10 Kedai Sarapan Pagi Di Changlun

Sarapan pagi di Changlun, Malaysia memang best giler! Kalau korang nak rasa hidangan yang sedap-sedap, datanglah ke sini. Dah sah-tahu, Changlun terkenal dengan makanan yang menggugah selera dan harga yang berpatutan. Bila ke sini, kena cuba nasi lemak yang memikat hati dengan nasi yang wangi, sambal yang pedas tapi sedap, dan ayam goreng yang crispy sampai menjilat jari. Tak cukup dengan tu je, ada juga roti canai dan teh tarik yang mantap. Best lagi, suasana di Changlun ni memang tenang dan menyegarkan. Siap boleh dengar bunyi burung merbah depan rumah makan. Jadi, jomlah sarapan pagi di Changlun Malaysia!

Sarapan Pagi Di Changlun

Mari kita menjelajahi keunikan sarapan pagi di Changlun Malaysia dengan 10 tempat yang pasti membuat mulut anda menari!

1. Cik Jah Nasi Ayam Bakar

Cik Jah Nasi Ayam Bakar adalah tempat makanan terbaik di Changlun untuk mencuba Nasi Ayam Bakar. Tempat ini menawarkan harga yang berpatutan dan kuantiti makanan yang mencukupi. Selain itu, tempat ini juga menyediakan perkhidmatan yang terbaik dan parking yang luas serta mudah. Menu mereka sangat pelbagai dan banyak pilihan, dan makanan di sini sangat sedap. Jika anda ingin mencuba minuman yang lazat, anda boleh mencuba Ais Kacang dan Coconut Shake yang memang power. Selain itu, mereka juga mempunyai Nasi Arab Sotong yang sangat sedap, dengan sambal yang mantap. Sotongnya juga sedap dan juicy, pasti berbaloi dicuba.

  • Alamat:Jalan Sintok Lama, Changlun, 06010 Changlun, Kedah, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 11:00 Pagi – 7:00 Petang, Jumaat: 12:00 – 9:00 Petang, Sabtu-Ahad: 11:00 Pagi – 7:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60174479980

2. Kampong Coffee and Steak

Kampong Coffee and Steak adalah tempat yang luar biasa! Makanan dan minuman yang harus dicoba di sini adalah nasi lemak dengan sotong raksasa yang hanya RM18 dan air shake besar hanya RM4. Steak di sini juga sedap, terutama daging kambing panggang yang harganya terjangkau dan sangat lezat. Akan datang lagi. Saiz hidangan cukup ok kecuali untuk ayam panggang sedikit. Dagingnya lembut dan juicy. Makanan yang enak dengan harga yang baik.

  • Alamat:Lebuhraya PLUS, Changlun, 06010 Bukit Kayu Hitam, Kedah, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 4:00 – 11:45 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 4:00 – 11:45 Petang
  • Nombor Telefon:+60124893700

3. Medan Selera Changlun

Medan Selera Changlun adalah tempat yang baik untuk mencuba makanan dan minuman terbaik dalam perjalanan ke sempadan. Makanan seperti roti canai, nasi lemak, dan lain-lain disediakan di sini dan semuanya sedap. Satu-satunya tempat yang paling direkomendasikan untuk sarapan pagi adalah Roti Canai Che Nah. Roti canai di sini sangat enak, terutama dengan teh o suam. Tempat ini sangat bagus untuk sarapan pagi, saya sudah mencoba roti canai di kedai di sudut sini; rasanya sedap. Walaupun tempatnya ramai tetapi makanan disediakan dengan cepat. Harganya pun berpatutan.

  • Alamat:Changlun, 06010 Changlun, Kedah, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

4. Warung Che’Gu Ki

Warung Che’Gu Ki: Mee goreng padu, sedap & murah. Portion banyak, chicken grill terbaik!

  • Alamat:No 10, Jalan Kampung Baru, Sintok, 06010 Changlun, Kedah, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 5:00 – 11:30 Petang, Sabtu: 5:00 Petang – 2:30 Pagi, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+601136845384

5. Kedai Makanan & Minuman Changlun

Kedai Makanan & Minuman Changlun menawarkan pelbagai pilihan makanan dan minuman yang sedap dan memuaskan. Makanan terbaik yang harus dicuba adalah masakan Thai yang tidak hanya sedap tetapi juga berpatutan. Kesemua hidangan di sini amat menyelerakan dan pasti memuaskan selera anda. Kedai ini sangat direkomendasikan dan pasti ia akan menjadi pilihan yang baik untuk masa depan.

  • Alamat:06050 Changlun, Kedah, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 3:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60134967593

6. Kedai Makan Tengahari

Ada beberapa kedai makan tengahari yang boleh dicuba. Salah satunya adalah kedai yang menjual roti canai, nasi lemak, dan air bungkus Mantap John. Makanan dan minuman ini merupakan pilihan yang terbaik untuk mencuba.

  • Alamat:276, Kampung Baru Changloon, 06010 Changlun, Kedah, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 6:30 Pagi – 2:00 Petang, Ahad: 12:00 Pagi – 2:00 Petang
  • Nombor Telefon:+601112541960

7. Nasi Jagung Warisan Changlun Viral

Nasi Lemak Jagung Changlun Viral, sedap dan lazat. Lokasi baru sejak Covid. Makanan sama, suka atau tidak. Cadangan: Mee Goreng

  • Alamat:Changlun, 06010 Bukit Kayu Hitam, Kedah, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

8. Waroeng PSD Changlun

Makanan dan minuman yang terbaik untuk dicuba di Waroeng PSD Changlun adalah nasi lemak power.

  • Alamat:Jalan Kodiang, Kampung Paya Nongmi, 06010 Changlun, Kedah, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 7:00 Pagi – 10:00 Petang, Sabtu: Tutup, Ahad: 7:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60179004691

5 BEST Tempat Sarapan Pagi Di Changlun:

  • Cik Jah Nasi Ayam Bakar
  • Kampong Coffee and Steak
  • Medan Selera Changlun
  • Warung Che’Gu Ki
  • Kedai Makanan & Minuman Changlun
Baca Juga  10 Kedai Sarapan Pagi Di Cheras

Leave a Comment