10 Kedai Makan Malam Di Bukit Bintang

Hore! Nak cerita pasal makan malam di Bukit Bintang Malaysia nih. Korang yang suka makan memang kena pergi sini. Bukit Bintang ni tempat yang banyak kedai makan best-best. Nak makan apa pon ada, dari makanan tempatan sampai makanan antarabangsa, semuanya ada. Bolehlah cuba makanan sedap macam nasi lemak, roti canai, dan satay yang terkenal kat sini. Jangan lupa juga nak rasai makanan Korea, Jepun, Barat, dan macam-macam lagi. Selain tu, korang boleh juga jalan-jalan lepas makan dan tengok pemandangan cun dekat sini. Buat apa tunggu lagi, cepat-cepat datang Bukit Bintang untuk pengalaman makan malam yang terbaik!

Makan Malam Di Bukit Bintang

“Cari petualangan kuliner? Terdapat 10 tempat makan malam di Bukit Bintang Malaysia yang pasti menggoda selera Anda!”

1. McDonald’s Bukit Bintang

McDonald’s Bukit Bintang offers a variety of delicious food and drinks. Some must-tries are the Spicy Cheeseburger, spicy chicken burger, and spicy chicken pieces. The friendly staff and great service make the experience even better. Don’t forget to enjoy your meal while admiring the view of people crossing the road at Jalan Bukit Bintang and Jalan Sultan Ismail, similar to the famous “Shibuya Crossing” in Tokyo.

  • Alamat:120-120A, Jln Bukit Bintang, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+60321427843

2. Go Tarbush Restaurant

Restoran Go Tarbush adalah tempat yang hebat untuk makanan Mediterranean di Kuala Lumpur. Makanan terbaik yang perlu dicuba adalah hotpot bechamel panggang yang sangat sedap, daging kambing dengan sos tomato serta nasi kuning yang sempurna. Harga untuk 4 hidangan dan sebotol air berkarbonasi besar hanya 210 ringgit. Meskipun roti tidak panas, keseluruhan pengalaman makan di sini sangat memuaskan. Staf yang perhatian, makanan yang hebat, dan suasana yang menyenangkan. Ikan yang disyorkan oleh staf sangat sedap! Kami pasti akan kembali lagi apabila ke Kuala Lumpur. Terima kasih atas layanan yang hebat! Makanan yang benar-benar enak dan kami senantiasa menikmatinya setiap kali berada di kawasan Bukit Bintang. Makanan Lebanon yang terbaik di KL! Kami vegetarian dan sangat menikmati pelbagai hidangan yang luar biasa. Pastikan anda menyimpan ruang untuk pencuci mulut!

  • Alamat:138, Jln Bukit Bintang, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 9:00 Pagi – 2:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60321428558

3. Restoran The Ship Bukit Bintang

The Ship Bukit Bintang is a legendary restaurant with delicious food like sizzling chicken chop, fried rice, shark fins or mushroom soup, and hot bun with butter. The friendly staff and great service make it a memorable dining experience. Although the restaurant can be noisy when full, the food and attentive staff make it worth visiting. Highly recommended!

  • Alamat:102-104, Jln Bukit Bintang, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 12:00 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60321443605

4. Boleh Seafood Pot Jalan Alor

Boleh Seafood Pot di Jalan Alor menyediakan makanan dan minuman enak serta berbaloi, dengan perkhidmatan cepat dan terbaik. Kombinasi Boleh Pot, sotong telur masin, udang nestum, tiram, dan ayam mentega krim sangat sedap! Mereka juga menyediakan ais krim (coklat/vanila) dan jagung berkelip. Semuanya berbaloi dengan harga yang dibayar. Kami pasti akan datang lagi dengan rakan-rakan ⭐️⭐️⭐️⭐️ Makanan sangat sedap!! harga amat berbaloi!!! 🤙🏻

  • Alamat:69, 亚罗街, Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 3:30 Pagi
  • Nombor Telefon:+60164394678

5. ALOR Food CORNER

Alor Food Corner (AFC) is a popular tourist spot with a diverse menu. The chicken wings are delicious at RM4 per piece. The Hokkien mee with pork lard is decent. For halal food, try AFC’s food stall with a wide variety of options including meats, seafood, noodles, and veggies. The lime steamed sea bass is refreshing and fragrant, and the stir-fried noodles are also tasty. The portions are generous, suitable for 3-4 people. This place is amazing in the evening and offers a heaven-like experience for food lovers. As a local, I’m impressed by the informative experiences of tourists. However, beware of scammers and always confirm prices, even if stated on the menu. Street food and hawker stalls usually don’t have taxes. It’s rare to find expensive seafood at local street food stalls. Pricing here is competitive, and some stalls even offer free samples. Overall, it’s a fantastic place to visit.

  • Alamat:79, 亚罗街, Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+60126705512

6. Restoran & Bar Loco Mexican

Loco Mexican Restaurant & Bar at Loco Changkat Bukit Bintang is a must-try spot for delicious food and refreshing drinks. The chicken tacos, although different from what I expected, have a nice taste. The Margarita, with its smooth crushed ice, is highly recommended. The burger is really good as a sandwich, but not the best as a standalone dish. The nachos are also pretty good. The friendly staff provides fantastic service, making your dining experience even more enjoyable.

  • Alamat:22, Changkat Bukit Bintang, Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 2:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60328569285

7. La Chica Mexican Grill KL

La Chica Mexican Grill KL: Beef tacos and nachos delicious, salsa bland. Decent burritos. Amazing staff and atmosphere. Impressive interior design, clean, Mexican vibe. Friendly waiter, great recommendations. Good chicken chimichanga. Attentive service on rainy evening. Tasty food and drinks. Complimentary welcome drinks. Yummy fish taco and quesadillas. Messy nachos.

  • Alamat:20-2, Changkat Bukit Bintang, Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 3:00 Petang – 2:30 Pagi
  • Nombor Telefon:+60176421470

8. Restaurant Mi Fun

Restaurant Mi Fun terletak di Jalan Alor, KL, terkenal dengan makanan dan minuman terbaik. Makanan dan minuman yang direkomendasikan untuk dicoba adalah curry noodle, asam laksa, dan juga fish ball. Restoran ini memiliki pelayanan cepat dan efisien, dengan pemandangan yang indah dari atas jalan dipenuhi dengan lentera. Harga makanan juga terjangkau, sangat direkomendasikan untuk penduduk lokal maupun turis.

  • Alamat:73, 亚罗街, Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 6:00 – 8:00 Pagi, Selasa: 11:00 Pagi – 10:00 Petang, Rabu-Ahad: 6:00 – 8:00 Pagi, 11:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60109118119

9. Spice N Ice Bukit Bintang

Spice N Ice Bukit Bintang is a fantastic restaurant in Changkat with friendly service and a great atmosphere. Their must-try dishes and drinks include: delicious food, amazing drinks, friendly staff, and customizable music. Worth a visit!

  • Alamat:11, Jalan Berangan, Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 12:30 Pagi
  • Nombor Telefon:+601137711718

5 BEST Tempat Makan Malam Di Bukit Bintang:

  • McDonald’s Bukit Bintang
  • Go Tarbush Restaurant
  • Restoran The Ship Bukit Bintang
  • Boleh Seafood Pot Jalan Alor
  • ALOR Food CORNER
Baca Juga  10 Kedai Makan Malam Di Seremban

Leave a Comment