7 Kedai Nasi Lemak Sedap Di Wangsa Maju

Kalau nak makan nasi lemak yang sedap giler kat Wangsa Maju, korang kena terus baca artikel ni! Kami ada senarai kedai nasi lemak terbaik yang memang harus dicuba. Dengan pelbagai pilihan topping yang menggoda, nasi yang lembut dan santan yang pekat, pasti akan menjadikan hidangan korang lebih berbaloi. Jom kita cuci mata dengan nasi lemak sedap yang mampu memenuhi citarasa setiap penikmat makanan. Dalam artikel ni, kami akan tunjukkan 7 kedai nasi lemak terkenal di Wangsa Maju yang semestinya akan memikat korang dengan keunikan dan kelezatan setiap hidangan. So, teruskan membaca kalau dah mula terliur!

Nasi Lemak Sedap Di Wangsa Maju

“Rugi tak cuba! Terjah 7 gerai Nasi Lemak terbaik di Wangsa Maju yang pasti menggugat selera anda!”

1. Ziemel Corner Nasi Lemak Kukus

Ziemel Corner Nasi Lemak Kukus kekurangan penghantaran awal nasi lemak. Sambal ada peningkatan dalam rasa tetapi kurang dalam tekstur. Punca kedua, lauk ada pelbagai pilihan dan rasa yang baik. Secara keseluruhannya, boleh datang makan tetapi bukan pilihan utama.

Ziemel Corner Nasi Lemak Kukus
  • Alamat:Taman Wangsa Melawati, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Sabtu: 7:00 Pagi – 12:00 Pagi, Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
  • Nombor Telefon:01169357362

2. Roti Canai (Melayu)

Roti Canai (Melayu): Famous & crispy. Lauk ayam goreng, sambal paru, rendang daging & rendang kerang. Ada nasi lemak, nasi goreng, mee goreng. Parking banyak, dekat parking lot Roti Canai Melayu lembut & sedap. Lokasi depan Jusco Alpha Angle Wangsa Maju.

Roti Canai (Melayu)
  • Alamat:Seksyen 1 Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 6:00 – 11:45 Pagi, Selasa-Rabu: 6:45 – 11:45 Pagi, Khamis: 6:00 – 11:45 Pagi, Jumaat: 6:45 – 11:45 Pagi, Sabtu-Ahad: 6:00 – 11:45 Pagi
  • Nombor Telefon:+60183923580

3. Restoran Kak Long Asam Pedas

Restoran Kak Long Asam Pedas:
1. Makanan sedap
2. Lauk baru banyak selepas pukul 12
3. Harga makanan termasuk air hanya RM8.50
4. Kedai paling murah di kawasan ini
5. Menu banyak
6. Service cepat
7. Boleh bayar dengan QR Pay
8. Rasa makanan ala-ala Johor
9. Sesuai untuk makan bersama keluarga atau kawan-kawan
10. Secara keseluruhan, semua baik

Restoran Kak Long Asam Pedas
  • Alamat:1, Jln Wangsa Delima 2A, Pusat Bandar Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 7:00 Pagi – 5:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60133306637

4. Ajoy Nasi Lemak

Nasi Lemak AJOY adalah spot sarapan tersembunyi untuk warga Wangsa Maju. Kelebihannya adalah sambal yang sedap, lauk paru yang garing, dan harga yang murah. Kedai ini juga memiliki minuman yang murah di gerai sebelah. Owner yang sangat baik dan peramah, bahkan belanja makan untuk rider Grab. Kedai ini menerima pembayaran melalui e-wallet. Nasi lemaknya sedap dan terbaik dengan pilihan lauk rendang kerang, rendang ayam, dan sambal paru. Kedai ini juga ramai pengunjung pada hari Ahad, terutama setelah sesi jogging.

Ajoy Nasi Lemak
  • Alamat:Jalan 1/27a, Desa Setapak, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 6:00 Pagi – 12:00 Petang
  • Nombor Telefon:0129887074

5. Nasi Lemak Bonet

Nasi Lemak Bonet adalah:
1. Sedap
2. Berempah
3. Lembut
4. Berlemak
5. Lazat
6. Harum
7. Berinti
8. Rangup
9. Tradisional
10. Mengenyangkan
11. Berkhasiat
12. Mudah didapati
13. Harga berpatutan
14. Pelbagai pingganan
15. Mudah disantap
16. Bergizi
17. Menyediakan tenaga
18. Bertenaga
19. Menggugah selera
20. Memuaskan
21. Aroma lemak santan
22. Rendah kolestrol
23. Penggemar ramai
24. Pilihan sihat
25. Penuh dengan rasa
26. Menambah keceriaan
27. Sesuai untuk sarapan
28. Bahan-bahan berkualiti
29. Peralatan pembungkusan yang mesra alam
30. Tersedia dalam pelbagai variasi

Nasi Lemak Bonet
  • Alamat:1, Taman Sri Rampai, Seksyen 6 Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:30 – 11:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

6. Nasi Lemak DR

Nasi Lemak DR memiliki kelebihan yang padu dan sedap. Ini adalah makanan yang cukup memuaskan.

  • Alamat:Jalan 34/26, Seksyen 5 Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 7:30 – 9:00 Pagi, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:0176558331

7. Nasi Lemak Resepi Mak Mertua

1. Mudah dan cepat disediakan.
2. Rasa yang sedap dan memukau.
3. Bahan-bahan yang mudah diperoleh.
4. Mempunyai pelbagai variasi dan pilihan.
5. Makanan tradisional yang popular dan disukai oleh ramai.

  • Alamat:Seksyen 10 Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0173523415

5 Kedai Nasi Lemak Sedap Di Wangsa Maju:

  • Ziemel Corner Nasi Lemak Kukus
  • Roti Canai (Melayu)
  • Restoran Kak Long Asam Pedas
  • Ajoy Nasi Lemak
  • Nasi Lemak Bonet
Baca Juga  15 Kedai Nasi Lemak Sedap Di Layar

Leave a Comment