15 Kedai Nasi Lemak Sedap Di Singapore

Hey, korang suka makanan sedap tak? Kalau suka, memang tak boleh tinggal Nasi Lemak ni. Jangan terkejut, sebab Nasi Lemak memang dikenal di Singapura! Ada beberapa kedai yang boleh tanding dengan Nasi Lemak Malaysia tau. Macam mana kalau kita sembang pasal 15 kedai Nasi Lemak sedap di Singapura? Berani tak nak cuba? Memang sedap dan pasti puas hati! Kalau korang teringin nak makan Nasi Lemak yang memikat tekak, jom kita cek kedai-kedai yang tak boleh dilupakan ni. Satu-satu kedai ni ada ciri khas masing-masing. Janji, takkan menyesal singgah kat sini. Bukan setakat cukup rasa, tapi harga pun berpatutan. So, apa tunggu lagi? Lepak dan menikmati je!

Nasi Lemak Sedap Di Singapore

“Cari rasa nasi lemak terbaik di Singapura? Terbuka artikel ’15 tempat Nasi Lemak sedap’ dan kenyangkan perut dengan kelezatannya!”

1. Chong Pang Nasi Lemak

Chong Pang Nasi Lemak: makanan sedap dan lebih murah dari Nasi Lemak Punggol. Parkir terhad, lebih baik jalan kaki. Sayap ayam wajib cuba dan enak🤤. Nasi wangi, ikan goreng dan ayam masam manis sedap. Ayam goreng sedap, dilumur dengan rempah halia kuning. Sambal tambah lazat. Keseluruhan, semuanya baik. Akan datang lagi.

Review terbaru, sama baiknya dengan kunjungan sebelumnya. Sayap ayam enak dan masih baru digoreng. Nasi lemak harum tidak terlalu berlemak dan rasanya tetap konsisten.

Chong Pang Nasi Lemak
  • Alamat:447 Sembawang Rd, Singapura 758404
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 Petang – 6:30 Pagi
  • Nombor Telefon:+6596551868

2. Ponggol Nasi Lemak Centre

Ponggol Nasi Lemak Centre adalah tempat yang mengizinkan anda memilih sayur-sayuran dan tambahan daging yang anda mahu. Antriannya panjang tetapi perkhidmatannya pantas. Makanannya berkualiti yang menyebabkan saya tergoda dan menikmati makan malam yang hebat dengan nasi lemak. Sayap ayam yang dimasak sangat sedap dan sambalnya juga enak. Nasi lemak ini dimasak dengan baik. Boss mendapatkan varian nasi ini setelah melakukan eksperimen dengan sekurang-kurangnya 40 jenis biji beras. Dedikasinya sungguh luar biasa! Makanan ini patut dicuba walau mengandungi kalori yang tinggi. Saya sangat gembira hari ini. Anda juga boleh memilih nasi dengan kelapa dan kembangkan pilihan anda. Ayamnya sungguh lazat dan renyah. Bagi vegetarian, terdapat terung dan bendi yang sedap serta hidangan tauhu goreng.

Ponggol Nasi Lemak Centre
  • Alamat:238 Tanjong Katong Rd, Singapore 437026
  • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 4:30 – 11:30 Petang, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 4:30 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+6562870020

3. Fong Seng Nasi Lemak

Kelebihan Fong Seng Nasi Lemak:

1. Pembahagian hidangan yang banyak
2. Disyorkan untuk peminat nasi lemak
3. Sesuai untuk makan tengah malam
4. Tersedia lebih daripada 20 jenis ramuan
5. Pilihan hidangan terpakai
6. Rasa nasi yang wangi dan lembut
7. Ayam goreng yang rangup dan wangi
8. Sos kari sesuai dengan nasi
9. Harga yang berpatutan (hanya $5 atau $6)
10. Antrian bergerak cepat walaupun pada waktu sibuk

Kelemahan:
1. Tempat letak kereta yang terhad
2. Sos cili yang terlalu manis
3. Rasa nasi yang kurang kuat

Secara keseluruhannya, Fong Seng Nasi Lemak adalah pilihan yang baik dengan hidangan yang lazat dan harga yang berpatutan.

Fong Seng Nasi Lemak
  • Alamat:22 Clementi Rd, Singapura 129751
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 6:00 Pagi – 4:00 Pagi, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+6590921651

4. Ponggol Nasi Lemak @ Jalan Besar

Ponggol Nasi Lemak @ Jalan Besar adalah salah satu tempat terbaik untuk menikmati nasi lemak di Singapura. Kelebihannya termasuk:

1. Sayap ayam mereka sangat sedap. Kulitnya renyah, dagingnya lembut, dan tidak terlalu berminyak.
2. Sambalnya sangat pedas. Tidak disarankan untuk orang yang tidak tahan pedas, tetapi rasanya sangat sedap.
3. Porsi nasi yang diberikan sangat banyak dan berlimpah.
4. Pelayanan yang baik. Meskipun mereka tidak memberikan atau menunjukkan ada tisu, mereka akan memberikannya jika Anda meminta.
5. Toilet yang cukup bersih.
6. Tempatnya sangat nyaman. Lebih baik daripada cabang di Tanjong Katong karena memiliki AC.

Ponggol Nasi Lemak @ Jalan Besar adalah tempat yang sempurna untuk menikmati nasi lemak yang harum dan lezat.

Ponggol Nasi Lemak @ Jalan Besar
  • Alamat:371 Jln Besar, #01-01, Singapura 208998
  • Waktu Operasi:Isnin-Rabu: 11:30 Pagi – 10:00 Petang, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 11:30 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+6562930020

5. Latiffa Huri – Famous Nasi Lemak

Latiffa Huri – Nasi Lemak terkenal yang terselit di dalam kedai kopi, tiada pembelian yang dijimatkan dan semua adalah autentik seperti yang saya ingat dari kecil. Bersedia antri setiap hari, purata ambil masa lebih kurang 20-30 minit atau 1 jam semasa waktu puncak. Benar-benar 5 bintang, gerai Nasi Lemak Terkenal Latiffa Huri adalah harta kuliner yang sebenar. Nasi lemak yang wangi, ayam yang rangup, dan sambal yang harum mencipta keunikan rasa yang luar biasa. Kelezatan Melayu yang autentik ini wajib dicuba, dan perkhidmatan yang mesra menambah pengalaman. Satu kebahagiaan dalam setiap suapan!

Saya telah menambahkan Sambal Sotong dan Udang. Suka! Nasi Lemak Terkenal, Nasi Sambal Goreng & Nasi Rawon! Terkenal dengan sambal dan dijual secara terpisah.
Kami sarapan lewat di sini pada 22 Julai 2023. Anda boleh melihat barisan panjang dari tempat letak kereta. Setelah tiba, anda akan melihat 2 barisan panjang dan perlu bertanya barisan mana yang melayani jenis hidangan yang berbeza.
Saya telah lama makan di tempat ini kerana seorang kawan pernah membelikan saya bungkusan Nasi Sambal Goreng dengan ayam goreng.
Lawatan seterusnya akan mencuba Lontong dan Mee Rebus.

Latiffa Huri - Famous Nasi Lemak
  • Alamat:498 Jurong West Street 41, #01-426, Singapura 640498
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Jumaat: 6:00 Pagi – 1:00 Petang, Sabtu-Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:None

6. Dickson Nasi Lemak

Dickson Nasi Lemak adalah restoran yang memiliki kelebihan berikut:

1. Sambal yang luar biasa.
2. Ayam tanpa tulang yang layak dicoba.
3. Setelah dibungkus dengan take away selama beberapa jam, rasanya tetap enak.
4. Restorannya juga menyediakan pesanan korporat.
5. Jika Anda merindukan rasa nasi lemak Malaysia, restoran ini adalah tempat yang tepat untuk makanan yang lezat.

Original nasi lemak di restoran ini juga sangat enak, namun ayam tanpa tulang yang diorder kali ini memiliki banyak kulit ayam dan rasanya kurang sedap dibandingkan dengan original.

Dickson Nasi Lemak
  • Alamat:320 Joo Chiat Rd, Singapura 427571
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 8:30 – 10:30 Pagi, 11:45 Pagi – 3:30 Petang, 5:00 – 7:30 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 8:30 – 10:30 Pagi, 11:45 Pagi – 3:30 Petang, 5:00 – 7:30 Petang
  • Nombor Telefon:None

7. International Muslim Food Stall Nasi Lemak

Stall Nasi Lemak Internasional Muslim di Changi Village merupakan yang terbaik. Sambalnya sangat enak dengan kepedasan yang pas, kemudian nasi yang harum dengan rasa kelapa yang sedap. Ayam gorengnya sempurna dengan kulit yang renyah dan daging yang lembap. Ikan bilisnya renyah dan segar. Rasanya tetap sama setelah lebih dari 30 tahun! Semua bahannya sempurna – nasi wangi, telur goreng dengan kuning telur yang lembut, sambal yang gurih manis, ikan bilis yang renyah, dan ayam goreng dengan aroma serai dan lengkuas yang lezat. Ini adalah hidangan nasi lemak yang sangat memuaskan.

International Muslim Food Stall Nasi Lemak
  • Alamat:2 Changi Village Rd, #01-03 Changi Village Hawker Centre, Singapura 500002
  • Waktu Operasi:Isnin: 6:00 – 11:00 Petang, Selasa: 7:00 Pagi – 2:00 Petang, 6:00 Petang – 12:00 Pagi, Rabu: 6:00 Pagi – 2:00 Petang, 6:00 Petang – 12:00 Pagi, Khamis-Jumaat: 7:00 Pagi – 2:00 Petang, 6:00 Petang – 12:00 Pagi, Sabtu: 7:00 Pagi – 2:00 Petang, Ahad: 5:00 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+6584006882

8. Café Ponggol Nasi Lemak

Café Ponggol Nasi Lemak luar biasa lazat! Saya pesan set dengan dua sayap ayam goreng, dan ia sangat rangup dan sedap. Nasi mempunyai rasa pandan dan kelapa yang halus dan menyenangkan. Sedap!!! Ini lebih enak dari Crave, dan harga sekitar sama, atau mungkin lebih murah.

Pesan set nasi lemak (1 set daging ayam, 1 set sayap ayam) dan tambah pesanan otak. Semuanya sangat enak. Telur leleh, nasi harum, otak dengan rasa pedas yang cukup, daging ayam goreng rangup dan jugapula juicy.

Kadang-kadang susah untuk mendapatkan tempat duduk ketika puncak waktu, tetapi pergerakan pelanggan sangat cepat. Pelayan sangat ramah. Makanan tetap enak seperti biasa, tetapi saya harap mereka masak lebih banyak sayur kari!

Biasanya saya datang sekitar jam 3 petang, tetapi sayur kari selalu habis pada waktu itu!!

Café Ponggol Nasi Lemak
  • Alamat:13 Stamford Rd, #B1-36/36A Capitol Singapore, Singapura 178905
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 8:30 Petang
  • Nombor Telefon:None

9. D’Authentic Nasi Lemak

Kelebihan D’Authentic Nasi Lemak adalah nasi yang harum dan kaya dengan santan, ketulan-ketulan kacang, dua sayap ayam rangup, dua slice timun yang besar, dan sambal pedas yang sedap. Harganya adalah $6 dan ini merupakan satu-satunya gerai yang berkualiti yang saya mahu pergi semula di hawker MP.

D'Authentic Nasi Lemak
  • Alamat:84 Marine Parade Central, #01-36, Singapura 440084
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 2:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 2:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

10. Mizzy Corner Nasi Lemak

Mizzy Corner Nasi Lemak kegemaran saya di Changi Village. Nasi lemak mereka hampir sebanding dengan antarabangsa kerana menggunakan nasi basmati dan tambahan yang serupa. Sambal cili mereka sedikit berair dan lebih manis daripada versi antarabangsa. Otah tidak sejuk dan ikan bilis rangup. Nasi basmati yang lembut dan tidak berminyak. Sambal agak masam dan berbeza daripada versi manis lain. Ayam goreng sedap dan ikan bilis rangup. Keseluruhannya, nasi lemak yang baik di Pusat Penjaja Changi Village.

Mizzy Corner Nasi Lemak
  • Alamat:2 Changi Village Rd, #01-23/26 Changi Village Hawker Centre, Singapura 500002
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:None

11. Sedap!

Restoran ini menawarkan nasi lemak yang sedap dengan pelbagai hidangan sampingan yang enak. Ayam lemak mereka dimasak dengan susu kelapa dan berperisa, sangat sesuai untuk dinikmati pada hari sejuk. Nasi kelapa mereka juga kaya dan harum. Semuanya ini disajikan dengan harga di bawah $10, sambil menikmati hidangan dalam tempat berhawa dingin. Nasi itu sendiri sangat harum dan lembut, dan sambal buatan sendiri mereka juga. Terdapat 4 jenis sambal yang berbeza, 3 jenis cara masak telur, dan 2 jenis ayam goreng yang rangup dan sedap. Pasti akan kembali dan wajib dicuba! 👍🏼 Tempat ini memang mengejutkan dengan penemuan nasi lemak yang sangat enak! Warna dari bunga telang tidak mempengaruhi rasa nasi kelapa sama sekali, dan hidangan ini memang kelihatan menarik dan sedap.

Sedap!
  • Alamat:185 Thomson Rd, Singapura 307629
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 8:00 Pagi – 6:00 Petang, Ahad: 9:00 Pagi – 6:00 Petang
  • Nombor Telefon:+6583865442

12. Changi Famous Nasi Lemak (#01-28)

Nasi Lemak Changi Famous (#01-28) memiliki kelebihan yang menonjol dalam 30 perkataan:

1. Nasi Lemak yang sangat enak.
2. Sambal yang enak.
3. Habis nasi hanya dengan sambal.
4. Kulit ayam goreng renyah dan daging yang empuk.
5. Side order pastel curry (kentang, sardin) juga enak.
6. Nasi yang sedap dan sambal yang lumayan.
7. Stok bahan yang ada cenderung dingin, terutama tulang paha ayam goreng.
8. Changi Village terkenal dengan gerai Nasi Lemak-nya.
9. Wajib dicoba ketika berada disana.
10. Mereka memiliki Nasi Lemak halal terbaik di Singapura. (maaf bagi yang berada di sisi barat)

Changi Famous Nasi Lemak (#01-28)
  • Alamat:2 Changi Village Rd, #01-28, Singapore 500002
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

13. Market Street Nasi Lemak (#03-22)

Nasi Lemak di Market Street Nasi Lemak (#03-22) dalam Capitaspring food court di CBD sangat berbaloi. Berikut kelebihan-tempat ini:
1) Harganya murah, set 2 @ $3.50 di Town
2) Nasi pandan di sini mempunyai rasa pandan yang khas, tetapi tidak terlalu lemak
3) Sambalnya sedap, sekali lagi dengan rasa pedas
4) Sayap ayam dan otak-otaknya biasa sahaja, tiada yang mengagumkan

Secara keseluruhannya, harganya murah dan saya tidak dapat mengeluh. Ini kunjungan kedua saya untuk makan tengahari yang ringkas dengan bajet! Cheers!

Market Street Nasi Lemak (#03-22)
  • Alamat:86 Market St, #03-22, Singapore 048947
  • Waktu Operasi:Isnin: 11:00 Pagi – 2:30 Petang, Selasa-Jumaat: 8:00 Pagi – 8:00 Petang, Sabtu: 8:00 Pagi – 3:00 Petang, Ahad: 11:00 Pagi – 2:30 Petang
  • Nombor Telefon:None

14. Nasi Lemak Sedap

Nasi Lemak Sedap dalam 30 patah perkataan:

Nasi Lemak Sedap: murah, sedap! Sesuai untuk lunch. Service mesra. Kek 5 pax+. Agak sesak dengan pengunjung mookata. Ayam enak! Kulit rangup, isi empuk dan beraroma. Nasi lemak enak! Ada ikan bilis, timun, telur, sambal sedap. Otak-otak besar, pedas dan sedap. Staf mesra dan berkesan. Buka hingga 2-3 petang. Layak dicuba!

Nasi Lemak Sedap
  • Alamat:421 Ang Mo Kio Ave 10, #01-1149, Singapura 560421
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 3:00 Petang
  • Nombor Telefon:+6583086296

5 Kedai Nasi Lemak Sedap Di Singapore:

  • Chong Pang Nasi Lemak
  • Ponggol Nasi Lemak Centre
  • Fong Seng Nasi Lemak
  • Ponggol Nasi Lemak @ Jalan Besar
  • Latiffa Huri – Famous Nasi Lemak
Baca Juga  15 Kedai Nasi Lemak Di Kuantan

Leave a Comment