10 Kedai Sarapan Pagi Di Kluang

Salam semua! Nak bercerita pasal keindahan sarapan pagi di Kluang, Malaysia ni. Aku memang suka menulis sambil jalan-jalan dan mencari makanan sedap. Trust me, Kluang ni tempatnya! Dengar cerita, sarapan pagi di sini memang legenda. Dari roti bakar Hainan yang wangi, nasi lemak ayam goreng mantap hingga mee rebus bersulam kuah pekat, semuanya ada. Boleh bayangkan tak bau kopi yang semerbak di kafe-kafe kecil yang banyak di sini? Best giler! Aku pun dah tak sabar nak cerita semua detil lepas ni. So, mari baca artikel aku tuan-tuan dan puan-puan!

Sarapan Pagi Di Kluang

“Dah pernah rasa nasi lemak Kluang yang meleleh dalam mulut? Jom kita kongsi 10 tempat sarapan pagi best di sini!”

1. Warong Lontong Darat Kluang

Warong Lontong Darat Kluang menawarkan lontong darat yang sangat sedap, layanan mesra, ruang parking luas, ruang dalam kedai bersih dan selesa. Makanan terbaik untuk dicuba termasuk condiments lontong darat seperti sambal limpa, serunding kelapa, sambal goreng jawa, sambal kacang, dan ayam rendang. Selain itu, terdapat juga soto, mee goreng, nasi goreng, dan kuih akok yang boleh dicuba.

  • Alamat:11, Jalan Mohd Salim, Kampung Melayu, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 5:00 Petang
  • Nombor Telefon:0177552132

2. Warung Pak Atan

Warung Pak Atan menyajikan makanan dan minuman terbaik seperti longtong goreng dengan harga yang terjangkau. Pelayanan cepat, tetapi parkir sulit saat jam sibuk. Makanannya sederhana tetapi sangat lezat, mengingatkan pada masakan rumah. Mee bandung mereka juga sangat sedap. Jangan sebarkan informasi ini, karena saya tidak ingin mengantri nanti 😂

  • Alamat:Jalan Orked, Kampung Melayu, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 10:00 Pagi – 10:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:077738176

3. Lontong Goreng Meletop

Lontong Goreng Meletop – sedap, presentation menarik, tak mengecewakan, servis cepat, minta sambal sikit, tak pedas, betul2 rase santan n sambalnye, nasib da kenyang, terbaik!

  • Alamat:Kedai, No 3, Jln Cantik, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 7:00 – 11:00 Pagi, Sabtu-Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:0183998166

4. Gerai Lontong Pak Kassim

Gerai makan: Lontong Pak Kassim, makanan/minuman terbaik: lontong telur, mee goreng, neslo, ayam

  • Alamat:8, Jalan Dato Sulaiman Mohd Noor, Taman Kluang Baru, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:30 – 11:30 Pagi
  • Nombor Telefon:None

5. Warung Fazrin

Warung Fazrin adalah tempat makan yang hebat untuk mencuba makanan tempatan Pantai Timur dan Johor. Makanan di sini sangat sedap dan harga sangat berpatutan! Parking di sini juga banyak kerana ia terletak bersebelahan padang rumput. Warung ini adalah restoran terbuka dengan pelbagai pilihan makanan, dan sepanduk menu besar di setiap sisinya. Semua e-wallet diterima di sini, yang sangat mudah. Makanan atau minuman terbaik yang perlu dicuba ialah tempat menarik dengan suasana malam yang cantik, servis yang cepat, makanan yang sedap, dan harga yang murah.

  • Alamat:Jalan Lambak, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 6:45 Pagi – 2:00 Pagi, Khamis: 4:00 Petang – 2:00 Pagi, Jumaat-Ahad: 6:45 Pagi – 2:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0137548506

6. Ema Corner

Ema Corner mempunyai pelbagai makanan dan minuman yang terbaik. Salah satu makanan yang sangat enak ialah kari ceker dengan lempeng lembut. Selain itu, roti canai juga merupakan pilihan terbaik di Ema Corner kerana ia sangat sedap dan terkenal di kalangan pengunjung. Walaupun kadang-kadang perlu menunggu giliran, tetapi layanan di Ema Corner sentiasa baik dan mesra.

  • Alamat:2, Jalan Mohd Salim, Taman Suria, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 6:50 Pagi – 12:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 6:50 Pagi – 12:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

7. RESTAURANT ROTI CANAI SRI KLUANG

untuk dicuba di RESTAURANT ROTI CANAI SRI KLUANG.

  • Alamat:138, Jalan 1, Taman Sri Kluang, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:0187680361

8. Warung Selera Rasa Ismail Corner

Warung Selera Rasa Ismail Corner adalah warung makanan yang terkenal di Kluang. Mereka menjual nasi lemak padu yang sangat sedap. Tempat ini berlokasi di tepi sungai Mengkibol dan cukup dekat dengan bandar Kluang, hanya 10 minit perjalanan. Tempat ini boleh dicapai melalui beberapa jalan utama seperti Jalan Pekan Nior dan Jalan Pelangi Taman Pelangi, atau melalui Jalan Mersing lepas lampu isyarat Balai Polis Kluang Baru, Kluang. Tempat ini juga menyediakan tempat letak kenderaan yang selesa untuk pelanggan. Di samping itu, mereka juga menghiburkan pelanggan mereka dengan lagu-lagu nostalgia era 60-an. Perniagaan mereka beroperasi setiap hari kecuali hari Khamis, dari jam 7.00 pagi hingga 11.00 pagi dan dari 6.00 petang hingga 11.00 malam. Jom sarapan pagi di sini, pasti akan menyelerakan!

  • Alamat:Jln Kluang – Paloh, Kampung Palembang, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:0137481128

9. Sarapan pagi Kafe Musleicious

Sarapan pagi di Kafe Musleicious adalah salah satu pengalaman terbaik di Kluang. Anda harus mencuba roti bakar kaya dengan mentega dan kaya telur yang lezat. Minumannya adalah teh tarik halus yang menyegarkan.

  • Alamat:Gerai Makan Pasar Awam, TMN, Taman Lian Seng, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Sabtu: 4:00 – 10:00 Pagi, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:0187846792

10. PORTKUIH

Portkuih adalah tempat yang sempurna untuk mencuba makanan atau minuman terbaik. Dengan pelbagai pilihan yang mesra pelanggan, anda boleh menikmati kuih-kuih yang besar seperti nasi lemak, nasi ayam, dan banyak lagi. Selain itu, Portkuih juga menyediakan minuman yang menyegarkan. Jadi, ia adalah pusat tunggal untuk mendapatkan sarapan yang enak dan boleh dibungkus.

  • Alamat:Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 6:30 Pagi – 12:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Sarapan Pagi Di Kluang:

  • Warong Lontong Darat Kluang
  • Warung Pak Atan
  • Lontong Goreng Meletop
  • Gerai Lontong Pak Kassim
  • Warung Fazrin
Baca Juga  10 Kedai Sarapan Pagi Di Tenom

Leave a Comment