6 Kedai Makan Tengahari Di Simpang Empat

Hey, korang pernah tak terfikir nak makan tengahari kat simpang empat Malaysia? Kalau belum, korang kena try! Simpang empat ni penuh dengan kedai makan yang best-best gila. Jom kita explore makanan-makanan yang tak boleh dipandang ringan! Dari nasi campur dengan lauk-pauk sedap giler, hinggalah ke nasi lemak yang terkenal sangat. Boleh juga cuba roti canai yang gebu dan kari ayam yang pedas meletop! Kalau korang suka makan manis, jangan lupa makan ABC yang menggamit selera. So, apa tunggu lagi? Datanglah ke simpang empat Malaysia dan bagi perut kita merasai kehebatan makanan tempatan yang memang tak dapat ditandingi!

Makan Tengahari Di Simpang Empat

“Teruja mencuba hidangan menggiurkan di 6 tempat makan menarik di Simpang Empat Malaysia yang pastinya akan memukau lidah anda!”

1. Restoran Dinalang Ais Kacang Salji

Restoran Dinalang Ais Kacang Salji merupakan restoran yang menyediakan makanan dan minuman yang lazat. Ais kacang mereka sangat lembut dan disarankan untuk dicuba. Selain itu, mereka juga menyajikan pelbagai hidangan seperti nasi ayam, bihun sup, cucur udang, dan laksa. Semua hidangan ini memiliki rasa yang seperti masakan orang lama dan suasana kedai agak panas dan sesak terutamanya pada waktu puncak tengah hari. Tempat letak kereta di restoran ini luas dan merupakan hentian yang bagus untuk makanan. Ais kacang mereka sangat sedap dengan isi yang banyak dan kuah yang berlemak namun manisnya seimbang. Pasti akan kembali ke sini. Ais kacang dan bihun sup adalah makanan terbaik di sini. Saya selalu makan di restoran ini sejak kecil hingga sekarang yang berumur 35 tahun, rasanya masih sama. Cucur udang dan kuah kacang juga sedap. Saya tidak sempat mengambil gambar kerana sebaik sampai di meja, terus makan. Juga terdapat nasi ayam dan hidangan lain-lain. Untuk daging ekstra dalam bihun sup, boleh pesan bihun sup special yang penuh dengan daging dan sebagainya.

Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Tumpat
 • Alamat:Jalan Utama Alor Setar-Sungai Petani, Kampung Selarong Panjang, 06650 Simpang Empat, Kedah, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 11:00 Pagi – 6:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 11:00 Pagi – 6:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60122156743

2. Simpang empat

Restoran Nasi Kandar Haji Ramli,Kedah merupakan tempat yang sangat direka khas di mana anda boleh menikmati pelbagai hidangan sedap seperti rebung goreng, peria goreng, dan ayam bawang. Sekiranya anda tidak suka masakan kepahaman, anda juga boleh mencuba hidangan ABC atau cendol yang lezat. Walaupun tempat ini mempunyai kawasan parkir yang luas, akan ada masalah untuk masuk ke kedai kerana masalah kenderaan yang sesak berhampiran lampu isyarat. Ruangan makan yang luas dengan banyak meja dan kerusi. Hidangan khas seperti nasi kandar kuning yang mempunyai rasa lembut dan sedap. Terdapat juga kari kepala ikan dan pelbagai lauk lain yang sedap. Harga makanan di sini juga sangat berpatutan. Selain itu, tempat ini memberikan pengalaman yang indah, menyeronokkan, dan menyegarkan. Haji Ramli adalah restoran nasi kandar terkenal di Kedah dan saya sendiri menjadi peminat setia dan pengikut restoran ini selepas mencubanya. Sebelum pulang, ambil bungkusan makanan untuk dijamu pada waktu malam.

 • Alamat:Kampung Kepala Parit Dalam, 06650 Simpang Empat, Kedah, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: 10:30 Pagi – 8:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 10:30 Pagi – 8:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60134234444

3. Bihun Sup Haji Ibrahim Daging Ori Tempatan, Alor Setar

Bihun Sup Haji Ibrahim Daging Ori Tempatan, Alor Setar merupakan sup bihun daging yang sedap. Sup ini memiliki kuah yang kaya rempah. Sambalnya agak manis. Minuman longan dan ABC salju juga sangat lazat. Semua makanan ini boleh dicuba di simpang empat Alor Setar. Tempat ini benar-benar berbaloi untuk dicuba dan pasti akan datang lagi.

 • Alamat:Jalan Utama Alor Setar-Sungai Petani, Kampung Selarong Panjang, 06650 Simpang Empat, Kedah, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 10:30 Pagi – 6:30 Petang, Khamis: 9:30 Pagi – 6:30 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu: 11:00 Pagi – 6:30 Petang, Ahad: 10:30 Pagi – 6:30 Petang
 • Nombor Telefon:+60194431608

4. Pak Yob Gulai Temenung Panas

Pak Yob Gulai Temenung Panas menawarkan KELI goreng yang paling baik. Makanan ini sangat sedap dan harga sangat berpatutan. Ia disyorkan kepada semua peminat KELI goreng. Bahan makanan yang digunakan adalah dalam keadaan baik. Pak Yob Gulai Temenung Panas diiktiraf sebagai salah satu penjual terbaik. Gulai ikan termenung adalah salah satu hidangan yang paling sedap di sini. Jangan lepaskan peluang untuk mencuba makanan yang lezat ini. Ada juga pelbagai lauk masakan kampung yang lain. Tempat ini mempunyai tempat letak kereta yang mudah. Suasana yang nyaman dengan latar belakang bendang. Makanan yang disediakan sesuai dengan selera pelanggan dan pastinya tidak akan membuat anda bosan.

 • Alamat:131, Jalan Kampung Kangkong, Simpang Empat, 06650 Simpang Empat, Kedah, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 2:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 2:00 Petang
 • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Simpang Empat:

 • Restoran Dinalang Ais Kacang Salji
 • Simpang empat
 • Bihun Sup Haji Ibrahim Daging Ori Tempatan, Alor Setar
 • Pak Yob Gulai Temenung Panas
 • Padin Lekor Simpang Empat

Leave a Comment