6 Kedai Sarapan Pagi Di Kuala Lumpur City Center

Adakah anda seorang pecinta sarapan pagi yang penuh kenikmatan? Jika ya, Kuala Lumpur City Center di Malaysia adalah tempat yang sesuai untuk menikmati santapan pagi yang lazat dan memuaskan. Dengan pelbagai pilihan hidangan yang menggoda, anda pasti dapat memanjakan diri dengan sarapan yang mengisi hari anda dengan kebahagiaan. Terdapat kafe modern yang menawarkan roti bakar yang gebu dan teh tarik yang wangi, serta kedai tradisional dengan nasi lemak yang lezat dan bubur ayam yang sedap. Berpeluanglah mencuba hidangan-hidangan tempatan yang unik dan menghidangkan sambal pedas yang memukau. Jadi, jomlah berjalan-jalan ke Kuala Lumpur City Center dan sedia untuk merasai sarapan pagi yang tiada tandingannya!

Sarapan Pagi Di Kuala Lumpur City Center

“Kejutkan diri dengan 6 tempat sarapan menarik di KLCC yang menyediakan hidangan lezat untuk memulakan hari dengan penuh kepuasan!”

1. Nasi Lemak Wanjo Kampung Baru

Nasi Lemak Wanjo Kampung Baru adalah sebuah restoran yang hanya menyajikan hidangan nasi lemak. Restoran ini menawarkan pelbagai makanan pembantu, jus buah dan smoothies, serta pencuci mulut. Terdapat 2 baris untuk makan di tempat atau untuk dibawa pulang. Saiz hidangan tidak terlalu besar dan makanan sangat sedap. Terdapat ramai pekerja dan banyak tempat duduk. Restoran ini bersih sekali, terutama jika dibandingkan dengan kedai-kedai di sekitar. Mulai menjadi sibuk pada waktu petang!

Tempat ini menerima kad kredit. Akhirnya datang ke sini untuk mencuba Nasi Lemak mereka. Datang sebentar selepas waktu makan tengah hari jadi tidak ramai orang.

Ia sedap, tetapi tidak sehebat yang dihypekan. Perkhidmatan cepat kerana mereka mempunyai banyak kakitangan.
Smoothies buah sangat enak, kerana mereka menggunakan buah-buahan yang sebenar.

Baca Juga  10 Kedai Sarapan Pagi Di Kota Kinabalu

Parking yang dibayar agak banyak, tetapi kami datang pada waktu tidak sibuk. Boleh membayangkan parking akan mencabar pada hujung minggu atau waktu makan malam. RM5 untuk 3 jam.

Sedikit kecewa kerana mereka mengenakan bayaran RM1 untuk kawasan berhawa dingin. Benar-benar?

Ini adalah tempat yang harus dikunjungi sekali untuk mencuba hype-nya. Nasi lemak ini biasa-biasa saja… tidak terlalu sedap tetapi juga tidak terlalu tidak sedap. Bergantung pada individu. Jika suka sambal manis, boleh datang ke sini.

Kedainya kemas dan perkhidmatan pantas, makanan sekadar biasa.

Parking sukar didapati tetapi terdapat parking peribadi RM5/3 jam di hadapan kedainya.

 • Alamat:8, Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 6:00 Pagi – 12:00 Pagi, Jumaat: 6:00 Pagi – 1:00 Petang, 2:00 Petang – 12:00 Pagi, Sabtu-Ahad: 6:00 Pagi – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+601163361963

2. Restoran Yusoof Dan Zakhir

Cuba nasi kandar dan teh tarik di Restoran Yusoof Dan Zakhir, Kuala Lumpur. Makanan dan posisi kedai terbaik, selain Pasar Seni. Restoran ini mungkin kelihatan seperti kafe lama dari luar tetapi mempunyai suasana yang sangat bagus, lokasi yang baik, dan kakitangan yang baik. Makanan menyelerakan dan segar, sangat sesuai untuk sarapan (mereka menyajikan menu lengkap walaupun waktu sarapan pagi). Mereka menerima tunai sahaja tetapi mesin ATM terdapat di kedai seberang jalan di belakang 7-11. Saya mencadangkan roti canai telur dan mentega bersama teh tarik. Sungguh sedap untuk sarapan.

 • Alamat:Jalan Hang Kasturi, City Centre, 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 9:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60320268685

3. Kedai Roti Canai Pak Ali

Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba di Kedai Roti Canai Pak Ali termasuk:
1. Roti Banjir – Parata yang direndam dalam kari dhal, sambal, dan kuah.
2. Roti Canai Tsunami – Parata yang direndam dalam kari dhal, sambal, kuah, dan 2 setengah telur rebus setengah masak.
3. Neslo – Minuman dengan kuantitas air dan ais yang seimbang, menciptakan kombinasi terbaik.

Kedai Roti Canai Pak Ali merupakan kedai yang bersifat rustic, tidak berpura-pura, jujur, dan dimiliki oleh keluarga. Jika Anda ingin merasa seperti bagian dari keluarga, datanglah ke sini. Bicaralah dengan pemilik dan staf, mereka akan menghibur Anda seperti keluarga.

Makanan di sini enak dan segar karena dibuat setiap kali ada pesanan. Tempat ini cukup populer dan buka pukul 7 pagi. Stafnya sangat ramah dan membantu. Jadi, pastikan untuk mengunjungi tempat ini saat perjalanan ke Kuala Lumpur Anda berikutnya.

Lokasi @aliroticanaitsunami, buka dari Selasa hingga Minggu dari pukul 7 pagi hingga 11.30 pagi. Tutup pada hari Senin.

 • Alamat:Jalan Pantai Permai, Pantai Dalam, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 – 11:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+60166974335

4. Gerai Pak Hassan Kampung Baru

Gerai Pak Hassan di Kampung Baru adalah tempat sarapan yang hebat. Roti canai mereka sangat sedap, dengan kari yang mengandungi tulang ayam dan kaki yang memberi rasa yang lazat. Tempat ini enak untuk makan dengan kakitangan yang mesra. Roti canai mereka sungguh mengancam! Ringan dan sesuai untuk sarapan. Nasi lemak mereka juga sangat sedap. Rasanya, sajian dan porsiannya… autentik. Oh, dan harganya murah! Anda patut mencubanya ketika berada di Kuala Lumpur. Alhamdulillah. Sedap makan sini. Banyak yang membeli bungkusan ini, jadi sedikit menunggu hehehe… pasti puas hati. Hari ini, 15 Mac 23 adalah hari terakhir untuk berjualan katanya… sempena menyambut bulan Ramadan, bersedia untuk mencuba Bubur Lambok… aminnn…

 • Alamat:45A, Jalan Raja Abdullah, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 1:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60172237871

5. Sri Idaman Corner KL(Tempat Makan Murah) Pasar Seni LRT Station

Sri Idaman Corner KL di Pasar Seni LRT Station menawarkan makanan dan minuman Malaysia dan Indonesia dengan harga murah. Makanan dan minuman yang harus dicoba ialah nasi lemak, mee goreng, ayam penyet, dan teh tarik yang sedap. Lingkungan tidak terlalu ramai.

 • Alamat:Malaysia, City Centre, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 8:30 Petang
 • Nombor Telefon:None

6. Sarapan pagi

Roti, telur, dan jus oren adalah sarapan pagi yang sempurna. Roti memberikan zat tenaga, telur memberikan protein yang diperlukan oleh tubuh, dan jus oren memberikan vitamin C yang membantu dalam penyerapan zat besi.

 • Alamat:Jalan Midah 8, Taman Midah, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 7:00 – 11:00 Pagi, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 – 11:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+601110366772

5 BEST Tempat Sarapan Pagi Di Kuala Lumpur City Center:

 • Nasi Lemak Wanjo Kampung Baru
 • Restoran Yusoof Dan Zakhir
 • Kedai Roti Canai Pak Ali
 • Gerai Pak Hassan Kampung Baru
 • Sri Idaman Corner KL(Tempat Makan Murah) Pasar Seni LRT Station

Leave a Comment