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

10. Cik Yah Tomyam and Seafood

Cik Yah Tomyam dan Seafood menawarkan makanan sedap, termasuk Sup Kaki Power. Servis di sana 3 bintang kerana orang ramai, dan atmosfera sedang dalam pembinaan.

  • Alamat:Taman Muhibbah, Kampung Simpang Panggung, 27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Makan Malam Di Kuala Lipis:

  • Medan Selera Batu 2, Kuala Lipis
  • lepak tokyoh
  • Nasi Ayam Kak Siti
  • My Papa’s Cooking
  • Restaurant Cendol Warisan
Baca Juga  10 Kedai Makan Malam Di Senggarang

Leave a Comment