10 Kedai Sarapan Pagi Di Bangi

Haaaaiii korang semua! Hari ni aku nak kongsi cerita pasal sarapan pagi kat Bangi, Malaysia. Kau pernah tak pergi Bangi? Ha kalau belum, kau patutlah cuba sarapan pagi dekat sini. Bukan main sedap weh! Ada macam-macam jenis makanan yang boleh kau pilih, dari nasi lemak sedap giler sampai roti canai yang gebu meleleh dalam mulut. Tak cukup dengan tu, ada lagi murtabak, mee goreng, dan banyak lagi. Lagi satu, jangan lupa cuba teh tarik yang kaw-kaw nikmat. Punya lah best! Jomlah kita sama-sama sarapan pagi di Bangi, Malaysia! Lepas makan kenyang, bolehlah jalan-jalan tengok tempat menarik kat sini. Banyak benda best yang kau boleh explore. Tak sabarnya!

Sarapan Pagi Di Bangi

“Mari jelajahi 10 tempat sarapan pagi di Bangi Malaysia yang pasti menyegarkan dan membangkitkan selera Anda!”

1. Kedai Kopi Tepian Bangi

Kedai Kopi Tepian Bangi adalah kedai kopi yang best untuk lepak dengan famili atau rakan taulan, terutama pada waktu malam. Hidangan roti bakar special dengan sambal amat menyelerakan. Bihun goreng tomyam dengan telur mata pula sangat enak. Bihun tomyam ayam juga sedap sangat. Air kopi pula memang kaw. Teruskan khidmat pelanggan yang amat baik dengan masakan yang sedap-sedap. Nama kedai ‘Tepian’ memang tepian sungguh. Betul2 terletak di tepi jalan yang sibuk. Untuk pencinta ketenangan, dine in tak digalakkan. Makanan yang paling sedap adalah roti bakar. Nasi lemak rasa biasa je. Udang nampak fresh bulat2 tapi bila makan confusing dah masak ke belum sebab terlalu ranggup bila dikunyah. Sambal dia sedap. Kopi padu! Untuk mereka yang ingin healing sambil makan, boleh datang ke sini. Dalam keseluruhan, puas hati.

Baca Juga  5 Kedai Sarapan Pagi Di Belawai
  • Alamat:No. 44, Jalan 4/11, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 7:00 Pagi – 2:00 Pagi, Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60389121562

2. Roti Canai D’Bukit

Roti Canai D’Bukit adalah tempat yang direkomenkan dengan makanan dan minumannya yang sedap, selesa, dan staff yang ramah mesra. Kuah kari dan dhal roti canai mereka sangat power. Mee jawa mereka juga sangat sedap. Jika anda ingin mencari kedai mee jawa yang lebih sedap dari ini, saya boleh mencarikannya untuk anda. Nasi lemak mereka juga sedap dengan sambal dan ayam goreng yang padu. Servis mereka juga sangat cepat, pesanan tiba dengan cepat. Kedai ini meskipun ramai orang, tetapi servis mereka sangat cepat. Dari pesanan sehingga makanan sampai, tak lama. Kalau kita nak buat perbandingan dengan kedai mamak, ini lagi cepat. Tetapi untuk rating makanan mereka, saya hanya telah mencuba sate, nasi lemak, dan roti kosong. Menurut saya, mereka cukup baik. Lauk kambing dan ayam goreng biasanya mulai habis pada jam 9.30.

  • Alamat:Jalan selaman, 43000 Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 6:30 Pagi – 12:00 Petang
  • Nombor Telefon:+601129074414

3. Restoran Roti Puri

Restoran Roti Puri is a must-try breakfast spot in Bangi. Their signature dish is the Roti Puri, which is perfect for dipping in the accompanying gravy. One set of five pieces costs RM3.50, but be prepared to order a second set as it is quite filling. The ambiance is clean and the staff are friendly. Despite the long queue on a Sunday morning, the service is efficient, with food being served within minutes of ordering. The serving crew, although young, provides excellent service. I personally recommend trying the Puri with Sambal Sardine, as it is a superb combination. The crispy puri with a hole filled with sardine flesh and gravy is an indescribable delight. Overall, I highly recommend Restoran Roti Puri for a delicious and satisfying breakfast experience.

  • Alamat:No. 14A, Jalan 3/70, Seksyen 3 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 7:30 Pagi – 3:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:30 Pagi – 12:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60126281520

4. Roti Canai Mat Zain

Roti Canai Mat Zain – crispy, kuah dhal padu, best place for roti canai. Roti tampal is recommended. More tables and chairs, fast service. Multiple roti canai makers. Queueing may be required. Roti canai melayu, sedap. IG: @fzeo.

  • Alamat:24, Jalan Teras, Kampung Teras Jernang, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 – 11:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60134589230

5. THIS IS NASI KERABU

Nasi kerabu merupakan hidangan yang terbaik untuk dicuba. Antaranya, nasi kerabu ayam bakar dan nasi kerabu dagang yang sedap. Air milo ais juga boleh menjadi minuman yang pas untuk menemani hidangan ini. Terdapat satu tempat di Bangi yang menyajikan nasi kerabu yang autentik dan boleh dicuba. Hidangan-hidangan lain seperti nasi campur dan daging salai turut disediakan di tempat ini. Selain itu, terdapat juga pelbagai jenis kuih tradisional. Jika anda ingin mencuba masakan Pantai Timur, tempat ini adalah tempat yang harus dikunjungi. Terima kasih 😉

  • Alamat:& E2, Lebuhraya Utara-Selatan, Kampung Teras Jernang, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 6:30 Pagi – 2:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60124409671

6. Nasi Lemak Maria

Nasi lemak Maria sedap, sambal pedas, dan Mee sup tulang paling best! Bihun sup tulang juga patut dicuba. Makanan memang sedap, harga berpatutan, tokeynya juga ramah.

  • Alamat:26, Jalan 4/5d, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:30 Petang
  • Nombor Telefon:None

7. Sani Roti Canai

Kedai Sani Roti Canai di pasar Bangi menyediakan pelbagai pilihan makanan yang sedap dalam masa yang singkat. Roti canai yang menjadi kegemaran pelanggan. Tuan kedai yang peramah membuat pengalaman makan lebih menyenangkan. Harganya juga berpatutan, hanya masalahnya adalah tempat letak kereta yang terhad. Tetapi ia masih boleh diselesaikan dengan meletakkan kereta di luar dan berjalan kaki ke kedai. Kedai ini tutup setiap hari Isnin. Ia adalah tempat yang baik untuk sarapan di Bangi. Roti dan kuah roti canai di sini sangat sedap. Anak-anak pun suka sarapan di sini. Di sini juga terdapat pelbagai jenis roti seperti roti telur, roti sardin dan lain-lain yang sedap. Mee udangnya juga enak. Terdapat juga makanan bergoreng dan nasi lemak berlauk.

  • Alamat:No 8 medan selera seksyen 1 (kawasan pasar), Jalan 1/1, Seksyen 1, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 6:00 Pagi – 12:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60122986056

8. Pak Latib & Kak Zah Corner

Di Pak Latib & Kak Zah Corner, anda boleh mencuba makanan atau minuman yang terbaik seperti laksam. Tempat ini terletak di seksyen 4 dan sudah mula beroperasi seawal pagi untuk memudahkan anda mencari makanan selepas subuh. Selain itu, anda juga boleh menikmati hiburan dengan mendengar radio klasik. Tempat ini sangat popular di Bangi, jadi anda pasti tidak akan terlepas untuk sarapan di sini.

  • Alamat:2, Jalan 4/1b, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 6:00 Pagi – 12:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60129146601

9. Gerai Roti Canai Wak Don

Gerai Roti Canai Wak Don, suasana tenang, kedai bersih, roti canai mantap, air sedap.

  • Alamat:Seksyen 2, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Sarapan Pagi Di Bangi:

  • Kedai Kopi Tepian Bangi
  • Roti Canai D’Bukit
  • Restoran Roti Puri
  • Roti Canai Mat Zain
  • THIS IS NASI KERABU

Leave a Comment