10 Kedai Sarapan Pagi Di Sungai Lembing

Sarapan pagi di Sungai Lembing, Malaysia memang best lah! Pagi-pagi dah seronok melilau kat situ, sambil terasa angin sejuk melembutkan hati. Sungai Lembing ni terkenal dengan landskap indah, jadi tak hairanlah kalau sarapan pagi pun jadi istimewa. Pilihan menu pun macam-macam ada! Nasi lemak, roti canai, mee goreng, dan macam-macam lagi masakan sedap. Dengar suara riang budak-budak main air dalam sungai, tambah lagi suasana pagi yang ceria. Kalau datang sini, jangan lupa cuba kelapa muda segar untuk kesegaran yang pasti membuatkan hari makin bertenaga. Seronoknya sarapan pagi di Sungai Lembing, pasti takkan lupa pengalaman ini!

Sarapan Pagi Di Sungai Lembing

Rasai kenikmatan sarapan pagi di tempat-tempat menarik di Sungai Lembing yang akan memukau selera anda!

1. Warung Mee Jawa Pok Yeh

Warung Mee Jawa Pok Yeh di Sg. Lembing mestilah dilawati! Makanan yang harus dicuba ialah Mee Jawa dan Laicikang. Pengalaman hebat di desa, jauh dari bandar. Berdekatan dengan tempat picnic, jadi anda boleh datang untuk menyegarkan diri selepas berenang. Rasanya hebat dan kakitangan mesra.

  • Alamat:Unnamed Road, Kampung Jeram Takar, 26200 Sungai Lembing, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 9:00 Pagi – 4:30 Petang
  • Nombor Telefon:+601119948770

2. Sungai Lembing Roasted Pork (Ah Ding)

Roasted pork (Ah Ding) at Sungai Lembing is a must-try. The kitchen is clean and organized. The roasted meats are delicious, especially when paired with beer. It is only available on Saturdays. The boss is friendly and the crispy roast pork skin and juicy meat are delightful. The Siu Yuk and Char Siew are both tasty, but the price has increased steeply due to the cost of raw pork.

  • Alamat:A-259,, Jeram Takar, Kampung Kuala Kenau, 26200 Sungai Lembing, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: Tutup, Sabtu: 5:00 – 9:00 Petang, Ahad: 6:30 – 10:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60179527473

3. Anjung Selera Sungai Lembing

Dalam Anjung Selera Sungai Lembing, terdapat pelbagai kedai makanan untuk dicuba. Antara makanan dan minuman yang terbaik adalah roti canai, roti telur, dan nasi ayam. Tempat ini sangat sederhana dan bersih, dan makanannya juga sedap. Harganya juga berpatutan. Sini juga ada kedai waffle yang terkenal, di sebelah Anjung Selera. Kedai ini juga menyediakan nasi ayam penyet, bakso dan lain-lain selain daripada waffle. Waffle di sini sangat sedap! Minuman yang disarankan adalah air White coffee yang tidak terlalu manis. Pemilik kedai dan pasangannya sangat peramah dan berusaha untuk melayani kami walaupun sepatutnya beroperasi selepas solat Jumaat. Terima kasih kepada pemilik kedai yang baik hati. Ini adalah makanan yang wajib dicuba di Sungai Lembing dan sangat disyorkan!

  • Alamat:Jalan Besar Sungai Lembing, Sungai Lembing, 26200 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 6:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

4. 林明面 Sungai Lembing Food Industries

Sungai Lembing Food Industries offers some of the best food products in the area. Their must-try dishes include their amazing tofu, particularly the Mountain Water Taufufa. This taufufa has a unique sweet scent and light sweetness without additional sugar. It’s different from what you might be used to. Another recommended dish is the Mee Sg Lembing, made with noodles prepared in the shop itself.

It’s worth noting that Google Maps conveniently directs you to the shop, but if you’re driving, it’s better to park across the river for easier parking and less narrow roads. Don’t miss out on the tofu, which tends to sell out quickly. However, if you can’t get it, the locally-made noodles with tasty char siew and wanton are still a delightful choice. As Michael Scott would say, “It’s win, win, win!”

  • Alamat:377, Jalan Sungai Lembing, Sungai Lembing, 26200 Sungai Lembing, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 7:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60199893305

5. Family Restaurant

Nasi campur manisan, tauhu lembut, siew yok, masak lemak ikan, kerabu pucuk paku, dan teh tarik adalah hidangan terbaik yang perlu dicuba di Semak Family Restaurant.

  • Alamat:Sungai Lembing, 26200 Sungai Lembing, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 12:00 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60199887736

6. Mee Jawa Sungai Lembing

Restoran Mee Jawa Sungai Lembing menawarkan Mee Jawa, Mee Kari, dan Mee Bandung yang semuanya enak. Selain itu, anda juga boleh mencuba vegetarian Hakka mee yang menggunakan mi buatan tangan tempatan tanpa bahan pengawet dan digoreng dengan sos tomato yang memberikan rasa kering seperti mi kering tomato yang terkenal di sg lembing. Rasa keseluruhan cukup enak dan sesuai bagi mereka yang suka rasa asam segar tomato dan juga kanak-kanak. Minuman Bee Honey Lime juga patut dicuba kerana madu juga mempunyai rasa asam yang lebih berbanding madu manis biasa.

  • Alamat:8, Jalan Sungai Lembing, Sungai Lembing, 26200 Sungai Lembing, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Rabu: 10:00 Pagi – 6:00 Petang, Khamis-Ahad: 9:00 Pagi – 6:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

7. Ho Wan Cafe

Ho Wan Cafe: Tasty and good food, open till late. Boss is friendly and funny. Must try whatever I ordered. Best find in KL. Delicious braised mee and fried pork.

  • Alamat:1964, Jalan Sungai Lembing, Sungai Lembing, 26200 Sungai Lembing, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

8. Warung Kak Pah Corner

Warung Kak Pah Corner adalah tempat makan yang menawarkan makanan dan minuman terbaik dalam suasana yang relek dan mantap!

  • Alamat:Sungai Lembing, 26200 Sungai Lembing, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

9. Kedai Kopi Salmah (Sungai Lembing)

Kedai Kopi Salmah di Sungai Lembing menawarkan minuman (kopi, teh), nasi lemak dan karipap. Buka pada jam 7.30 pagi, jadi pengunjung ke Air Terjun Pelangi tidak dapat sarapan di sini. Ada pilihan makanan bungkusan dengan minuman. Berdekatan dengan pelbagai tarikan tempatan.

  • Alamat:73, Jalan Besar, Sungai Lembing, 26200 Sungai Lembing, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

10. Duck Egg Mee

Try the famous Sg. Lembing Duck Egg Mee Soup, a delicious dish cooked in a coal/wood stove. It’s only available on weekends or holidays. Although the portion may be small for big eaters, it’s worth having. Don’t forget to try their herbal egg and herbal tea. Beware of their extremely spicy chilies! 😂

  • Alamat:Sungai Lembing, 26200 Sungai Lembing, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Sarapan Pagi Di Sungai Lembing:

  • Warung Mee Jawa Pok Yeh
  • Sungai Lembing Roasted Pork (Ah Ding)
  • Anjung Selera Sungai Lembing
  • 林明面 Sungai Lembing Food Industries
  • Family Restaurant
Baca Juga  10 Kedai Sarapan Pagi Di Sik

Leave a Comment