10 Kedai Makan Malam Di Hulu Langat

Selamat datang ke artikel “Makan Malam Di Hulu Langat Malaysia”! Kalau korang berselera cari tempat makan yang unik, jom la kita check out kawasan Hulu Langat! Kalau korang tak tahu, Hulu Langat ni terkenal dengan pemandangan alam semulajadinya yang cantik. Tapi bukan tu je, korang pun kena cuba makanan yang terdapat di sini. Dari makanan tempatan yang sedap macam “ikan patin masak tempoyak” sampai la makanan barat yang mewah macam “steak Wagyu”, semuanya ada dalam kawasan ni. Jadi, jangan lepaskan peluang ni untuk menjamu selera di Hulu Langat Malaysia!

Makan Malam Di Hulu Langat

“Mari jelajahi 10 lokasi makan malam hebat di Hulu Langat Malaysia yang pasti memikat selera anda!”

1. Chicken Chop RM5 Hulu Langat

Chicken Chop RM5 di Hulu Langat adalah makanan yang berbaloi untuk dicuba. Selain itu, saya ingin mencadangkan Nasi Lemak RM3 di kedai tersebut. Makanan ini sedap dan harganya juga murah. Walaupun pilihan makanan di kedai ini tidak banyak, namun masih sesuai dengan kapasiti kedainya yang sentiasa penuh. Bagi pengusaha kedai yang lebih selesa, anda boleh mengambil pesanan melalui scan and pay. Ini akan memudahkan proses pembayaran.

  • Alamat:Exit B52, Kampung Rantau Panjang, 43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 5:30 – 11:30 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 5:30 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:0172584087

2. Chalee Seafood

Chalee Seafood adalah kedai makanan Thai terbaik. Semua makanan goreng, sup, serta minuman yang disajikan di sini sangat sedap. Selain itu, servis yang cepat dan masakan yang disediakan dengan cepat juga menjadi kelebihan kedai ini. Harga yang berpatutan dengan saiz hidangan membuatnya sangat disyorkan. Untuk yang wajib dicuba, Kueh Tiaw Kungfu dia adalah pengalaman yang tak terlupakan.

  • Alamat:43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 Pagi – 2:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0142536628

3. Bamboo Tomyam Dusun Tua

Bamboo Tomyam Dusun Tua menyajikan makanan Thai autentik yang sedap dan berbaloi. Ikan siakap, Kerabu Maggi, Nasi Putih berulamkan Kembung 3 Rasa, Kailan Ikan Masin, Sup Daging, dan Daging Rimau Nangis adalah pilihan-pilihan yang terbaik untuk dicuba di kedai ini. Lokasinya mudah dijumpai dan terdapat surau di belakangnya. Anda juga boleh menikmati pemandangan sungai jika datang sebelum hari gelap. Harga makanan di sini masih murah dan porsi makanan yang disajikan memuaskan. Servisnya cepat dan mesra pelanggan. Kedai ini sesuai untuk bersantap dengan keluarga dan rakan-rakan. Tetapi, cadangan penambahbaikan adalah agar pemilik kedai mengambil pendapat positif untuk meningkatkan reputasi dan nama baik kedai. Anda juga harus mencuba semua hidangan yang ada di sini kerana itu adalah tanda tangan The Bamboo Tomyam Dusun Tua. Selain itu, kedai ini bersih dan jika anda berada di kawasan ini untuk bercuti atau bermandi di hulu Langat, anda harus singgah di kedai ini untuk makan malam. Terima kasih.

  • Alamat:787, B52, Kampung Jawa, 43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 4:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0172528409

4. Lepaq D’ Banglo

Lepaq D’ Banglo telah banyak meningkatkan kualiti mereka dengan makanan, karaoke, dan snooker yang terbaik. Jika mencari makanan atau minuman terbaik untuk dicuba, Anda boleh mencuba fish and chips mereka yang dikatakan sedap. Selain itu, mereka juga menawarkan menu nasi lemak, bakso, dan meatballs cheese. Tempat ini berkonsepkan food court dan terdapat banyak kedai dengan pelbagai pilihan. Selain fish and chips, juga disarankan mencuba mee kari yang sedikit pedas dan berempah, serta chicken chop yang biasa saja. Dengan pengalaman yang memuaskan, pasti akan kembali untuk mencuba hidangan lain di Lepaq D’ Banglo.

  • Alamat:126A, B52, Kampung Rantau Panjang, 43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

5. Restoran D Brothers

Restoran D Brothers adalah tempat makan yang sedap dan harga munasabah. Mereka menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang patut dicuba seperti goreng-goreng dan hidangan western. Portion makanan juga cukup besar dan tempat makan yang selesa. Walau kadang-kadang kedai tutup, tetapi ia tetap berbaloi untuk membawa keluarga makan di sini. 👍🏼

  • Alamat:Jalan Hulu Langat, Pekan Batu 14 Hulu Langat, 43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 3:30 Petang – 2:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0103193038

6. Warung 3 Jam

Warung 3 Jam di kampung menawarkan makanan dan minuman terbaik dalam kelaparan. Pilihan lauk ringkas dan lazat. Kedai ini tiada kecewa, menggembirakan setiap kali pulang. Juga menjual barang elektronik terpakai.

  • Alamat:Kampung Tanjong Paoh, 43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

7. Eycha Corner

Eycha Corner adalah tempat makan yang sangat disarankan. Mereka menyajikan makanan-makanan yang lezat dan memiliki layanan cepat. Meskipun menu mereka tidak terlalu banyak, semua rasanya enak dan tidak pernah mengecewakan. Harga mereka juga sangat bersahabat. Beberapa makanan yang direkomendasikan adalah roti puri yang sedap, nasi putih ikan goreng yang yummy, dan ckt yang memukau. Selain itu, tempat ini juga memiliki layanan yang terbaik dengan kebersihan yang dijaga dengan baik. Parkir juga mudah untuk mobil-mobil.

  • Alamat:eycha corner, 67, Jalan Hulu Langat, Pekan Batu 14 Hulu Langat, 43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:0174521980

8. Kedai Makan Mak Lang

Kedai Makan Mak Lang mempunyai makanan dan minuman yang terbaik untuk dicuba. Sodap Maggi Hilam, Mee Hailam, dan Nasi Lemak adalah antara hidangan yang sangat enak.

  • Alamat:Unnamed Rd,, Kampung Sungai Tekali, 43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 7:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

9. Kedai makan cik ati

Cik Ati adalah kedai makan terbaik di Hulu Langat yang menyajikan masakan kampung yang segar dan enak. Suasana kekampungan yang nyaman membuat pengalaman makan di sini lebih menyenangkan. Jangan lepaskan peluang untuk mencuba hidangan dan minuman terbaik yang disediakan di sini.

  • Alamat:43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

10. Kedai makan Warung Lubuk Garu

Kedai makan Warung Lubuk Garu menawarkan makanan dan minuman terbaik untuk dicuba. Makanan yang disyorkan adalah nasi lemak, ayam goreng berempah, dan sambal belacan yang lazat. Minuman terbaik yang boleh dihidangkan adalah teh tarik dan air kelapa segar. Selain itu, kedai ini juga menawarkan pemandangan yang indah.

  • Alamat:Kampung Dusun Tua, 43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:01123462580

5 BEST Tempat Makan Malam Di Hulu Langat:

  • Chicken Chop RM5 Hulu Langat
  • Chalee Seafood
  • Bamboo Tomyam Dusun Tua
  • Lepaq D’ Banglo
  • Restoran D Brothers
Baca Juga  9 Kedai Makan Malam Di Tampin

Leave a Comment