4 Kedai Makan Tengahari Di Jelebu

Jom jelajah ke Jelebu, Malaysia, di mana keindahan alam bertaut harmoni dengan kelezatan kulinernya. Dalam artikel ini, saya akan mengajar anda tentang tempat-tempat yang wajib dikunjungi untuk makan tengahari yang memukau di Jelebu. Terletak di Negeri Sembilan, Jelebu mempunyai pelbagai hidangan tradisional yang menggugah selera. Bersama-sama kita akan menjelajahi warung-warung tempatan yang menyediakan nasi lemak yang harum serta masakan tradisional yang enak. Anda juga akan menyaksikan pemandangan memukau di tengah persisiran hutan tropika yang indah. Mari kita bergabung dalam petualangan kuliner eksotis dan menikmati cita rasa unik Jelebu, Malaysia!

Makan Tengahari Di Jelebu

“Rasa hebat teguk tengahari di Jelebu Malaysia di 4 lokasi makan yang menyelerakan, jelas akan menggugah selera!”

1. Kedai Masak Panas Gedang (Nasi Ayam)

Kedai Masak Panas Gedang (Nasi Ayam) adalah kedai yang mempunyai menu utama nasi ayam yang sedap untuk waktu siang dan menu goreng-goreng pada waktu malam. Bagi saya, nasi goreng kampung dengan ayam adalah yang terbaik dan sangat sedap. Walaupun nasi dalam hidangan itu banyak, tetapi rasa yang sedap membuatnya tidak mencukupi. Kedai ini tutup pada hari Rabu dan Khamis, namun walaupun jarak dari rumah atau pejabat agak jauh, tetapi ia tidak menjadi halangan kerana makanan yang sedap dengan harga yang berpatutan. Saya tidak dibayar untuk memuji atau meningkatkan rating kedai ini, tetapi secara jujurnya kedai ini wajib dicuba oleh semua. Pemilik kedai, akak dan abang, sangat bersahabat dan saya selalu pergi ke kedai ini sehingga saya menganggap mereka sebagai keluarga saya kerana keluarga sebenar saya berada di utara tanah air yang jauh. Kedai Nasi Ayam Renal ini yang terbaik. Nasi campur sedap, nasi ayam sedap, dan mee juga sedap. Pada petang, ada pisang goreng walaupun menggunakan pisang nangka, tetapi ia juga sedap. Nasi ayam dan semua variasi nasi goreng semuanya sedap.

Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Senggarang
 • Alamat:Jln Kuala Klawang – Seremban, Kampung Pengenting, 71600 Kuala Klawang, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 11:00 Pagi – 10:00 Petang, Rabu-Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 11:00 Pagi – 10:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60169428177

2. SALAI KAYANGAN JELEBU (KUALA KLAWANG)

Makanan salai di Salai Kayangan Jelebu (Kuala Klawang) merupakan pilihan terbaik untuk dicuba. Anda boleh mencuba ayam, keli, itik, siput sedut, dan talapia. Masakan salai ini tidak terlalu pedas, jadi anak-anak juga boleh makan. Namun, jika anda suka masakan yang pedas, anda juga boleh mencuba. Makan untuk 4 orang hanya RM43, sangat murah. Saya mengesyorkan anda datang ke Jelebu dan menikmati makanan salai.

 • Alamat:no.2, Kampung Jembatan Serong, 71600 Kuala Klawang, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 10:00 Pagi – 4:00 Petang
 • Nombor Telefon:None

3. Kedai Kopi Gedebab

Kedai Kopi Gedebab adalah tempat yang bagus untuk mencuba makanan dan minuman terbaik. Stafnya peramah dan pelayanannya bagus. Makanannya sedap dan porsi yang sesuai. Penyajian makanannya juga OK. Harganya berpatutan. Ruangnya nyaman dengan susunan kerusi meja yang estetik atau hipster. Dekorasinya juga bagus. Tempat ini cocok untuk berkumpul bersama keluarga atau teman-teman. Jika Anda ingin mencoba Mac n Cheese, harganya RM11 dengan banyak porsi di sini. Tidak seperti di food truck, yang harganya RM15 tapi isinya kurang memuaskan.

 • Alamat:no 16, Jalan Syed Abu Bakar, Kampung Jelebu Tengah, 71600 Kuala Klawang, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: 2:00 – 10:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Khamis: 2:00 – 10:00 Petang, Jumaat: 3:00 – 11:00 Petang, Sabtu-Ahad: 2:00 – 11:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60129664471

4. Satay tulang original jelebu

Nasi lemak, roti canai, laksa, ayam goreng, sate, cendol, teh tarik, air kelapa, ABC, durian, ais kacang.

 • Alamat:Kampung Jelebu Tengah, 71600 Kuala Klawang, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:No operating hours available
 • Nombor Telefon:+60122486844

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Jelebu:

 • Kedai Masak Panas Gedang (Nasi Ayam)
 • SALAI KAYANGAN JELEBU (KUALA KLAWANG)
 • Kedai Kopi Gedebab
 • Satay tulang original jelebu

Leave a Comment