7 Kedai Makan Tengahari Di Layang-Layang

Hey korang! Hari ni aku nak bawakan satu artikel pasal makan tengahari di Layang-Layang Malaysia. Kalau korang suka makanan, jom kita explore tempat-tempat yang menawarkan pelbagai juadah sedap yang boleh memuaskan selera. Kalau korang tengah mencari makanan tradisional dan autentik Malaysia, tempat ni wajib korang cuba. Tak kisahlah korang suka makanan pedas, masakan laut, atau pun kuih-muih sedap, Layang-Layang Malaysia ada semua. So, kita jangan tunggu lama-lama lagi, mari kita terjah jom!

Makan Tengahari Di Layang-Layang

Mari jelajahi 7 tempat makan tengahari di Layang-Layang Malaysia yang pasti akan menggugah selera anda!

1. 拉央广发手工云吞面

手工云吞面 和 老鼠粉 是这个地方必吃的食物。此外,他们的酿豆腐也很不错。这是一个非常适合全家老少的安静小镇,提供美食。无论年轻还是年老,这里总是最好的选择。此处还有大量被隔离的停车位,供跑车俱乐部和汽车爱好者聚会。

  • Alamat:2, Jln Bunga Raya 5, Layang-layang, 81850 Layang-Layang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 4:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60197810606

2. Warung Basar

Cuba makanan tradisi Melayu di Warung Basar! Murah, sedap, tetapi perlukan kesabaran. Makanan terbaik: nasi lemak, mee goreng, nasi ayam, roti canai. Minuman: teh tarik, sirap limau, air kelapa. Bersabarlah sedikit, tetapi jangan lepaskan peluang mencuba makanan Melayu yang murah dan sedap!

  • Alamat:Jln Felda Bukit Permai, 81850 Layang-Layang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

3. Gerai Makan Wak Joe

Gerai Makan Wak Joe menawarkan suasana kampung yang santai. Cik Jo menyarankan untuk mencuba makanan terbaik seperti nasi lemak, ayam goreng, dan air kelapa.

  • Alamat:81850 Layang-Layang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 6:30 Petang – 12:00 Pagi, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 6:30 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

4. Kedai Makan Bumbung Hijau

Makanan dan minuman terbaik di Kedai Makan Bumbung Hijau ialah nasi goreng, mee mamak, sup tomyam, ayam masak merah, sotong goreng tepung, dan air kelapa. Semua hidangan ini sangat sedap dan pasti akan memenuhi citarasa anda.

  • Alamat:Jalan Layang Layang – Kg Murni Jaya, 81850 Layang-Layang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 8:00 Pagi – 8:00 Petang, Jumaat: 11:00 Pagi – 8:00 Petang, Sabtu-Ahad: 8:00 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

5. Mushroom House

Mushroom House menawarkan makanan dan minuman terbaik yang patut dicuba. Salah satu hidangan yang harus dicoba di sini adalah nasi lemak dengan telur yang digoreng semasa pesanan dibuat. Makanan ini sangat memikat hati dan terasa sedap di Layang-Layang. Selain itu, hidangan lain seperti mee goreng dengan sos istimewa hasil penemuan sendiri oleh pemilik kedai juga disyorkan kerana rasa yang lazat dan harga yang berpatutan.

  • Alamat:35, Jln Cempaka 1, Taman, 81850 Layang-Layang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Rabu: 8:00 Pagi – 3:00 Petang, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 8:00 Pagi – 3:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

6. Cabin Hitam Layang²

Cabin Hitam Layang² adalah sebuah cafe makanan yang wajib dicuba. Mereka menukan makanan dan minuman terbaik. Parking luas, servis baik, menu masakan kampung dan western ada. Mereka juga mengambil tempahan kek. Milik muslim dan keknya harus dicuba!

  • Alamat:49A, Jalan Kampung Sungai Siam, 81850 Layang-Layang, Johor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 2:00 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60177788278

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Layang-Layang:

  • 拉央广发手工云吞面
  • Warung Basar
  • Gerai Makan Wak Joe
  • Kedai Makan Bumbung Hijau
  • Mushroom House
Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Batu Ferringhi

Leave a Comment