10 Kedai Sarapan Pagi Di Dalat

Hai, korang semua! Kali ni kita nak bercerita pasal sarapan pagi di Dalat Malaysia. Macam mana rasa sarapan pagi yang korang suka? Kat Dalat ni, memang tak boleh lepaskan peluang untuk mencuba makanan sedap dan lazat. Pernahkah korang rasa nasi lemak yang wangi dan lembut, disajikan dengan sambal pedas dan ikan bilis rangup? Semestinya menjilat jari! Selain tu, ada juga roti bakar yang gebu dan dihidangkan dengan mentega dan kaya. Pasti terasa seperti makan di rumah nenek! Kalau korang nak merasai pengalaman sarapan pagi yang unik, jomlah ke Dalat Malaysia!

Sarapan Pagi Di Dalat

“Jom ke Dalat Malaysia! Terdapat 10 tempat sarapan pagi yang sedap nak menjilat jari. Pasti puas perut!”

1. Restoran Wow Wow West

Restoran Wow Wow West terkenal dengan makanan dan minuman Western yang sedap. Makanan dan minuman terbaik yang perlu dicuba di sini termasuklah ayam dan lamb, khususnya dengan saus yang pekat dan sedap. Pelayanan di restoran ini juga baik. Makanan yang enak dan pelayanan yang bagus membuat Restoran Wow Wow West menjadi tempat yang ngam dan terbaik untuk makanan Western di Sibu. Skor keseluruhan bagi restoran ini adalah 9/10.

  • Alamat:24 & 26, Jalan Tunku Abdul Rahman, Pekan Sibu, 96000 Sibu, Sarawak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 9:00 Petang
  • Nombor Telefon:0126639982

2. ParkCity Food Court

ParkCity Food Court adalah tempat santai dengan banyak pilihan makanan Muslim dan Non Muslim. Servis layan diri membuat anda lebih santai. Anda patut mencuba makanan atau minuman terbaik seperti nasi goreng, laksa, mee goreng mamak, ais kacang dan teh tarik. Tempat ini adalah tempat yang sesuai untuk penduduk yang ingin minum pagi, petang dan malam. 😄

  • Alamat:Sibu Jaya, 96000 Sibu, Sarawak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:0137811956

3. Ayam Penyet Ria

Ayam Penyet Ria, makanan sedap dan air sedapnyah, staff friendly, harga makanan berpatutan, sangat direkemen! Makan disini juga tak perlu risau, tempatnya mesra pelanggan walaupun ada pekerja bukan Islam. Sambal Ayam Penyetnya sungguh mantap!

  • Alamat:4, Jln Tapang Timur, Kampung Nangka, 96000 Sibu, Sarawak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 9:30 Petang
  • Nombor Telefon:084335550

4. Warung BM

Warung BM adalah tempat yang terletak di hujung, bersebelahan dengan Medan Mall. Mereka menyediakan makanan halal dengan harga yang berpatutan. Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba di sini adalah nasi kerabu, namun mungkin perlu dipertimbangkan untuk menukar namanya kerana ia tidak seperti nasi kerabu tradisional. Makanan lain di sini juga sedap dengan saiz hidangan yang berbaloi dengan harga. Kertas menu baru-baru ini telah ditukar menjadi cantik. Kedainya bersih, kemas, dan teratur sehingga mematuhi arahan SOP untuk zaman COVID-19. Mereka hanya membenarkan 15 orang pelanggan dine in pada satu-satu masa dengan setiap meja hanya untuk 2 orang dan jarak 1 meter. Keadaan persekitaran kedai ini tidak bising dengan ruang letak kereta yang tersedia. Meskipun pelayanan agak lama dan harga sedikit mahal, makanan di sini tetap sedap. Kedai ini juga terbuka dengan suasana luar yang tidak panas dengan lampu perhiasan yang hangat dan staf yang ramah.

  • Alamat:No.2, G/Floor, Lrg, 1D, Jalan Wong King Huo, Medan Jaya Commercial Centre, 96000 Sibu, Sarawak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:084311526

5. Kafe & Restoran Junction

Kafe & Restoran Junction menyediakan makanan dan minuman yang sedap dan pelbagai pilihan dengan harga yang berpatutan. Chicken chop adalah hidangan yang disyorkan kerana dimasak dengan baik dan juicy. Staf juga mesra dan membantu. Tempat ini sangat sesuai untuk berkumpul dengan keluarga atau rakan-rakan, terutama pada waktu malam. Makanan barat dan makanan Cina juga disediakan di sini. Juga terdapat pelbagai jenis puffs seperti begedil ubi, ayam lada hitam, dan curry puff biasa yang sangat sedap dan renyah. Harganya berbaloi dan saya sangat mengesyorkan untuk dicuba. Anda pasti tidak akan menyesal.

  • Alamat:96, Lor Tong Sang 4, Pekan Sibu, 96000 Sibu, Sarawak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 2:00 Petang, 5:00 – 9:30 Petang
  • Nombor Telefon:None

6. D’Cafe Ria

D’Cafe Ria adalah tempat makan yang selesa dengan servis pantas dan mesra. Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba adalah nasi campur untuk makan tengah hari, cucur pisang untuk makan petang, dan burger serta chicken popcorn untuk makan malam. Anda juga boleh customize menu anda sendiri walaupun tiada dalam buku menu. Tempat ini sesuai untuk sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam bersama kawan-kawan mahupun keluarga. Kedai ini menjual pelbagai jenis makanan dan memiliki tempat letak kereta yang banyak. Supermarket dan dobi juga berdekatan. Masakan di sini sangat sedap.

  • Alamat:No 89, Jalan 2, Lawan Kuda Baru, 96000 Sibu, Sarawak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 8:00 Pagi – 5:00 Petang, Ahad: 8:00 Pagi – 2:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

7. Nasi Ayam Ori Kampung Baru Sibu

Nasi Ayam Ori Kampung Baru Sibu menyediakan ayam dan sos kicap serta cili yang tidak terlalu pedas. Selain itu, ada makanan dan minuman terbaik yang sedap dan murah untuk dicuba. 👍🏼👍🏼👍🏼

  • Alamat:2-20, Jln Morshidi Sidek, Pekan Sibu, 96000 Sibu, Sarawak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 9:00 Pagi – 4:00 Petang
  • Nombor Telefon:0138294699

8. Sri Pelita Permai Islamic Cafe

Sri Pelita Permai Islamic Cafe: Makanan terbaik – pelbagai menu Halal, pelayanan cepat, suasana cantik, lokasi dekat Hospital Sibu.

  • Alamat:Pekan Sibu, 96000 Sibu, Sarawak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:30 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

9. Rahmah Cafe

Rahmah Cafe menawarkan mee bandung sedap, roti canai lembut, dan nasi campur yang enak. Sarapan pagi di sini adalah pilihan yang baik dengan layanan mesra. Juga, mereka adalah penjual satay di Sibu selama 15 tahun.

  • Alamat:Sibu Jaya, 96000 Sibu, Sarawak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:01114003488

10. Kedei Nasi Lemak

Kedei Nasi Lemak: Nasi lemak ayam goreng terbaik Padu! Pelangi kiosk paling steady. Makan awal pagi, minum kopikita cinta sejati.

  • Alamat:Kim Hock Premier Food Court, Jalan Dr. Wong Soon Kai, Pekan Sibu, 96000 Sibu, Sarawak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 5:00 – 9:00 Petang
  • Nombor Telefon:0176459236

5 BEST Tempat Sarapan Pagi Di Dalat:

  • Restoran Wow Wow West
  • ParkCity Food Court
  • Ayam Penyet Ria
  • Warung BM
  • Kafe & Restoran Junction
Baca Juga  10 Kedai Sarapan Pagi Di Cherating

Leave a Comment