10 Kedai Sarapan Pagi Di Bangsar

Sarapan pagi di Bangsar Malaysia memang best giler! Tempat ni memang jadi tumpuan korang yang minat nak makan sedap-sedap. Korang boleh jumpa pelbagai jenis sarapan pagi dari mamak, makanan barat, hingga lah ke kedai roti canai. Ada banyak kedai-kedai kecil yang menawarkan hidangan lazat dan harga pun berpatutan. Tak payahlah risau nak bangun awal sebab Bangsar ni memang hidup 24 jam. Jadi kalau lapar tengah malam pun still boleh dapat sarapan. Kalau korang plan nak cari sarapan yang sedap dan berbaloi, Bangsar definitely tempat yang korang kena cuba. Jom tengok apa lagi yang menarik dekat sini!

Sarapan Pagi Di Bangsar

Mari jelajahi 10 lokasi santapan pagi di Bangsar yang pasti membuat selera anda terjaga sepanjang hari!

1. Restoran Mahbub

Restoran Mahbub menawarkan beberapa hidangan yang perlu dicuba seperti Ayam Goreng Ayam Madu, Teh Masala, Biryani, Ayam, Kambing, Roti Nan, dan Murtabak. Hidangan nasi minyak dengan ayam madu mereka juga sangat baik. Restoran ini dapat mengendalikan keramaian dengan baik dan memiliki pelayan yang banyak untuk menjaga kebersihan. Meskipun ada beberapa masalah dengan bitter groud goreng yang kurang renyah dan terlalu pedas, tetapi secara keseluruhan restoran ini mempunyai rasa yang sangat baik dan sangat direkomendasikan.

  • Alamat:15-17, Lorong Ara Kiri 1, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60320955382

2. Pak Yop tip top corner

Pak Yop Tip Top Corner adalah satu kedai makanan yang mempunyai pelbagai menu yang sedap. Antara hidangan yang disarankan untuk dicuba ialah Nasi Ayam Special dan Sup Daging. Nasi ayam ini sangat sedap dengan sambal yang enak. Selain itu, harga hidangan di kedai ini berpatutan, tidak terlalu murah atau mahal.

Kedai ini juga menjual buah potong yang hanya RM2. Walaupun kedai ini terletak di tepi jalan, ia tetap bersih dan meja serta kerusi diatur dengan kemas. Orang ramai sentiasa datang ke kedai ini.

Selain hidangan nasi ayam, hidangan nasi lemak dan menu-menu goreng sekali juga sangat lazat. Harga makanan di sini sangat berbaloi. Sebagai contoh, Nasi Ayam berharga RM8 per pinggan pada bulan Oktober 2023. Makanan ini mengandungi nenas, yang mungkin dibiarkan meresap untuk membuatkan ayam menjadi lembut. Hidangan ini mempunyai porsi nasi yang banyak dan ayam yang sedikit, tetapi nampak banyak kerana ada tambahan nenas/timun di bahagian bawah hidangan.

Walau kedai ini berkonsep ala warung, minuman seperti Mango Shake di sini juga sangat sedap. Walaupun begitu, kebersihan kedai ini perlu diperbaiki, terutamanya pada sinki yang tiada sabun.

  • Alamat:Jalan Pantai Permai 1 Bukit Kerinchi, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 1:30 Pagi
  • Nombor Telefon:+60172210266

3. Restoran Haslam

Restoran Haslam adalah restoran Melayu yang terkenal di Bangsar, Kuala Lumpur. Mereka menawarkan pelbagai hidangan Melayu yang istimewa. Beberapa hidangan yang perlu dicuba ialah roti canai, kuih muih, lontong, nasi dagang, dan lauk pauk panas. Restoran ini terbuka dari hari Isnin hingga Sabtu, dari pukul 8 pagi hingga petang. Ini adalah salah satu restoran terbaik yang saya pernah makan di Kuala Lumpur dan saya pasti akan kembali lagi apabila saya berada di KL nanti. Mari sokong restoran ini! Sedappp!

  • Alamat:Wisma Pantai, 68, Jalan Pantai Baharu, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 8:00 Pagi – 4:30 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60322014973

4. Restoran Nabila Corner

Restoran Nabila Corner terletak di tempat sesak. Dicadangkan untuk mencuba makanan dan minuman yang terbaik. Parkir cukup mencabar tetapi berjaya mendapatkan tempat di hadapan BHP petrol selepas membuat tiga pusingan. Kedai ini menawarkan makanan dan minuman yang baik dengan layanan kakitangan yang bagus. Harganya berpatutan untuk makan malam. Tempat duduk di tepi jalan. Perkhidmatan adalah biasa. Pada kali itu, mencuba char kue tiaw tetapi tidak berkenan dengan cita rasa kuah merah. Tidak rasa udang daripada sosnya. Akan datang lagi untuk mencuba hidangan goreng-goreng. Makanan ini tidak teruk, harga murah dan berpatutan. Dapat makan seperti di Muar atau Batu Pahat dengan harga yang serupa. Sungguh dihargai.

  • Alamat:Persiaran Pantai Baharu, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 7:00 Pagi – 11:00 Petang, Selasa-Sabtu: Buka 24 jAM, Ahad: 7:00 Pagi – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+601110378683

5. Lan Roti Canai

Dalam 30 patah perkataan:

Roti canai sedap, lembut dan enak. Kuah sedap walaupun agak cair. Lebih suka ambil bawa balik. Roti canai, roti telur ranggup dan panas. Kuah dal, kuah kari, sambal semua sedap. Kedai self-service, tak perlu beratur lama. Ambil sendiri dari roti canai hingga minuman. Sempoii.

  • Alamat:20, Jalan Pantai Permai, Pantai Dalam, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:30 Pagi – 12:00 Petang, 5:00 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60193519909

6. Restoran

Dalam 30 perkataan:

Nasi lemak di Restoran Nasi Lemak Famous di Bangsar sangat sedap dan popular. Harga nasi lemak dan rendang murah. Tempatnya nyaman, berhampiran Public Bank di Jalan Maarof. Restoran ini buka dari Isnin hingga Sabtu pada malam hari. Sambalnya pedas dan memikat.

  • Alamat:Food Truck located on, Jln Telawi 4, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 5:00 Petang – 5:00 Pagi, Selasa-Ahad: 5:00 Petang – 2:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

7. Restoran RK Nabilaa Maju

Restoran RK Nabila adalah tempat yang luar biasa untuk makan. Sajian terbaik yang perlu dicuba adalah murtabak, roti Arab, dan nasi goreng ayam. Tempat ini menyajikan pelbagai jenis makanan yang berkualiti dengan harga yang berpatutan. Perkhidmatan yang diberikan juga sangat baik, dengan kakitangan yang sangat perhatian terhadap kepuasan pelanggan. Saya sangat mengesyorkan restoran ini untuk pengalaman makan yang tidak akan terlupakan.

  • Alamat:7, Jalan Bangsar, Bangsar, 59000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 3:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60323871390

8. Sup Daging Lurooh Bangsar

Sup Daging Lurooh Bangsar adalah sup daging yang sedap dan tidak terlalu kuat rasanya. Makanan atau minuman yang terbaik untuk dicuba adalah sup daging dengan nasi putih. Harganya RM24 untuk semuanya. Satu perkataan untuk menggambarkan sup ini adalah “merecik”. Sup ini juga boleh dimakan dengan nasi, bihun, dan lain-lain. Anda boleh menambah taugeh dan sambal belacan yang kuat atau sambal kicap cili. Jika hidung tersumbat, sup ini akan membersihkannya. Anda harus mencuba sekali! Anda pasti akan puas hati dengan makanan di sini. Dagingnya banyak dan lembut. Meskipun makanannya dibungkus untuk dibawa pulang, perkhidmatannya baik. Saya mengesyorkan orang lain datang mencuba sup ini. Harganya juga murah. Semoga berjaya dan semoga pemilik sentiasa berjaya. P/S: Pastikan licin membabi buta ketika makan!

  • Alamat:Lorong Lengkok Abdullah, Jalan Bangsar, 59000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 10:00 Pagi – 4:00 Petang, Sabtu-Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60173662600

9. Abah Corner

Abah Corner adalah tempat makan dengan pilihan makanan dan minuman terbaik. Untuk makanan, pastikan mencuba mee kari special, nasi lemak, dan roti canai yang semuanya terkenal enak. Untuk sarapan, pilihannya terbaik adalah roti canai. Walaupun kadang-kadang ramai, harga yang wajar dan rasanya yang sedap pasti memuaskan pelanggan. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk mencuba roti canai, mee kari, dan nasi lemak di Abah Corner!

  • Alamat:Lorong Ara Kiri 3, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 6:30 Pagi – 4:00 Petang, Sabtu-Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60135852612

10. Nasi Lemak Zah Nan

Nasi Lemak Zah Nan adalah nasi lemak yang harum dan teksturnya sempurna dengan biji nasi yang terpisah. Harganya hanya RM7.50 dan dijual oleh penjual yang baik hati dan ramah bernama Zack. Ayam goreng berempah yang crispy dan juicy disajikan dengan nasi lemak ini sangatlah lezat. Sambalnya juga pas rasanya, tidak terlalu pedas. Makanan dan minuman terbaik untuk dicoba di sini adalah nasi lemak dengan ayam goreng berempah. Teman-teman saya dan saya sepakat bahwa kami ingin makan lagi di sini. Tempatnya berada di area penjual makanan jalanan, jadi bisa terasa panas. Disarankan untuk berpakaian yang nyaman.

  • Alamat:Lorong Ara Kiri 3, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Sabtu: 6:00 Pagi – 10:00 Petang, Ahad: 6:00 Pagi – 12:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Sarapan Pagi Di Bangsar:

  • Restoran Mahbub
  • Pak Yop tip top corner
  • Restoran Haslam
  • Restoran Nabila Corner
  • Lan Roti Canai
Baca Juga  10 Kedai Sarapan Pagi Di Ketereh

Leave a Comment