10 Kedai Makan Tengahari Di Jengka

Kisah makan tengahari di Jengka Malaysia ni memang terbaik! Kalau korang pernah jejakkan kaki kat sini, mesti faham apa yang aku maksudkan. Jengka ni tak besar sangat, tapi jangan pandang ringan. Dalam satu trip makan tengahari, korang boleh merasai pelbagai juadah yang buat tekak tergoda. Mulai dari masakan tradisional Melayu yang penuh rempah, makanan Cina yang sedap dimakan dengan nasi panas, hingga lauk kampung yang menyelerakan. Korang bolehlah ke restoran-restoran lokal atau gerai tepi jalan untuk mencuba hidangan-hidangan sedap yang pasti takkan mengecewakan. Jom lah kita jalan-jalan makan tengahari di Jengka Malaysia!

Makan Tengahari Di Jengka

“Tambahkan cita rasa petualangan makan siang anda dengan 10 tempat menarik di Jengka, Malaysia! Jom bersantap!”

1. Sweet Apple Cafe

Sweet Apple Cafe offers delicious food and beverages. Must-try options include the chicken chop, chicken grilled, and lamb chop. The portions are generous, and the prices are reasonable. Despite the longer waiting time during peak hours, the food is well worth it. The restaurant is suitable for gatherings with friends and family, and they can also accommodate special celebrations. The staff is friendly and attentive, and the location is convenient for UiTM students and visitors to the Jengka area. It’s a great place to enjoy a satisfying meal before catching a game at Stadium Jengka.

  • Alamat:Lorong Mutiara 8, Bandar Jengka, 26400 Bandar Tun Razak, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 12:00 – 10:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60179777187

2. Mokde Ikan Bakar

, dengan hidangan yang sedap dan harga yang berpatutan. Kebanyakan pengunjung adalah pelajar UiTM kerana hidangan yang besar dan harga yang munasabah. Udang goreng sepinggan hanya RM10 dan sangat banyak dan besar. P.S. Gerai sataynya juga sedap, anda perlu mencubanya.

  • Alamat:Bandar Jengka, 26400 Bandar Tun Razak, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 4:30 Petang – 1:00 Pagi, Sabtu: 4:00 Petang – 1:00 Pagi, Ahad: 4:30 Petang – 1:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60145457865

3. Nasi Kandar Line Q

Nasi Kandar Line Q: Campur Kuah Ayam Madu, Sedap Kari Mamak, Teh Tarik. Harga berpatutan, makanan sedap. Ada roti canai, roti tosai, chapati. Ana Nasi Kandar depan umart.

  • Alamat:Mydin Jengka, Bandar Jengka, 26400 Bandar Tun Razak, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60173327296

4. Kedai Udang Celup Tepung Dapur Mertuaku

Kedai Udang Celup Tepung Dapur Mertuaku di Pusat Bandar Jengka menawarkan banyak pilihan menu yang sedap dan berpatutan seperti kerang bakar, maggie ketam/udang claypot, udang celup tepung dan tomyam. Kedai ini selesa dan makanan di sini memang terbaik. Bagi para traveller yang singgah di Jengka, jangan lepaskan peluang untuk mencuba hidangan-hidangan yang disediakan di kedai ini. Pasti berbaloi dan memuaskan!

  • Alamat:tasik madura, jalan besar, Bandar Jengka, 26400 Bandar Tun Razak, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 1:00 – 11:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 1:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60199360181

5. Jengka & Co By Grilled Street

Pasta Creamy Pesto dengan Ayam Panggang di Jengka & Co By Grilled Street merupakan hidangan terbaik. Tempat lepak terbaik di Bandar Pusat Jengka, Pahang. Anda juga boleh mencuba Lamb Chop yang sedap dan hidangan Shell Out yang disukai oleh pelanggan lain. Jangan lupa untuk mencuba Nasi Ayam Kunyit yang juga enak.

  • Alamat:No. 47, Jalan BDJS 5, Blok Dagangan Jengka Sejahtera, 26400 Bandar Tun Razak, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 12:00 – 10:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Khamis: 12:00 – 10:00 Petang, Jumaat: 2:00 – 10:00 Petang, Sabtu-Ahad: 12:00 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+601161130577

6. Din’s Tomyam Seafood Jengka

Din’s Tomyam Seafood Jengka serves delicious and value-for-money food. The best dish to try is their ayam goreng kunyit. It’s meant for one person but the portion is generous enough for two. Customers keep coming back because the food is delicious and the staff is friendly. Thank you Din’s Tomyam for providing such tasty food. Hopefully, I’ll have the opportunity to bring my extended family here in the future. May your business always be blessed with good fortune. Delicious. Affordable. Generous. Quick and cheap rice.

  • Alamat:2730, Jalan Intan, Bandar Jengka, 26400 Bandar Tun Razak, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 3:00 – 11:30 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Sabtu: 3:00 – 11:30 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60139896680

7. Selera Ambang Qaseh

Selera Ambang Qaseh menawarkan pilihan makanan dan minuman terbaik dalam suasana yang selesa. Dalam menu yang disediakan, terdapat pelbagai hidangan dan minuman yang dapat dicuba. Antara makanan yang disyorkan termasuklah hidangan laut yang segar, daging masak lemak cili padi, and sup ekor. Bagi pencinta makanan manis, pilihan yang disyorkan termasuklah pulut hitam dan kek coklat. Semua hidangan disiapkan menggunakan bahan-bahan berkualiti tinggi dan rasanya pasti akan memuaskan selera anda. Selain itu, harga yang ditawarkan juga berpatutan dan sangat sesuai untuk pasangan pengantin yang ingin menjamu selera bersama keluarga mereka. Selera Ambang Qaseh terletak berhampiran pejabat agama Islam Pahang, menjadikannya tempat yang ideal untuk bersantai dan menikmati hidangan yang sedap. Pastikan anda mengunjungi Selera Ambang Qaseh untuk pengalaman menjamu selera yang luar biasa.

  • Alamat:Bandar Jengka, 26400 Bandar Tun Razak, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

8. Restoran Bonda Eshah

Restoran Bonda Eshah – Casual eatery with light, tasty lauk-pauk. Try their sotong and refreshing drinks. Friendly service in a clean environment. Affordable prices: RM27 for selections + 2 drinks, RM160 for 11 nasi campur. Variety of ulam available. Open for Double D Vax patrons.

  • Alamat:RN 1, LOT 19330 JALAN BESAR FELDA SEROJA JENGKA 18, BANDAR TUN ABDUL RAZAK, 26400 Bandar Tun Razak, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 9:00 Pagi – 5:30 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 9:00 Pagi – 5:30 Petang
  • Nombor Telefon:+6094851066

9. Jengka Corner

Jengka Corner adalah salah satu restoran terbaik di Jengka. Mereka menyajikan makanan dan minuman yang lezat. Terdapat banyak meja untuk duduk dan layanan serta waktu tunggu cenderung cepat. Bahan-bahan makanan juga segar. Restoran ini adalah salah satu pilihan terbaik di Jengka.

  • Alamat:Bandar Jengka, 26400 Bandar Tun Razak, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 4:00 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+601129482126

10. D’Rusuk Western

D’Rusuk Western menawarkan hidangan western yang lazat seperti steak, burger, ayam panggang, dan spaghetti. Minuman terbaik bagi dicuba adalah jus buah segar atau air teh tarik.

  • Alamat:2730, Jalan Intan, Bandar Jengka, 26400 Bandar Tun Razak, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Jengka:

  • Sweet Apple Cafe
  • Mokde Ikan Bakar
  • Nasi Kandar Line Q
  • Kedai Udang Celup Tepung Dapur Mertuaku
  • Jengka & Co By Grilled Street
Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Melaka City

Leave a Comment