10 Kedai Makan Malam Di Cyberjaya

Hey, korang dah cuba makan malam di Cyberjaya tak? Kalau belum, korang memang kena pergi explore tempat ni. Setakat beberapa tahun je, Cyberjaya dah jadi tumpuan ramai untuk makan malam yang best. Dalam artikel ni, aku nak share beberapa tempat yang wajib korang cuba. Korang boleh lepak kat restoran-restoran hipster dengan makanan Western, ke dapatkan hidangan tradisional di kedai makan tempatan, atau pun try fusion cuisine yang unik. Cyberjaya ni macam alam persekolahan yang penuh dengan pelbagai jenis masakan. So, jom kita explore dunia makan malam Cyberjaya yang menarik!

Makan Malam Di Cyberjaya

“Rugi tak cuba: 10 tempat makan malam menambah kenikmatan di Cyberjaya Malaysia yang tentunya memukau!”

1. Saba Restaurant Cyberjaya

Saba Restaurant Cyberjaya: Family package for six, succulent lamb and chicken, delightful kunafa and parsley salad, exceptional quality, welcoming atmosphere, excellent Middle-Eastern cuisine. Spicy gravy and chillie adds to the flavor. Good service, quick seating despite the long queue. Fast and efficient service. Full parking.

  • Alamat:4800-0-2 GROUND FLOOR, BLOCK A1, Jln Perdana, CBD Perdana, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60183786915

2. Giggles & Geeks

Giggles & Geeks is a restaurant with good food and vibes. The mushroom soup and fried squid are recommended. The desserts, especially the tarts and indulgence cake, are delicious. The atmosphere is industrial building aesthetic with some warmth, but ventilation could be improved. The wait for beverages was long, and the restaurant should pay attention to the calling number feature. However, the ambiance is beautiful, with a large dining space and plenty of free parking. Lovely instrumental music adds to the experience.

  • Alamat:Ground Floor, Bio-X Centre, Persiaran Cyber Point Selatan, Cyber 8, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 10:30 Pagi – 10:00 Petang, Jumaat: 3:00 – 10:30 Petang, Sabtu-Ahad: 8:00 Pagi – 10:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60198450418

3. Padi House Prima Cyberjaya

Padi House Prima Cyberjaya is a bustling restaurant with great food, efficient staff, and a clean environment. The nasi goreng Vietnam and mee siam are highly recommended. The restaurant is open until late at night and offers a comfortable dining experience. It even has a pond and facilities for babies and wheelchair accessibility. Plus, there is a car wash bay nearby for added convenience.

  • Alamat:Jalan Teknokrat 5, Cyber 5, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+60126967521

4. Padi House Nadayu

Padi House Nadayu mempunyai makanan dan minuman yang sedap dan disukai oleh kami. Antara hidangan yang kami rekomen adalah stir fried hor fun, pasta bolognaise ayam, cheese baked bolognaise, nasi goreng bawang dan telur dengan ayam goreng. Kami juga suka air kopi dan jus tembikai. Perkhidmatan restoran cukup pantas walaupun datang untuk makan tengah hari pada hujung minggu dan beruntung mendapat tempat letak kereta. Restoran ini mempunyai kawasan makan dalam dan luar yang selesa dengan hiasan dalaman yang menarik. Walau bagaimanapun, perkhidmatan agak lambat walaupun bilangan pelanggan tidak ramai. Makanan enak, tetapi agak mahal sedikit. Kedai bakeri tidak mempunyai banyak pilihan roti dan kek. Kelebihannya adalah suasana yang selesa dan bersih, tetapi perkhidmatan kurang memuaskan. Makanan agak lambat dihidangkan, dan masih ada jarak waktu antara hidangan yang agak panjang. Penyajian makanan juga tidak menarik sepenuhnya. Kedai ini juga boleh diakses oleh warga kurang upaya melalui bilik klinik di sebelah. Terdapat tempat letak kereta khusus untuk pelanggan dan juga tempat letak kereta OKU. Sistem penulisan pesanan di atas kertas dengan kod makanan dan memberikannya kepada pelayan. Itu sahaja informasi yang ingin saya beritahu.

  • Alamat:63000, Nadayu 99, Cyberjaya, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+60126963983

5. Glaze Eatery

Glaze Eatery is a vibrant place with excellent hospitality. The food is top-notch, and the latte arts are beautiful. A great place to hang out or have a date. Start with the Big Breakfast and nice coffee. Nasi Lemak and Tomyam Fried Rice can be improved. Overall, it’s a great experience with delicious food and beverages at a bargain price. Lower the music volume for better conversations. The staff is friendly but should be more attentive. Parking is available, and the toilet is conveniently located. Hope to see improvements for our next visit. Thank you.

  • Alamat:A-03-03A, Tamarind Square, Persiaran Multimedia, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 9:00 Pagi – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60176066162

6. Puffy Buffy Cyberjaya

Puffy Buffy Cyberjaya is a beautiful and comfortable restaurant with a cozy dining area. You order and pay at the counter, and the food is delivered to your table. The food is decent and the prices are somewhat expensive because of the convenience and air conditioning indoors. The parking space is spacious and well-maintained, with an entrance gate that requires a touch and go card for payment. It’s worth a try with a fine Ramadan buffet that is spacious and comfortable. The buffet offers a variety of Malay and Western cuisine, with a fantastic desserts section. The price is reasonable compared to hotel buffets. The parking might be a bit difficult, but the restaurant provides a spacious and clean prayer room. Recommended!

  • Alamat:Suite G-32-4809,, Cyberjaya Business District Perdana 2, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 8:00 Pagi – 9:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60383226637

7. JMT Restoran Nasi Kandar

JMT Restoran Nasi Kandar adalah tempat yang cozy dan tenang untuk makan. Makanan terbaik yang perlu dicuba ialah garlic naan, tandoori, dan nasi kandar. Minuman yang direkomendasikan adalah lime.

  • Alamat:63A, Biz Avenue 2 @ Neo Cyber, Lingkaran Cyber Point Barat, Cyberjaya, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+60383119963

8. Ketam Manis Seafood Cyberjaya

Ketam Manis Seafood Cyberjaya menyediakan makanan laut halal China yang berpatutan di Cyberjaya dan Putrajaya. Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba adalah kepiting cili, kepiting lada hitam, sotong telur masin, udang mentega, dan siakap stim dengan lemon. Harga berpatutan bergantung kepada pesanan anda. Suasana biasa. Kakitangan sangat mesra dan membantu. Fasiliti lain termasuk ruang makan tambahan di tingkat atas untuk kumpulan besar atau acara persendirian, dan juga kawasan solat dan tandas. Ikan, ketam, dan udang hidup ditawarkan. Tempat letak kereta mungkin menjadi masalah, tetapi terdapat banyak tempat letak kereta berdekatan stesen PETRONAS.

  • Alamat:No. 5, Off, Persiaran APEC, Cottage Walk, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60383223151

9. Kocha Lala

Semak Kocha Lala dalam 30 patah perkataan, tidak lebih. Makanan atau minuman terbaik untuk dicuba adalah nasi lemak ayam berempah, nasi putih dengan ayam berempah dan masak lemak, ulam dan sambal belacan, mee Bandung daging, teh AIS, dan mala. Tempat ini berada di Tamarind Square dengan ruang duduk dalam dan luar. Makanan disediakan dengan cepat dan rasanya enak. Layanan yang baik dan tempat yang menyediakan hidangan tempatan.

  • Alamat:D2-03-10A TAMARIND SQUARE, Persiaran Multimedia, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 11:30 Pagi – 9:30 Petang, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 9:30 Petang
  • Nombor Telefon:+601127749029

10. TOKSU BISTRO

Di TOKSU BISTRO, makanan dan minuman yang harus dicuba ialah hidangan ala tengahari dan malam. Makanan sedap dan harga berpatutan membuatkan anda teruja.

  • Alamat:43-G Biz Avenue 2 Neocyber, Lingkaran Cyber Point Barat, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 7:00 Pagi – 2:00 Pagi, Selasa-Khamis: 9:00 Pagi – 12:00 Pagi, Jumaat: 9:00 Pagi – 2:00 Pagi, Sabtu-Ahad: 9:00 Pagi – 3:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60107002553

5 BEST Tempat Makan Malam Di Cyberjaya:

  • Saba Restaurant Cyberjaya
  • Giggles & Geeks
  • Padi House Prima Cyberjaya
  • Padi House Nadayu
  • Glaze Eatery
Baca Juga  10 Kedai Makan Malam Di Batu Gajah

Leave a Comment