10 Kedai Makan Tengahari Di Kampar

Hey, korang suka makan tak? Kalau suka, jom kita bincang pasal makan tengahari di Kampar, Malaysia! Kampar ni merupakan sebuah bandar kecil yang penuh dengan makanan sedap gila. Jangan pandang sebelah mata eh, makanan di sini boleh buat lidah korang meleleh! Nak makan nasi campur ke, nasi lemak ke, atau mungkin mee goreng mamak? Semua ada! Tak cukup dengan tu, pilihan makanan dari pelbagai etnik pun banyak. So, tak kisah la ada cita rasa Melayu, Cina, atau India, semua boleh dicuba! Jadi, kalau korang dah ada plan ke Kampar, jangan lupa bawa perut kosong, sebab makanan di sini dijamin puas hati!

Makan Tengahari Di Kampar

“Jom kita meneroka hidangan menggoda di 10 tempat makan tengahari di Kampar Malaysia! Cerita best, makanan sedap!”

1. Kelapa Lelehhh Kampor

Kelapa Leleh Kampor menyediakan makanan dan minuman yang terbaik untuk dicuba. Tempatnya nyaman dan mudah untuk parkir, dengan makanan yang lezat. Pelayanan pelanggan juga sangat baik dan waktu tunggu untuk makanan juga ok. Kentang gorengnya dalam porsi besar. Kami mencoba ikan goreng renyah dan Nasi Goreng Butter dengan cumi telur asin. Kelapa lelehnya cocok untuk dua orang. Sangat direkomendasikan!
Restoran ini menyediakan berbagai macam makanan, mulai dari masakan lokal, barat, Korea, dan juga makanan laut seperti shellout. Rasanya enak dan puas karena porsinya besar. Es krim dalam kelapa sangat menarik dan menjadi daya tarik utama untuk anak-anak. Pelayanan cepat dan ramah meski restorannya penuh dengan pelanggan. Kami pasti akan datang lagi nanti untuk mencoba menu-menu menarik lainnya. Semuanya enak. Porsi makanannya banyak dan rasanya enak semua. Kami datang malam. Meski masih banyak orang tapi tidak masalah. Parkir juga mudah. Tempatnya cantik. Anak-anak yang suka berfoto pasti suka tempat ini karena ada spot yang indah untuk mengambil gambar.

Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Sungai Petani
  • Alamat:Kampung Batu Berangkai, 31900 Kampar, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 4:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+601113006720

2. Restoran Karim

Sila cuba ayam bawang dan nasi briyani di Restoran Karim. Harga nasi briyani dengan ayam bawang hanya RM7.50, ianya sangat enak. Juga, Naan mereka adalah yang terbaik yang pernah saya makan. Nasi ayam goreng mereka juga sedap, cuma ambil masa agak lama untuk mendapatkan hidangan.

  • Alamat:31900 Kampar, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+6054660224

3. Nasi Kandar Beratur 786 @Kampar

Nasi Kandar Beratur 786 @Kampar adalah tempat yang baik untuk mencuba makanan dan minuman yang lazat. Makanan mereka yang wajib dicuba adalah ayam goreng. Sebaiknya pergi awal untuk mengelakkan beratur ketika waktu makan tengah hari. Harga nasi kandar dengan ayam goreng adalah RM9. Ayam goreng itu sendiri berharga RM5/keping. Selain itu, dapatkan juga telur masin separuh dengan harga RM1.70. Sepertinya makanan yang disajikan sangat sedap. Pergi pada waktu kerja untuk mengelakkan beratur. Namun, pada hari Sabtu dan Ahad, biasanya akan beratur panjang. Terdapat pelbagai lauk-lauk yang boleh dipilih, tetapi yang harus dicuba adalah nasi kandar dan ayam goreng. Walau pun harga mereka agak tinggi dari mamak lain, tetapi masih berbaloi untuk dicuba.

  • Alamat:Lot BI 1, Ground Floor, Tin Village Mall Lot 312205, Jalan Batu Karang, Off, Jalan Batu Sinar, 31900 Kampar, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+6054658786

4. Restoran Sakira (Thai/Malay Food) Ikan Bakar Fresh

Restoran Sakira adalah tempat yang sempurna untuk menikmati ikan bakar Thai/Melayu yang segar. Makanan dan minuman terbaik yang harus dicoba termasuk ikan bakar, sup ayam, dan segala hidangan Thai/Melayu yang disajikan dengan cita rasa yang memuaskan. Restoran ini terkenal dengan layanan yang baik, harga yang berpatutan, dan suasana yang selesa. Tempat ini juga dilengkapi dengan banyak tempat parkir. Keseluruhannya, restoran ini sangat direkomendasikan untuk semua orang, terutama bagi yang ingin menikmati hidangan lezat bersama keluarga dengan harga yang terjangkau.

  • Alamat:2279, Jalan Hala Timah 1, Taman Kolej Perdana, 31900 Kampar, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 12:00 Pagi – 12:00 Petang, 3:00 Petang – 12:00 Pagi, Selasa-Ahad: 3:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+6054660607

5. Nasi Ayam Peladang

Nasi Ayam Peladang sedap! Mantap! Nak cuba makanan atau minuman terbaik? Cepatlah pergi ke Nasi Ayam Peladang. Nasi ayam dia memang cukup rasa, sesuai untuk 4 orang makan. Jangan lupa cuba juga sup kaki ayam. Untuk minuman, ada pilihan sirap soda, barli suam, nescafe ais, sirap ais dan air suam. Semua hanya RM34. Paling berbaloi! Orang Kampar tak boleh tak rasa nasi ayam ni. Sedap betul! Jangan lupa cuba juga menu baru mereka, Roti Bakar Telur Goyang. Wajib cuba!

  • Alamat:G3, Medan Selera, Kampung Batu Karang, 31900 Kampar, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 11:00 Pagi – 7:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60132526252

6. Restoran Huwaina Seafood

Restoran Huwaina Seafood adalah tempat luas dan selesa dengan pasang muzik untuk pelanggan. Makanan yang terbaik untuk dicuba adalah Siakap masak stim halia, telur dadar, dan kangkung belacan. Restoran ini sesuai untuk keluarga dan tempat yang baik untuk lepak. Makanan di sini boleh tahan sedap dan dalam bulan puasa, ia menjadi pilihan yang disukai. Semua makanan di sini ok dan sedap. 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  • Alamat:Kampung Baharin Pinji, 31900 Kampar, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 Petang – 1:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60195536989

7. Kedai Makanan Dua Belas

Kedai Makanan Dua Belas menyajikan makanan dan minuman terbaik yang patut dicuba dalam 30 patah perkataan. Curry fish head noodle, wan ton mee with curry chicken, har mee, western food, dan rice (碟仔飯) merupakan hidangan yang patut dicuba.

  • Alamat:Jalan Kampar Barat 7, 31900 Kampar, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

8. SI Selera Idaman

Char Koe teow padu dengan rasa udang segar dan harga berpatutan. Tempat ini sangat popular dengan banyak meja di luar yang selalu penuh dengan pelanggan. Pesanan cepat dan sedap. Selain itu juga terdapat jualan sate yang sangat sedap. Terbaik!

  • Alamat:Taman Bandar Baru, 31900 Kampar, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 4:30 Petang – 12:30 Pagi
  • Nombor Telefon:+60125902179

9. Restoran Mahsuri

Restoran Mahsuri di Kampar Old Town adalah tempat yang susah dicari kedai makan Muslim. Makanan terbaik yang boleh dicuba di sini ialah nasi lemak dan roti canai. Restoran ini juga dikenali sebagai kedai mamak terbaik dan tertua di Kampar.

  • Alamat:18, Jalan Balai, Kampung Masjid, 31900 Kampar, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:+6054651656

10. Bakso dan Nasi Ayam Wirdani Kampar (Seberang Masjid An-Nur Kampar)

Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba ialah nasi ayam serta bakso yang sedap dan berkualiti di Bakso dan Nasi Ayam Wirdani Kampar.

  • Alamat:Jalan Iskandar, Taman Melayu Jaya, 31900 Kampar, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:+60135819564

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Kampar:

  • Kelapa Lelehhh Kampor
  • Restoran Karim
  • Nasi Kandar Beratur 786 @Kampar
  • Restoran Sakira (Thai/Malay Food) Ikan Bakar Fresh
  • Nasi Ayam Peladang

Leave a Comment