3 Kedai Makan Tengahari Di Jerai

Hai korang! Jom cerita pasal makan tengahari di Jerai, Malaysia! Kalau korang jenis yang suka mencuba makanan pulau, Jerai tempat yang korang harus pergi. Dengan pemandangan gunung yang memukau, suasana kampung yang mengembirakan hati, dan makanan yang pasti membuat tekak korang puas, Jerai ni memang tak boleh dilepaskan! Ada pelbagai hidangan yang wajib korang cuba, macam nasi kerabu dengan ikan bakar yang sedap giler, sup gear box yang menyelerakan, dan puding jagung sedap melayu! Tunggu apa lagi, jom berjalan ke Jerai dan nikmati pengalaman makan tengahari yang tak terlupakan!

Makan Tengahari Di Jerai

Sedap! Inilah tiga tempat pasti terjaga dengan lezatnya untuk makan tengahari di Jerai, letakkan pinggan kosong sekarang!

1. Jerai Strawberry Farm

Jerai Strawberry Farm adalah sebuah tempat yang indah dengan pemandangan yang menakjubkan. Anda boleh mencuba makanan dan minuman mereka yang semua kelihatan lazat. Walaupun tidak dijangka seperti Cameron Highland, tempat ini menyediakan pengalaman yang sempurna. Anda juga boleh mencuba ais krim Malaysia yang sangat sedap. Di sini, anda boleh berehat dan melepaskan stress dalam udara yang segar dan sihat. Strawberi di sini segar dan sihat. Terdapat banyak aktiviti luar yang boleh anda sertai di sekitar tempat ini. Ini merupakan pilihan yang sangat baik untuk berehat semasa bercuti. View juga sangat menarik!

 • Alamat:Jln Regency Jerai Hill Resort, 08300 Gurun, Kedah, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 9:00 Pagi – 6:00 Petang
 • Nombor Telefon:None

2. Puncak Kedah Restaurant

Puncak Kedah Restaurant, recommended food/drink: steamboat, sup tulang, chinese fried rice, oglio spaghetti, fresh brewed coffee. Large portions suitable for sharing. Delicious in cold weather. Good environment, food, and service (except for slow serving after ordering). Fresh brewed coffee is worth highlighting, bold taste worth the price of RM10/cup. Service charge of 10% on top of 6% sales tax may be a drawback. Will remember the fresh brew and consider returning.

 • Alamat:Unnamed Road, 08300, 08300 Yan, Kedah, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 11:00 Petang
 • Nombor Telefon:None

3. Gerai Makan Gunung Jerai

Gerai Makan Gunung Jerai mempunyai Claypot Meggi Seafood dan Nasi Goreng yang sedap dan terkenal. Claypot Meggi Seafood hanya RM20 dan Nasi Goreng hanya RM10. Jangan lupa minta extra pedas jika suka pedas! Satu lagi makanan yang perlu dicuba adalah Maggie Kuah. Ia sangat disyorkan kerana hidangan ini memiliki porsi besar dengan udang dan sotong yang banyak. Jangan lepaskan peluang untuk mencuba Maggi Goreng dan Maggi Kuah dengan Nasi Goreng – mereka adalah yang terbaik! Pastikan mencubanya di Gerai Makan Gunung Jerai, kehadirannya pasti memberikan pengalaman makan yang penuh kenikmatan.

 • Alamat:08300 Yan, Kedah, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 9:00 Pagi – 7:00 Petang
 • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Jerai:

 • Jerai Strawberry Farm
 • Puncak Kedah Restaurant
 • Gerai Makan Gunung Jerai
Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Kuala Terengganu

Leave a Comment