10 Kedai Makan Malam Di Bandar Baru Bangi

Kalau korang nak tahu, makan malam di Bandar Baru Bangi Malaysia memang happening gila! Tempat ni memang ada pelbagai pilihan makanan sedap-sedap yang buat perut korang bergoyang. Dalam suasananya yang hidup, korang boleh pilih dari pelbagai jenis restoran dan kafe. Jangan risau kalau korang fanatik masakan Melayu, ada je kedai-kedai yang menyajikan hidangan tradisional yang meleleh air liur. Kalau korang lebih suka masakan barat, takde hal pun sebab Bandar Baru Bangi ada banyak restoran western yang menyediakan hidangan kegemaran macam juicy steak dan pasta yang menjilat jari. Jom kita explore lagi tentang makan malam di Bandar Baru Bangi Malaysia!

Makan Malam Di Bandar Baru Bangi

“Cari destinasi kuliner hangout di Bandar Baru Bangi? Terdapat 10 tempat makan malam yang wajib dicoba! Jom sedap-sedap!”

1. Restoran Al Fariz Maju

Restoran Al Fariz Maju terkenal dengan hidangan Naan Cheese Tarik yang sedap. Harga sekitar RM 8 sahaja. Jika anda datang ke sini, pastikan mencubanya. Restoran ini direkomendasikan oleh kawan saya sebagai mamak terbaik di Bandar Baru Bangi dan saya faham mengapa.

Perkhidmatannya pantas, makanannya enak, tempatnya yang berasingan dengan penghawa dingin juga selesa.

Namun, kadang-kadang parking sedikit kesulitan. Tempat ini juga agak penuh pada waktu pagi. Puri sangat sedap dan Teh C amat pekat.

  • Alamat:No. 2GF, Jalan 15/1e, Seksyen 15, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+60166260095

2. Restoran Barra Seksyen 6

Restoran Barra Seksyen 6 adalah restoran yang terkenal dengan makanan dan minumannya yang sedap. Ambiennya juga sangat best, dan restoran ini telah tukar kedai dari corner ke lot tengah bulan Mei yang lepas. Terdapat banyak kiosk makanan yang juga mempunyai makanan yang sedap seperti satay padu, burger crispy, dan naan cheese yang terbaik.

Selain itu, terdapat juga minuman seperti Extra Joss Mangga dan Anggur yang sangat sedap. Restoran Barra ini juga sangat terkenal, dan ramai orang suka lepak dengan kawan-kawan sampai tengah malam. Makanan mereka memang sedap, terutamanya nasi goreng Barra yang mempunyai portion besar dan rasa rempah yang menggamit kenangan.

Dulu-dulu mereka takde sistem POS, tapi sekarang sudah upgrade dan semua order makanan dan minuman boleh dibuat dengan hanya mengimbas QR code di meja. Restoran ini juga mempunyai gerai-gerai kecil yang menjual makanan seperti sate ayam/daging, ayam/sotong gunting, lokcing, burger, dan lain-lain lagi. Harganya mungkin sedikit mahal, tapi tak boleh salahkan restoran kerana harga barang sekarang memang naik.

Jangan risau untuk solat kerana terdapat surau di sini. Restoran ini juga dikenali sebagai kedai mamak terbaik di Bangi. Naan Cheese Mozzarella, Nasi Goreng Kambing Barra, dan Tomyam Special Barra adalah menu yang wajib dicuba apabila ke sini.

Naan cheese wajib dicuba, dan pasti tidak akan rugi. Worth every penny yang anda habiskan untuk naan cheese ini. Selain itu, terdapat juga gerai-gerai tepi jalan yang mempunyai banyak pilihan makanan. Jadi, jangan risau jika bosan lepak dengan kawan-kawan, restoran ini juga menyediakan shisha.

Bagi mereka yang tinggal di Bangi tetapi belum pernah makan di sini, anda sangat rugi. Ini adalah salah satu kedai makan yang wajib dikunjungi di Bangi.

  • Alamat:Seksyen 6, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60382111852

3. Red Card Cafe

Red Card Cafe terkenal dengan kek pavlova yang enak dan berbaloi dengan harga RM13. Perkhidmatan mereka juga hebat, kerana penjawat meja dan juruwang yang baik. Mereka memberikan saya hiasan kek secara percuma. Tempat ini sesuai untuk makanan yang sedap dan servis yang bagus. Untuk keperluan keluarga kecil, mereka ada jual kek comel untuk sambutan kecil-kecilan. Tempat duduk yang selesa dengan partition memastikan privasi. Saya sudah beberapa kali ke sini kerana makanan mereka yang sedap. Saya datang sini untuk sambut hari jadi anak kedua saya dan semua hidangan, pencuci mulut, dan kopi yang kami pesan sedap. Tempatnya bersih dan perkhidmatan yang pantas. Saya pasti akan datang lagi.

  • Alamat:17 & 18, Jalan Medan Pusat Bandar 4A, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Khamis: 12:00 – 9:45 Petang, Jumaat: 3:00 – 9:45 Petang, Sabtu-Ahad: 12:00 – 9:45 Petang
  • Nombor Telefon:+60382111310

4. Tuah Cafe Bangi

Tuah Cafe Bangi: Must-try food: Curry chicken spaghetti, Mushroom soup, Fries with bolognese sauce and cheese, Grilled chicken fried rice, Curry spaghetti with curry cream sauce and BBQ chicken. Ambience is cozy and perfect for chilling with friends. Food is served quickly and portion sizes are just right. Thai Milk Tea is slightly too sweet. Overall rating is 8/10. Reasonably priced. Friendly staff.

  • Alamat:20, Jalan 7/1c, Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 11:30 Pagi – 12:00 Pagi, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 11:30 Pagi – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60389128798

5. BBB Tomyam ( Bandar Baru Bangi, Selangor )

BBB Tomyam (Bandar Baru Bangi, Selangor) is a must-try spot for delicious and spicy tomyam. The food and drinks are consistently good, and I’ve been there almost 10 times. One of the best Tom Yam places operated by people from Patani. The tomyam is flavorful and spicy, so if you can’t handle the heat, remember to request less spiciness. The Teh Beng is also a must-try, as it has a unique East Coast/Patani style. The boiled clams are slightly overcooked, but the rest of the dishes are fantastic and reasonably priced. The service is fast, but parking can be challenging. I gave it 4 stars because sometimes the food is amazing, other times it’s just average. I once ordered a mixed tomyam with koey teow (with shrimp, squid, and chicken), but I received tomyam with mee kuay teow instead. It was disappointing as the shop’s name is BBB Tomyam. They should know what a mixed tomyam means—broth with chicken, squid, and shrimp, not mixed noodles. However, overall it’s alright. If you visit, don’t forget to support the lady who sells otak-otak and satar; they are delicious. I sometimes even take them home as they have become my favorite. The satar is priced at RM4.50 per piece. The BBB fried rice and Pakapao Beef fried rice are also tasty. My husband loves ordering these dishes. That’s all for my review. Bye!

*Update: Today I went to eat here, and overall I am satisfied. I finally got the mixed tomyam with koey teow as I requested. Thank you so much! 💕 For those who love tomyam, you should try this place. Just make sure to specify the type of tomyam you want. Explain it to the waiter if necessary.

* There is also satay here, and it’s delicious and generously filled. Check out the picture I uploaded. It’s tasty, and you should definitely try it when you come here.

  • Alamat:Jalan 1/9g, Seksyen 1, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 4:00 Petang – 1:30 Pagi, Sabtu-Ahad: 4:00 Petang – 2:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60176473238

6. Nasi Kandar Express Bandar Baru Bangi

Nasi Kandar Express Bandar Baru Bangi servis sedap, makanan terbaik untuk dicuba roti canai, nasik ayam, teh o ais, harga asal 12.25, student discount 20%. Staff friendly, ada aircond dan tempat tertutup. Tempat luas dan bersih. Parking senang. Akan datang lagi, pilihan bagus untuk sarapan, makan tengahari, makan malam dan supper. Rekomen tempat ni kepada kawan-kawan.

  • Alamat:17, Jalan 15/1b, Seksyen 15, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+601164295238

7. Putra Permai Chicken Chop

Putra Permai Chicken Chop is a must-try with quick service and affordable prices. Their menu includes mee celup, nasi ayam special 2, and chicken chop. Their coconut shake is served in a large glass and they also offer Nescafe iced. All of these delicious treats only cost RM30. The food is tasty and reasonably priced. They recently adjusted their prices, but it is still affordable and the portions are generous. Kuey teow celop, chicken chop, and coconut shake are highly recommended. The coconut shake portion is huge, so it is suggested to share it with another person. The kuey teow celop is served with generous amounts of chicken and vegetables and is especially worth it for only RM3.90. The nasi ayam might be a bit plain, but at only RM3.90, you can easily add condiments to enhance the flavor. Finding a place that can fill you up for only RM3.90 is quite rare, so Putra Permai Chicken Chop is definitely recommended!

  • Alamat:20-28, Jalan 15/1f, Seksyen 15, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 11:15 Pagi – 10:15 Petang, Khamis: 11:15 Pagi – 10:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 11:15 Pagi – 10:15 Petang
  • Nombor Telefon:+60109150978

8. Restoran 3Rahsia

Restoran 3Rahsia adalah restoran dengan suasana klasik yang menarik. Mereka menyediakan makanan dan minuman yang patut dicuba. Bakso mereka terlihat biasa-biasa saja, tetapi rasanya sangat enak dan supnya kaya akan rasa daging. Lontong kering dan roti titab juga merupakan hidangan yang lazat dan berasaskan gaya Johor. Harganya berpatutan dan mereka juga menyediakan air Coway. Saya pasti akan mengunjungi restoran ini lagi untuk mencuba menu-menu lainnya. Nasihat saya bagi orang yang berkunjung untuk pertama kali adalah jangan mencuba nasi goreng, mee hon goreng, atau kue teow goreng kerana makanan-makanan tersebut biasa-biasa saja dan terdapat banyak di kedai lain. Lebih baik mencuba lontong kering yang sangat sedap atau hidangan-hidangan lain yang diolah dari dapur. Selagi menunggu makanan, cobalah cokodok bawang yang lembut dan sedap serta begedil yang enak. Saya beruntung kerana membungkus lontong kering mereka, jika tidak akan menyesal. Tempat yang baik untuk sarapan pagi. Saya mencuba Nasi Lemak Ayam Goreng dan Roti Kaya mereka. Porsi makanan yang besar, dan jika anda pelajar anda akan mendapatkan diskaun 20% (meskipun pada resit tidak tertera diskon sebesar 20%, tetapi tidak apa-apa). Kasirnya ramah dan baik. Saya hanya berharap mereka dapat mengurangi jumlah lalat di dalam kafe. Selain itu, makanan di sini enak.

  • Alamat:11-GF, Jalan 15/1d, Seksyen 15, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 8:00 Pagi – 6:30 Petang
  • Nombor Telefon:None

9. Nasi Kukus House (Restoran & Cafe)

Restoran dan Cafe Nasi Kukus House adalah tempat yang sempurna untuk mencuba makanan dan minuman Malaysia yang enak dalam suasana yang tidak terlalu sesak. Ayam goreng berempah yang enak dengan daging yang lembut dan berair. Dari warna tulang ayam yang digunakan, kita boleh lihat ayam yang masih segar dan tidak beku. RM8 untuk nasi kukus, seketul ayam dan minuman pada tahun 2023, hidangan yang sedap dengan harga yang berpatutan! Jangan lupa mencuba nasi kukus ayam rempah yang murah dan sedap serta teh ais yang juga mantul.

  • Alamat:33, Jalan 4/11a, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 7:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60193095540

10. Makan Makan Place

Ada banyak tempat makan yang baik untuk dicuba dengan keluarga dan rakan-rakan. Antara makanan atau minuman yang paling best boleh dicuba ialah nasi lemak, laksa, daging bakar, satay, mee goreng, roti canai, cendol, teh tarik, ais kacang, dan sate ayam.

  • Alamat:No 5, G-1, Jalan Medan Pb 1a, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 4:00 Petang – 2:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+601123250921

5 BEST Tempat Makan Malam Di Bandar Baru Bangi:

  • Restoran Al Fariz Maju
  • Restoran Barra Seksyen 6
  • Red Card Cafe
  • Tuah Cafe Bangi
  • BBB Tomyam ( Bandar Baru Bangi, Selangor )
Baca Juga  10 Kedai Makan Malam Di Bunut Susu

Leave a Comment