9 Kedai Makan Tengahari Di Gopeng

Assalamualaikum semua! Jom kita cerita pasal makan tengahari di Gopeng, Malaysia! Kalau korang suka makanan sedap dan suasana kampung yang tenang, tempat ni memang tempat yang perfect gila! Gopeng terkenal dengan hidangan tradisional yang mengancam lidah. Dari nasi lemak, mee udang, hingga rojak, memang padu semuanya! Dah la makanan dia murah semangat! Kalau nak merasa suasana kampung, bolehlah singgah kedai makan tepi sawah. Ambil saja pinggan nasi panas dengan ikan masin atau sambal belacan, pasti sedap gila. Best lagi, Gopeng tu bukan saja famous dengan makanan, tapi jugak pemandangan alam yang memukau. So, tunggu apa lagi? Ajaklah kawan-kawan korang untuk makan tengahari di Gopeng, pasti tak mengecewakan!

Makan Tengahari Di Gopeng

Lupakan nasi dalam kotak makan, artikel ini tunjukkan 9 tempat makan tengahari yang sedap di Gopeng!

1. Restoran Adily

Restoran Adily adalah tempat yang perlu dicuba dengan makanan dan minuman terbaik. Terkenal dengan pilihan lauk pauk yang banyak dan sedap. Hidangan Melayu yang berbagai juga ada. Harganya berpatutan dan tempatnya juga selesa. Hidangan di sini sedap sehingga menjilat jari.

  • Alamat:Lorong Industri 1/2, Gopeng Light Industrial Park, 31600 Kampung Kepayang, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 10:00 Pagi – 4:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 4:00 Petang
  • Nombor Telefon:0165246002

2. Restoran Gopeng – Indian

Restoran Gopeng – Indian, saji makanan berkualiti dan harga murah, staf mesra dan pemilik rumah sepenuh hati. Coba hidangan kegemaran semasa berbuka, nikmat yang tidak dapat ditandingi.

  • Alamat:Pekan Gopeng, 31600 Gopeng, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 6:00 Petang
  • Nombor Telefon:0182304885

3. Warung sri banang

Warung Sri Banang adalah warung makan yang menawarkan makanan dan minuman yang terbaik untuk dicuba. Suasana kampung yang jarang ditemui membuat pengalaman makan di sini menjadi istimewa. Makanan yang disajikan di sini sedap dan harga yang berpatutan. Selain itu, staffnya juga ramah dan layanan mereka sangat baik. Beberapa hidangan yang disarankan untuk dicoba adalah white coffee, nasi iqram, dan nasi goreng ayam chop. Warung ini juga memiliki dekorasi yang cantik. Tempat ini benar-benar menarik, dengan makanan yang lezat dan harga yang terjangkau. Sungguh berbaloi untuk datang dan makan di sini. Rasanya seperti makan di dalam suasana hutan yang nyaman dan tenang. Staffnya sangat ramah dan layanannya sangat baik. Sangat direkomendasikan!

  • Alamat:163, Jln Mulia, Taman Gopeng Baru, 31600 Gopeng, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 5:00 – 11:00 Petang, Jumaat: 5:00 – 10:30 Petang, Sabtu: Tutup, Ahad: 5:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:0189503991

4. Pak Wan Asam Pedas Clay Pot

Pak Wan Asam Pedas Clay Pot adalah tempat makan yang terbaik dalam pengalaman saya. Mereka menyediakan makanan dan minuman yang sedap dalam masa yang cepat. Staf mereka juga sangat mesra. Saya mencadangkan untuk mencuba asam pedas pari mereka yang sangat sedap. Menu yang mereka sediakan sangat pelbagai dan harga juga berpatutan. Selain itu, saya juga mengesyorkan untuk mencuba claypot kari mereka yang sedap. Nasi goreng biasa juga adalah pilihan yang baik. Mereka adalah yang terbaik!

  • Alamat:8, Taman Gopeng Baru, 31600 Gopeng, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 4:30 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0165000963

5. Dusun Durian D24 Azlan Gopeng Perak

Dusun Durian D24 Azlan Gopeng Perak, makanan/minuman terbaik: durian nipis kulit, isi tebal. Owner layan customer terbaik, 10 bintang. Durian bagus, owner jujur & harga berpatutan. Durian kualiti tinggi, semua isi sedap.

  • Alamat:LOT 6241, GMH 2, JALAN BESAR, Kampung Gunung Mesah Hilir Gunung panjang, 31600 Gopeng, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 9:00 Pagi – 6:00 Petang, 8:00 – 9:00 Petang, Selasa: 9:00 Pagi – 5:00 Petang, 8:00 – 9:00 Petang, Rabu: 9:00 Pagi – 6:00 Petang, 8:00 – 9:00 Petang, Khamis: 9:00 Pagi – 6:00 Petang, Jumaat: 9:00 Pagi – 12:30 Petang, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 6:00 Petang
  • Nombor Telefon:0162128355

6. Pak Long Nasi Ayam Panggang

Pak Long Nasi Ayam Panggang – nasi ayam percik, teriyaki, ayam korea, buttermilk, ayam buttermilk, ayam percik, nasi ayam panggang, menu lain, nasi ayam sizzling

  • Alamat:28 JALAN TEKNOLOGI 2, JALAN, Kawasan Perindustrian Gopeng, 31600 Gopeng, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 10:30 Pagi – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:053577151

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Gopeng:

  • Restoran Adily
  • Restoran Gopeng – Indian
  • Warung sri banang
  • Pak Wan Asam Pedas Clay Pot
  • Dusun Durian D24 Azlan Gopeng Perak
Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Marang

Leave a Comment