5 Kedai Makan Malam Di Mak Mandin

Hai semua! Korang mesti teruja nak tahu cerita aku pasal pengalaman makan malam di Mak Mandin, Malaysia! Jom kita cerita serba sedikit pasal tempat ni. Mak Mandin ni dikenali sebagai pakar dalam masakan Malaysia yang sedap-sedap belaka. Korang takkan dapat cari masakan yang lebih istimewa dari sini. Aku betul-betul terpesona dengan hidangan yang dihidangkan, dari ikan bakar yang segar, hingga kuah laksa yang memukau lidah. Oh, jangan lupa cuba ayam goreng yang garing dan lemaknya melenyapkan rasa lapar. Dah terliur tak? Jom kita sambung bacaan ni untuk tahu lagi tentang pengalaman makan malam yang memikat di Mak Mandin, Malaysia!

Makan Malam Di Mak Mandin

“Terpesona dengan keunikan dan kelezatan makan malam di Mak Mandin Malaysia? Mari temui 5 tempat favorit kami!”

1. Adam Char Koey Teow

Adam Char Koey Teow adalah tempat makan yang sangat disenangi. Mereka menawarkan char koey teow yang lengkap dengan udang, kerang dan ayam. Makanannya sangat enak dan harganya sangat berpatutan. Service mereka sangat teratur dan ruang makan mereka luas. Tempat ini mempunyai tempat letak kereta di bahu jalan. Tetapkan usaha yang baik dan semoga makanan mereka sentiasa sedap seperti dulu, sekarang dan selamanya.

  • Alamat:115, Jln Permatang Pauh, Permatang Pauh, 13500 Permatang Pauh, Pulau Pinang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 5:00 Petang – 1:00 Pagi, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 5:00 Petang – 1:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60124508649

2. Adrianna Ikan Bakar – Sg. Dua, Citarasa Sebenar Kuala Perlis

Semak Adrianna Ikan Bakar – Sg. Dua, Citarasa Sebenar Kuala Perlis: Menu ikan bakar yang sedap, sambal belacan enak. Harga berpatutan, perlu book awal atau walk in kalau tak ramai. Sotong tepung dan udang sambal petai juga recommended. Pelayan peramah. Kedai di Perlis, penuh pada waktu malam. Parking terhad, akses senang dari highway. Sangat-sangat recommended.

  • Alamat:Jalan Perusahaan Sungai Lokan 3, Sungai Dua, 13800 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 6:00 Petang – 12:00 Pagi, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 6:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60195008222

3. Restoran Mee Sotong

Restoran Mee Sotong adalah tempat yang baik untuk mencuba mee goreng sotong yang sedap. Untuk minuman, teh o ais adalah pilihan yang terbaik. Jika order melalui Grab, pastikan packaging untuk mee goreng adalah yang terbaik. Namun, pasembur dikemas dalam plastik, jadi disarankan untuk habiskan mee goreng terlebih dahulu sebelum makan pasembur. Pasembur di sini sangat halus seperti makan bubur. Meskipun tidak ada kuih cucur, ada tepung keropok sebagai gantinya. Harga untuk nasi lemak dan teh o ais adalah RM4.00 untuk 2 bungkus. Restoran ini memang terbaik untuk mendapatkan mee sotong yang sedap tanpa perlu pergi ke pulau.

  • Alamat:G-08 Pusat Komersil Permatang Pauh Permatang Pauh, 13600 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 12:00 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60194441274

4. Aziz Mee Pak Ngah Mee Udang Sungai Dua

Aziz Mee Pak Ngah dan Mee Udang Sungai Dua ialah kedai makan yang terkenal. Makanan yang terbaik untuk dicuba di sini adalah mee udang, nasi goreng udang, dan set nasi putih dengan bawal goreng. Mee udang mereka sangat sedap dengan tiga ekor udang dalam hidangan. Nasi goreng udangnya juga enak dengan empat ekor udang. Bagi yang suka makanan yang lebih rangup, set nasi putih dengan bawal goreng adalah pilihan terbaik. Tempat ini berlokasi di tepi sawah padi, walaupun tempat letak kereta sedikit sukar, tetapi sangat disyorkan untuk makan di sini.

  • Alamat:3640, Jln Sungai Dua, 13800 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 12:30 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60164258384

5. Kafe Batu Keras

Kafe Batu Keras menawarkan chicken chop yang sedap, berbaloi dengan harga murah, serta dengan porsi yang banyak. Satu hidangan yang patut dicuba!

  • Alamat:2675, Telok Air Tawar, 13050 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 11:00 Pagi – 8:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 11:00 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60183111071

5 BEST Tempat Makan Malam Di Mak Mandin:

  • Adam Char Koey Teow
  • Adrianna Ikan Bakar – Sg. Dua, Citarasa Sebenar Kuala Perlis
  • Restoran Mee Sotong
  • Aziz Mee Pak Ngah Mee Udang Sungai Dua
  • Kafe Batu Keras
Baca Juga  10 Kedai Makan Malam Di Tangkak

Leave a Comment