15 Kedai Nasi Lemak Di Klang Valley

Hi there! Nak cari tempat makan nasi lemak yang sedap di sekitar Klang Valley? Jangan risau, korang tak perlu pening kepala lagi sebab kita dah compilekan 15 kedai nasi lemak terbaik yang wajib korang cuba! Dalam artikel ni, kita akan bincang pasal kedai-kedai nasi lemak yang memang menjadi tumpuan ramai di Malaysia. Dari nasi lemak sederhana hingga ke varian nasi lemak yang lebih fancy, semuanya akan kita kongsikan di sini. Jadi, kalau korang minat makan nasi lemak, jangan lupa baca sampai habis ya! Let’s get started!

Nasi Lemak Di Klang Valley

Sedap, garing, dan berlemak! Temukan kesedapan 15 tempat nasi lemak di Klang Valley Malaysia yang pasti buatmu terliur!

1. NASI LEMAK BASMATHI

Kelebihan Nasi Lemak Basmathi:
1. Besar dan lazat
2. Perlu dicuba
3. Beras basmathi sebenar
4. Makanan seperti beriani
5. Sedap, sambal sedap, ayam besar, beras panjang
6. Boleh tahan satu hari tanpa basi
7. Harga berbaloi, boleh beli pakai Grab
8. Kualiti terbaik dan kekal
9. Tempat makan terhad pada siang hari, mungkin kelihatan janggal, tetapi sebaliknya baik 🙂
10. Kualiti yang cemerlang dan konsisten dalam perkhidmatan

NASI LEMAK BASMATHI
  • Alamat:47, Jln Batu Unjur, Taman Chi Liung, 42000 Pelabuhan Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+601116682708

2. Restoran Nasi Lemak Azlin

Restoran Nasi Lemak Azlin adalah tempat yang bersih dan cantik. Tempat yang selesa untuk sarapan pagi. Ia menawarkan pelbagai hidangan sampingan seperti ayam rendang, ayam goreng, dan banyak lagi. Sambalnya cukup manis dengan pelbagai rasa. Ayam rendang dimasak dengan baik, dagingnya lembut dan juicy, mudah terkeluar dari tulang. Kerang dan begadil juga sedap. Nasi lemaknya yang terbaik di bandar ini. Sambalnya sedap. Dimasak dengan sempurna. Semua aksesori tersedia untuk berpengalaman makan nasi lemak yang sebenar. Terdapat juga pelbagai hidangan nasi goreng, mi, lontong, dan sup. Walaupun terdapat projek/konstruksi LRT3 jangka panjang di sini, mungkin terdapat masalah dengan ketersediaan tempat letak kereta.

Restoran Nasi Lemak Azlin
  • Alamat:22, Jalan Tiara 2, Bandar Baru Klang, 41150 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 8:00 Pagi – 4:00 Petang, Sabtu: 8:00 Pagi – 2:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60189494250

3. Nasi Lemak

Nasi Lemak ini mempunyai beberapa kelebihan. Pertama, rasanya sedap dan merupakan makanan yang nikmat untuk dijamah. Kedua, nasi gorengnya sangat popular dan merupakan hidangan yang wajib dicuba di Malaysia. Ketiga, nasi lemaknya memiliki rasa santan tradisional yang khas dan kuah serta ayamnya berpadu sempurna. Selain itu, ikan bilis, kacang, dan timun yang dimasukkan juga jarang ditemui di kedai-kedai lain yang hanya menyediakan ikan bilis yang keras dan hambar. Minuman yang disajikan juga enak, terutama Neslo ais yang lebih baik daripada yang disediakan di kebanyakan kedai kopi. Sangat disyorkan kepada peminat Nasi Lemak. Mantap!

Nasi Lemak
  • Alamat:142, Jalan Sungai Putus, Taman Bunga Melor, 41050 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 7:00 Petang – 12:00 Pagi, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:None

4. Nasi Lemak Mami

Nasi Lemak Mami: Nasi lemak terbaik di bandar, terletak di sebelah 7eleven Taman Selatan. Buka sekitar 5.00 petang. Sambal yang sedap dengan nasi kelapa yang harum. Ayam goreng rangup sedap. Ramai orang beratur. Kesusahan parking. Lokasi terbaik di Klang. Hanya buka untuk makan malam. Layanan yang baik dan rasa nasi lemak yang enak.

Nasi Lemak Mami
  • Alamat:8, Leboh Jelutong, Taman Selatan, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 3:00 – 8:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 3:00 – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60123774683

5. Nasi Lemak Watie

Nasi lemak Watie diketahui untuk kelebihan berikut:

1. Rasa pedas manis yang menggoda selera.
2. Lontong yang sangat sedap.
3. Sambal yang tidak terlalu pedas, sesuai dengan selera.
4. Ayam goreng berempah yang enak.
5. Sambal sotong yang sedap.
6. Begedil yang terbaik.
7. Harga yang berpatutan.
8. Tempat yang ramai pengunjung.
9. Nasi lemak yang sangat sedap dan lemak.
10. Pengalaman mencuba lontong yang pertama kali dan tidak teruk.

Meskipun pendapat tentang rasa ayam goreng tidak dijelaskan, umumnya Nasi Lemak Watie dikatakan berbaloi datang dan untuk dicuba lagi.

Nasi Lemak Watie
  • Alamat:5, Jalan Kapar, Kawasan 18, 41400 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 2:30 – 10:00 Petang, Rabu-Sabtu: 2:30 – 11:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60166035841

6. Nasi Lemak Sri Sarawak

Nasi Lemak Sri Sarawak – nasi lemak sedap, sambal pekat, lontong sedap. Tempat sarapan terbaik di Andalas. Sudah makan selama 20 tahun. Tempat letak kereta terhad, selalu penuh orang. Lebih suka bawa pulang daripada makan di tempat. Nasi lemak terbaik.

Nasi Lemak Sri Sarawak
  • Alamat:Taman Sri Andalas, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 7:00 Pagi – 10:00 Petang, Selasa-Sabtu: 7:00 – 10:00 Petang, Ahad: 7:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

7. Nasi Lemak Haji Mad

Kelebihan Nasi Lemak Haji Mad:
1. Sedap sangat!
2. Lauk banyak pilihan dan sedap.
3. Nasi Lemak sambal manis yang enak.
4. Cocok untuk breakfast atau lunch.
5. Memiliki cita rasa yang masih sedap dari zaman aku bujang sehingga aku kahwin.

Nasi Lemak Haji Mad
  • Alamat:Lorong Raja Jumaat, Kampung Jawa, 41000 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 8:00 Pagi – 2:30 Petang, Jumaat: 8:00 Pagi – 3:00 Petang, Sabtu: 8:00 Pagi – 2:30 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60176300965

8. Warung Nasi Lemak Kota Raja

Warung Nasi Lemak Kota Raja: Kelebihan – Ada roti canai, nasi lemak bungkus, nasi lemak daun pisang, pelbagai jenis, roti canai garing, kedai papan namanya.

Warung Nasi Lemak Kota Raja
  • Alamat:Jalan Kota Raja, 41000 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:30 Pagi – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

9. Nasi Lemak Amin & Along

Nasi Lemak Amin & Along adalah salah satu nasi lemak yang popular di sekitar Pandamaran dengan beberapa kelebihan seperti:
1. Rasa yang tidak berubah sejak kecil hingga sekarang.
2. Fast service yang membolehkan pelanggan menikmati hidangan dengan cepat.
3. Ayam goreng yang sedap.
4. Terdapat banyak pilihan lauk dan kuih.
5. Terdapat pelbagai hidangan lain seperti meehoon goreng.
6. Mengurangkan kekecewaan kerana meehoon goreng sering habis cepat.
7. Harga masih berpatutan, contohnya 2 nasi lemak kerang, 3 nasi lemak ayam, 1 bihun goreng & 1 milo ais dengan jumlah RM53.

Nasi Lemak Amin & Along
  • Alamat:Gerai No 20, Leboh Pendamar Indah, Taman Pendamar Indah Port Klang, 42000 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 – 11:30 Pagi
  • Nombor Telefon:0129191995

10. Nasi Lemak Padang Jawa

Nasi Lemak Padang Jawa merupakan nasi lemak yang sangat lemak, berkrim, dan beraroma. Kelebihan lain termasuk rendang daging yang sangat sedap, sambal sotong yang menambah selera, serta telur mata meleleh. Harga nasi lemak ini juga berpatutan dan dianggap sebagai nasi lemak terbaik di Padang Jawa. Pemiliknya juga sangat ramah. Mungkin perlu bersabar kerana kadang-kadang perlu beratur selama 30-45 minit.

Nasi Lemak Padang Jawa
  • Alamat:110, Jalan Padang, Kampung Padang Jawa, 41300 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Sabtu: 7:00 – 10:00 Pagi, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:None

11. Nasi Lemak Midah

Nasi Lemak Midah – Kelebihan: Mudah dan mesra pelanggan, tempat makan yang selesa dan mesra pengguna.

Nasi Lemak Midah
  • Alamat:Kampung Jawa, 41000 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 2:00 – 7:00 Pagi, 11:00 Pagi – 1:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60175656066

12. Kedai Nasi Lemak Kg Jawa

Kedai Nasi Lemak Kg Jawa terkenal enak & sedap.

Kedai Nasi Lemak Kg Jawa
  • Alamat:561, Lorong Songket 7, Taman Maznah, 41000 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 9:00 Pagi – 8:00 Petang, Ahad: 11:00 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

13. Nasi Lemak Mommia

Semak Nasi Lemak Mommia: Nasi lemak terbaik di Klang, telur dadar dengan ayam goreng berempah, sambal yang terbaik. Pelanggan tetap selama setahun. Aroma nasi dan rasa sambal yang disukai. Terima kasih 👍🏻

Nasi Lemak Mommia
  • Alamat:21&21A, Lorong Sanggul 1b, Bandar Puteri, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 5:30 – 8:00 Petang, Sabtu: Tutup, Ahad: 5:30 – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:0183274358

14. Nasi Lemak Kiosk

Nasi Lemak Kiosk menawarkan:

1. Rasa lemak dan sedap.
2. Harga berpatutan.
3. Ada nasi lemak telur goreng.
4. Pilihan untuk tambah ayam, air, dan kari ayam.
5. Berlokasi di Klang.
6. Seperti KFCC Limited.

Nasi Lemak Kiosk
  • Alamat:No. 1, Kiosk Perhentian Bas Jalan Meru (HADAPAN KLANG PARADE, KM 2, Jln Meru, 41050 Klang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 7:00 – 10:00 Pagi, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:0137782829

5 Kedai Nasi Lemak Di Klang Valley:

  • NASI LEMAK BASMATHI
  • Restoran Nasi Lemak Azlin
  • Nasi Lemak
  • Nasi Lemak Mami
  • Nasi Lemak Watie
Baca Juga  12 Kedai Nasi Lemak Sedap Di Melaka

Leave a Comment