10 Kedai Makan Tengahari Di Bahau

Hidup adalah petualangan, dan saat ini saya akan membawa Anda berkeliling Bahau, Malaysia – surganya masakan tradisional. Menyusuri jalan-jalan yang ramai dengan aroma menggoda, saya telah menemukan tempat untuk merasakan makan tengahari yang tak terlupakan. Dari makanan lokal seperti Nasi Dagang lezat yang disajikan dengan ikan tongkol, hingga seleksi hidangan Melayu yang kaya seperti Mee Rebus dan Ayam Percik, jangan lupakan pula cita rasa Melayu-India yang menyegarkan seperti Roti Canai. Bersiaplah untuk menjelajahi penjuru Bahau dan melihat sendiri keragaman kuliner dan budaya yang ditawarkan oleh kota ini. Yakinlah, pengalaman makan tengahari di Bahau akan meninggalkan kenangan tak terlupakan.

Makan Tengahari Di Bahau

“Jom lapar sekarang? Jangan lepaskan peluang untuk mengenali 10 tempat makan tengahari di Bahau Malaysia yang mesti anda cuba!”

1. MEQ NOR KITCHEN BAHAU

MEQ NOR KITCHEN BAHAU adalah salah satu tempat makan kegemaran kami di Bahau. Semuanya hebat di sini. Pilihan kegemaran kami adalah jus alpukat, chicken chop (walaupun yang bajet juga sedap, bermaksud chicken chop premium adalah luar biasa).. pasta (suka carbonara).. pilihan goreng juga hebat. Pesan sahaja dan nikmati hidangan anda. Saya memilih daging kambing. Untuk harganya, saya rasa cukup baik. Impresi pertama itu penting. Pelanggan tidak hanya menilai makanan anda saja. Harga, sikap, kebersihan, perkhidmatan, suasana keseluruhan turut mempengaruhi tanggapan pelanggan anda. Secara keseluruhannya, pengalaman saya sangat menyenangkan. Terletak bersebelahan Petronas Bahau dan banyak orang datang ke sini. Pengunjung yang memarkirkan kenderaan di Petronas, janganlah menghalang lori untuk keluar dan masuk ke Petronas. Jus agak kurang pekat walaupun harganya agak mahal..itu sebabnya rasa mahal. Jus tembikai saiz XL RM24.. makanan Barat juga sedap. Perkhidmatan agak pantas walaupun ramai orang. Bilik makan masih sedikit kerana masih baru dibuka. Hiasan kedai cantik.

Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Arau
 • Alamat:1, Jalan Angsana 2, Pusat Perniagaan Angsana, 72100 Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 4:30 – 11:30 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 4:30 – 11:30 Petang
 • Nombor Telefon:01140280357

2. Cheydok Restaurant

Cheydok Restaurant adalah tempat lepak yang santai dengan pilihan makanan yang menarik serta harga yang mesra poket. Makanan dan minuman yang sangat disarankan untuk dicoba di sini adalah nasi ayam yang sangat sedap dan air yang sangat memuaskan. Selain itu, bahan-bahan yang digunakan dalam penyediaan makanan ini juga sangat berkualitas. Disarankan untuk penggemar makanan dan pendukung klub yang mengadakan acara perjalanan mencari makan, karena Cheydok menawarkan hidangan juadah yang dipilih dari menu-menu terbaik yang disiapkan oleh seorang senior chef yang berpengalaman dari benua timur dan barat. Semoga restaurant ini terus mendapat perhatian dari klub-klub motor lainnya di seluruh pelosok desa dan kota. Malaysia boleh, Cheydok boleh!

 • Alamat:6703, Jalan JuasseháBahau, Jempol, Kampung Jambu Lapan, 72100 Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 3:00 Petang – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:0183634867

3. nasi ayam tok wan

Servis kami pantas dan terbaik. Kami ingin mencadangkan makanan dan minuman berikut untuk anda cuba:

1. Nasi Ayam Penyet – Ayam goreng yang disertakan dengan sambal belacan yang pedas dan sedap.
2. ABC Special – Minuman padu dan menyegarkan yang terdiri daripada ais krim, jagung, cincau, kacang merah, dan sirap.
3. Burger Bakar – Burger yang dibakar dengan kaya rasa dan keju yang meleleh di dalamnya.
4. Roti Canai Special – Roti canai yang lembut dengan kuah kari yang pekat dan sedap.
5. Teh Tarik Madu – Teh tarik manis yang dicampur dengan madu yang memberikan sentuhan unik dan kenikmatan.

Terima kasih atas sokongan anda. Kami berharap dapat melayani anda lagi dengan sebaik-baiknya.

 • Alamat:Kiara Square Bahau, Lot G3&G3A Ground Floor Kiara Square Shopping Centre 72100 72100, 72100 Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 7:00 Petang
 • Nombor Telefon:0162500368

4. Kedai H4774 (Kedai Desa)

Kedai H4774 (Kedai Desa) menawarkan pelbagai hidangan, tetapi yang menjadi tumpuan utama ialah nasi lemak dengan pelbagai hidangan sampingan. Tetapi pada hari itu, kami memutuskan untuk mencuba makanan barat. Hidangan kentang goreng dan kentang wedges yang disajikan di sini sangat banyak. Jika anda ingin menikmati hidangan, saya tidak mengesyorkan apa-apa yang mengandungi keju kerana makanan akan menjadi lembik. Saya rasa sos keju yang digunakan adalah penyebabnya, rasanya seperti sos serbuk daripada yang sudah siap digunakan. Tempat ini juga mempunyai ruang yang kecil untuk melaksanakan solat (wanita & lelaki). Secara keseluruhannya, semuanya baik dan saya pasti akan datang lagi. 🥰 Alhamdulillah.. nasi lemak ayam grill dan nasi goreng rangka ayam sangat sedap.. yang penting kedai ini turut menyokong boikot duit yang disalurkan ke Israel.. minuman milo ditukarkan kepada jenama lain.. kakitangan yang mesra.. semasa hujan, kakitangan akan memberikan payung.. terbaik sekali 👍👍😄🫰 Makanan: Sesuai untuk kanak-kanak! Sedap! 好吃!Bayi saya sangat suka nasi lemak ayam grill (boleh meminta tidak dicampur dengan sos) dan anak saudara saya sangat menyukai chikenchop. Karyawan-karyawan di sini sangat baik dan mesra.

 • Alamat:NO 06, KEDAI DESA, JALAN RIA, TAMAN RIA, 72100 Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 4:00 – 11:30 Petang, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 4:00 – 11:30 Petang
 • Nombor Telefon:0184014774

5. Sham Mat Zin Tomyam Seafood Western Food

Makanan dan minuman yang terbaik di kedai Sham Mat Zin Tomyam Seafood Western Food adalah tomyam seafood dan western food.

 • Alamat:Medan Selera Penarikan, Jalan, Kampung Jambu Lapan, 72100 Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 4:30 Petang – 2:00 Pagi
 • Nombor Telefon:0196525179

6. Sup Ayam Bahau

Sup Ayam Bahau adalah makanan yang wajib dicuba semasa balik kampung. Ia terkenal di sekitar Bahau sejak tahun 80-an. Kedai ini menjadi tumpuan ramai, dari bujang sehingga ke anak-anak. Sup Ayam Bahau di kedai ini adalah yang terbaik dan sangat direkomendasikan untuk dicuba.

 • Alamat:72100 Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 11:45 Pagi – 5:30 Petang, Ahad: Tutup
 • Nombor Telefon:None

7. Lepak Daghek

Restoran yang direkomendasikan untuk dicoba adalah Restoran Alia. Mereka menyajikan makanan tradisional dengan porsi yang besar dan harga yang terjangkau. Makanan mereka memiliki cita rasa yang lezat dengan peringkat 9/10 dan suasana restoran yang nyaman dengan peringkat 9/10. Meskipun servis mereka dapat ditingkatkan dalam hal pengiriman makanan, namun secara keseluruhan restoran ini sangat baik. Pemiliknya juga ramah dan tempatnya indah serta nyaman untuk bersantai.

 • Alamat:Jalan Kampung Jambu Lapan, Kampung Jempol, 72100 Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 7:00 – 11:00 Petang, Ahad: Tutup
 • Nombor Telefon:0182505379

8. tam corner

The best food or drink to try at Tam Corner is their delicious nasi goreng kampung. It is simple yet tasty. However, it can take a bit longer for the food to arrive if the restaurant is full. The overall quality and pricing of the food are not disappointing, although it may not be as amazing as the famous Thai restaurants. On the other hand, the teh tarik is superb and deserves a rating of 6.5 out of 10. Lastly, the talapia dish is also recommended as it has a delightful taste.

 • Alamat:kg bkt Laka, 72100 Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 12:00 Pagi – 12:00 Petang, 5:30 Petang – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:0193615233

9. Amyra Tomyam Bahau

Amyra Tomyam Bahau is a very nice and clean place. Their tomyam is delicious, and they also offer a variety of other delicious foods and beverages like lamb satay. It is definitely a great place to eat!

 • Alamat:72100 Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 Petang – 1:00 Pagi
 • Nombor Telefon:0175428650

10. Kedai Makan Mak Abang Lan

Kedai Makan Mak Abang Lan menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang sedap dan berpatutan. Antaranya adalah nasi lemak, mee goreng, nasi ayam, roti canai, mee rebus, air bandung, teh tarik, ais kacang, cendol, dan banyak lagi. Anda pasti akan merasa selesa dan puas dengan pilihan pelbagai hidangan yang disediakan di kedai ini!

 • Alamat:Kampung Mahsan, 72100 Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 6:00 Pagi – 2:30 Petang, Ahad: Tutup
 • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Bahau:

 • MEQ NOR KITCHEN BAHAU
 • Cheydok Restaurant
 • nasi ayam tok wan
 • Kedai H4774 (Kedai Desa)
 • Sham Mat Zin Tomyam Seafood Western Food

Leave a Comment