10 Kedai Makan Malam Di Jerantut

Hey, korang tengok-tengoklah artikel ni! Cerita pasal makan malam di Jerantut, Malaysia yang memang best gila. Jerantut tu kan, sebuah bandar kecil tapi pemandangan dia memang cantik teramat. Kalau nak cari makanan, wah memang tak payah risau. Ada byk kedai yang menyediakan makanan sedap-sedap. Apa lagi, makan di kedai tepi jalan tu memang best gila. Dalam artikel ni, kita akan cerita pasal pengalaman makan malam kat Jerantut. Korang kena ready lah, sebab mesti terliur habis baca cerita-cerita kita ni. So, dah lapar belum? Jom teruskan membaca!

Makan Malam Di Jerantut

Kelilingi 10 destinasi makan malam menarik di Jerantut yang pasti akan memuaskan selera rasa anda!

1. Kedai Kopi Puteh

Kedai Kopi Puteh adalah pilihan terbaik untuk makanan dan minuman yang sedap. Terdapat banyak pilihan seperti masak panas, tomyam, western, sate, burger, dan pizza yang semuanya sedap. Jika anda lapar setelah memandu dari KL ke Jerantut Feri, cubalah siakap tiga rasa, sup ekor, dan kailan ikan masin di sini. Semua makanan ini sesuai dengan tekak dan memiliki porsi yang banyak dengan harga yang berpatutan.

  • Alamat:No 50, Jalan SU 1, Taman Saujana Utama, 27000 Jerantut, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:092608350

2. Kopi Chantek

Kopi Chantek adalah pilihan terbaik untuk lepak di Jerantut. Mereka menawarkan pelbagai hidangan Western yang sedap dan harga berpatutan. Tempat letak kereta yang banyak dan selesa serta layanan yang baik menjadikan ia tempat yang sempurna untuk dibawa anak-anak. Terdapat banyak pilihan makanan untuk anak-anak dan juga hidangan panas yang boleh dipilih. Walaupun sajian mungkin berporsikan sedikit dengan harganya, ia tetap berbaloi. Tahun lepas kami makan berdua tetapi makanan masih banyak dan sedap, serta berbaloi dengan harganya.

  • Alamat:Jalan Kuantan, Kampung Sungai Jan, 27000 Jerantut, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 3:30 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:0129570328

3. Gypsy Garden Jerantut Cafe

Gypsy Garden Jerantut Cafe adalah cafe yang sangat popular di Jerantut. Suasana di sini seperti cafe di luar negara yang sering dikunjungi oleh pelancong asing. Ada banyak makanan yang sedap untuk dicuba, seperti ayam panggang dan pizza. Harga makanan di sini juga sangat berpatutan. Pemilik kedai sangat peramah dan layanan mereka seperti di hotel berbintang 5. Juga ada pengalaman menarik dengan muzik akustik Mat Salleh. Pelanggan sangat puas dengan pengalaman mereka di sini dan akan datang lagi. Tempat ini juga sesuai untuk journaling hingga larut malam. Juga ada kucing yang comel di sini.

  • Alamat:41, Jalan Besar, Bandar Lama, 27000 Jerantut, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 11:00 Pagi – 11:00 Petang, Jumaat-Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60164604798

4. Restaurant Darul Salam Corner

Restaurant Darul Salam Corner adalah tempat terbaik untuk mencuba nasi lemak dan roti canai di Jerantut. Mereka sangat disyorkan kerana sedap dan berbaloi untuk makan malam.

  • Alamat:No 5 Kompleks niaga Fasa 2, 27000 Jerantut, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:30 Pagi – 3:30 Petang
  • Nombor Telefon:0139282543

5. D’Hayati Restaurant

D’Hayati Restaurant – kegemaran pelanggan adalah nasi kerabu, nasi berlauk, dan laksa. Kedai ini dikenali sebagai “kedai depan balai” di Jerantut dan menawarkan pelbagai hidangan sarapan pagi dengan gaya masakan Kelantan. Harganya juga berpatutan bagi orang biasa-biasa seperti saya. Selamat mencuba gulai mereka yang sangat sedap!

  • Alamat:4b, Jalan Besar, Kampung Sungai Jan, 27000 Jerantut, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 1:40 Pagi, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 1:40 Pagi
  • Nombor Telefon:None

6. Tepian Darul Makmur

Di Tepian Darul Makmur, terdapat pelbagai hidangan dan minuman yang patut dicuba. Anda boleh mencuba makanan yang enak dan minuman yang menyegarkan di sini. Perkhidmatan dari kakitangan juga terbaik di Tepian Darul Makmur. Jangan risau, anda boleh menikmati santai dan bersantap dengan tenang di sini.

  • Alamat:4b, Jalan Besar, Kampung Sungai Jan, 27000 Jerantut, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60139623718

7. Mokcik’s Rich Shellout

Semak Mokcik’s Rich Shellout mempunyai hidangan khas yang lazat dan memikat selera. Antara makanan dan minuman terbaik yang boleh dicuba ialah kepah bakar, ketam masak lemak cili padi, udang galah bera saus tiram, dan sup kepala ikan semilang. Bagi minuman, cubalah teh tarik gah yang memuaskan atau ABC special dengan pelbagai topping yang menarik.

  • Alamat:Jalan Kuantan, Taman Mawar Murni, 27000 Jerantut, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 6:00 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:01133305415

8. Satay Station Jerantut

Sate Station Jerantut – Sate besar, kuah sedap! Puas hati berbaloi. Sate Padu satay sedap! 👍🏻👍🏻👍🏻

  • Alamat:Kedai No, 1 Pknp, Bandar Baru, 27000 Jerantut, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 5:30 – 11:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 5:30 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:0194236065

9. Restoran Siang Malam

Restoran Siang Malam: mkn & minum terbaik bujang, sedap, harga berpatutan, menu rahmah, sarapan, lunch, dinner, murah.

  • Alamat:27150 Jerantut, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 7:30 Pagi – 4:00 Pagi, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:None

10. Restoran Temin Masakan Ala Thai

Restoran Temin Masakan Ala Thai menawarkan hidangan dan minuman terbaik yang patut dicuba! Terkenal dengan servis yang baik, pesanan disediakan dengan pantas. Makanan yang sedap dan memukau lidah.

  • Alamat:KM6 Jalan Jerantut-Temerloh, Kampung Temin, 27000 Jerantut, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:01137727382

5 BEST Tempat Makan Malam Di Jerantut:

  • Kedai Kopi Puteh
  • Kopi Chantek
  • Gypsy Garden Jerantut Cafe
  • Restaurant Darul Salam Corner
  • D’Hayati Restaurant
Baca Juga  9 Kedai Makan Malam Di Kuala Perlis

Leave a Comment