10 Kedai Makan Tengahari Di Mentakab

Assalamualaikum! Kalau nak berbual pasal makan tengahari di Mentakab, betullah kata orang, tak cukup sehari! Mentakab, sebuah bandar kecil di Malaysia yang terkenal dengan hidangan lazat dan penuh variasi. Bila sampai sini, memang confirm perut tak henti-henti berdenyut minta dimanja. Jom kita ulas sikit tentang makanan-makanan kegemaran di Mentakab ni. Nak makan nasi kukus? Pilih je warung legendari yang buka dahuluan atas pagar. Nak makan burger? Try lah burger stall kat tepi jalan ni, confirm puas hati. Oh! Jangan lupa makan mee jawa kat kedai seberang tu. Cerita panjang kalau pasal makanan Mentakab ni. Memang menyelerakan sepenuhnya! So, pergi la try makan tengahari kat Mentakab, jangan tunggu lama-lama lagi.

Makan Tengahari Di Mentakab

Cuba makan tengahari sedap-sepuluh restoran unik di Mentakab Malaysia mesti anda cuba!

1. Rahim Restaurant HQ

Rahim Restaurant HQ adalah restoran bersih dengan tempat duduk mencukupi. Mee goreng yang enak. Kedai mamak bersih dengan banyak pilihan. ABC dan minuman yang sedap. Rekomen untuk sesiapa yang mencari makanan mamak. Lebih bersih berbanding kedai-kedai tetangga. Bagus, hanya harga sedikit mahal tetapi makanan sedap dan bersih.

  • Alamat:No. 148 & 149, Jln Ponniah, Taman Bendera, 28400 Mentakab, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

2. Restoran Serasi Mentakab

Restoran Serasi Mentakab mempunyai makanan dan minuman hebat. Makanan yang paling dicadangkan adalah kerabu sotong dan tomyam yang sedap. Pelbagai hidangan yang kami cuba semuanya enak! Pelayanan pemilik restoran juga sangat baik. Walau begitu, terdapat satu staf yang tidak meminta maaf apabila menjatuhkan kerusi berat ke atas lutut suami saya. Kami memberikan penarafan 4 bintang kerana kelakuan tersebut dan makanan yang lambat disajikan. Tempat ini menyediakan suasana yang baik untuk berbual dengan rakan-rakan.

  • Alamat:No 2, Jalan Sempalit Indah 1 Indah, Taman Sempalit, 28400 Mentakab, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

3. Restoran Old Town Mentakab

Restoran Old Town Mentakab adalah salah satu restoran terbaik di kota ini untuk makanan yang sedap dan servis yang baik. Sesuai untuk pergi bersendirian atau berkumpulan. Makanan yang terbaik untuk dicuba adalah nasi lemak dan teh tarik.

  • Alamat:127, Jln Ponniah, Taman Bendera, 28400 Mentakab, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+6092770069

4. Kedai Makan Mentakab

Kedai Makan Mentakab: Makanan & Minuman Terbaik, Bersih & Harga Berpatutan! Sedap Gila!

  • Alamat:Jalan Industri 3, Kawasan Perindustrian Temerloh, 28400 Mentakab, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 7:00 Pagi – 6:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:None

5. Melantok station

Melantok Station adalah tempat makan yang menawarkan servis yang baik, makanan yang sedap dengan banyak pilihan. Kawasan luas sesuai untuk makan bersama kawan-kawan dan keluarga. Meskipun kurang tempat letak kereta, tetapi tempat ini kids friendly. Makanan yang harus dicuba di sini adalah nasi goreng USA yang sedap dan char kuey teow dari gerai tepi. Ini adalah tempat yang sempurna untuk menjamu selera dengan banyak menu dan pilihan makanan.

  • Alamat:73, Jalan Temerloh – Mentakab, Kampung Catin, 28400 Mentakab, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:+60199929969

6. Gerai Wafa@Mentakab

Gerai Wafa@Mentakab, yang dahulunya dikenali sebagai Azlina@Azrina Restaurant, telah menjadi terkenal sejak zaman sekolah saya pada tahun 90-an. Terdapat pelbagai hidangan seperti Mee Bandung, Mee Hailam, Nasi Lemak Sotong dan lain-lain. Saya baru-baru ini singgah untuk mencuba nasi lemak sotong… Wahhhh bro…. ia masih mempunyai rasa yang sama seperti dulu, sedap dan lazat. Seperti rasa pada zaman 90-an dan awal 2000-an. Pasti patut dicuba!

  • Alamat:Hadapan Telekom, 1, Jln Tun Razak, Taman Bendera, 28400 Mentakab, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:+60148158018

7. Patin Meletup ( Idea Kitchen )

Patin Meletup (Idea Kitchen) menawarkan hidangan yang lazat dan menyeronokkan. Anda harus mencuba Nasi Patin, Mi Rebus Patin, atau Pindang Patin. Minuman yang istimewa adalah Air Asam Patin.

  • Alamat:LG1B,, Jalan Mok Hee Kiang, 28400 Mentakab, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 12:00 Petang – 12:00 Pagi, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60145491515

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Mentakab:

  • Rahim Restaurant HQ
  • Restoran Serasi Mentakab
  • Restoran Old Town Mentakab
  • Kedai Makan Mentakab
  • Melantok station
Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Teluk Intan

Leave a Comment