10 Kedai Makan Tengahari Di Gombak

Jom kita borak pasal makan tengahari di Gombak, Malaysia! Gombak ni terkenal dengan pelbagai hidangan lazat yang boleh buat perut kenyang dan hati senang. Dari mi goreng pedas-pedas sampai nasi lemak yang sedap gila, ada semua kat sini. Kalau korang suka makanan India, jangan lepaskan peluang rasa roti canai crispy dengan kuah kari yang mengancam kat gerai tepi jalan. Tapi jangan lupa, kena cuba juga hidangan tempatan macam pecel lele goreng dengan sambal kicap yang mantap. Bagi peminat makanan barat pula, bolehlah mencuba burger juicy berbalut cheese yang wajib masuk dalam senarai ‘must-eat’. So, tunggu apa lagi? Mai Gombak makan tengahari, kenyang perut, puas hati!

Makan Tengahari Di Gombak

“Makan tengahari di Gombak sempoi eh! Jom sambut perut kenyang dengan info terkini tentang 10 tempat best di sini.”

1. Azhaar Maju @ Sri Gombak

memenuhi kedai ni. Satay dan teh tarik pun sedap. Harga memang sedikit mahal tapi berbaloi dengan kualiti. Staff pun friendly dan cepat layan pelanggan. Harap kedai dapat jaga kebersihan dan perbaiki keadaan lantai. Terima kasih!

  • Alamat:113, Jalan Prima SG 3/2, Prima Seri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+60361841162

2. Wira Seafood Ikan Bakar Sedap

Wira Seafood Ikan Bakar Sedap! Parking terhad, datang awal. Kedai luas, seat ramai. Balik bau asap. Sotong goreng sedap dan rangup. Pari bakar sambal masin pedas. Ikan siakap 3 rasa garing dan sos masam manis pedas. Sup daging tak rasa. Makan berlima rm80 je. Murah dan teringin seafood dekat. Staff friendly & sistematis. Layanan cepat. Harga berpatutan & makanan segar. Akan datang lagi! 100% rekomen!

  • Alamat:18, Jalan SG 1/10, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 2:00 Petang – 1:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60124111304

3. Medan Selera Taman Sri Gombak

The Medan Selera Taman Sri Gombak offers a wide variety of delicious food and beverages that are worth trying. The service is efficient and the price is affordable. However, parking can be limited and it can get hot during the afternoon. It is recommended to come early and bring a motorbike or consider alternative parking options. Overall, the place is crowded with many food choices, providing a mouthwatering experience.

  • Alamat:Jalan Makmur, Kawasan Industri Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 11:00 Pagi – 2:00 Pagi, Ahad: 11:00 Pagi – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

4. Mee Tarik Warisan Asli Sri Gombak

30 patah perkataan:

Mee Tarik Warisan Asli Sri Gombak – sedap, portion banyak, harga RM15 ke bawah. Dumpling dry tak berkuah, harga RM15.80. Rasa masin2 dan pedas. Makanan siap cepat, view biasa, parking kadang susah. Overall, memuaskan, tapi dumpling so-so. Mee tarik masih sedap, tapi daging dalam mee dan nasi agak keras.

  • Alamat:No G, 77, Jalan Prima SG 3, Prima Seri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+601128516166

5. Restoran Ayam Penyet D’Laman

Restoran Ayam Penyet D’Laman is a cozy and clean restaurant with nice music. The food is delicious, especially the ayam bakar and tempeh. They also have cute cats around. The restaurant offers affordable meals with free flow of white rice and sambal. The portion of chicken is big and you can choose it to be fried or grilled. Parking may be an issue, but if you want to taste authentic Indonesian ayam penyet, I would recommend this place. They have a wide variety of choices, including different types of bakso. One interesting option is bakso mangkuk, where they use bakso as a bowl. You can also try their various chicken dishes.

  • Alamat:Lot 4473,Lrg pasar, off, Jln Gombak, Gombak Setia, 53100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 2:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60183226377

6. AYAM PENYET SURABAYA SRI GOMBAK

Ayam Penyet Surabaya Sri Gombak adalah tempat yang baik untuk mencuba makanan yang sedap. Dianjurkan untuk mencuba Nasi Ayam Penyet dan Tempe Penyet. Jus Avocado adalah minuman yang harus dicuba. Walau bagaimanapun, ada beberapa kekurangan seperti ayam yang kecil dan sambal yang terlalu masin. Makanan agak berminyak, jadi anda boleh mencuba mengurangkan kandungan minyak. Walaupun perlu mencari parking sedikit sukar, harga makanan tidak pernah berubah. Waktu perniagaan perlu dikemaskini supaya pelayanan lebih baik. Bagaimanapun, secara keseluruhan, makanan di sini sangat sedap dan kami pasti akan datang lagi.

  • Alamat:27, Jalan SG 3/19, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:30 Pagi – 9:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60361778245

7. Restoran Denyutan Lidah

Restoran Denyutan Lidah di Hulu Gombak adalah salah satu restoran Malay terbaik di sana. Makanan di sini dimasak dengan penuh kasih sayang dan sangat sedap. Beberapa hidangan yang disarankan untuk dicuba ialah sup ekor, sambal sotong, kari kepala ikan, dan rendang limpa. Harga makanan di sini juga berpatutan, sekitar RM7 hingga RM8 untuk 3-4 hidangan. Staf restoran ini juga sangat ceria dan gembira. Tempat ini juga menawarkan hidangan autentik yang sukar ditemui di kawasan bandaraya utama. Sangat disyorkan!

  • Alamat:155, Batu 8, Jln Gombak, Kampung Sungai Chinchin, 68100 Kuala Lumpur, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 5:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60103930833

8. Restoran Sajian Teringin

Restoran Sajian Teringin menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang sedap. Antaranya adalah masak lemak, seperti daging salai pisang, ketam masak lemak, dan siput sedut masak lemak. Selain itu, mereka juga mempunyai talapia chili padi berlado yang sangat enak. Harga di sini juga berpatutan dan tempatnya sangat kemas. Minuman yang pelbagai juga disediakan di sini. Walau tiada air mineral botol, tetapi boleh dibeli di kedai sebelah. Saya rekomen untuk mencubanya.

  • Alamat:10, Jalan SG 1/5, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 10:00 Pagi – 6:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 6:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60143624638

9. Restoran Ambeng Tradisi

Restoran Ambeng Tradisi: Nasi Ambeng, Nasi Lemak, Lontong, Bihun Goreng, Kuih Apam, Air kurang manis. Layanan okay. The best nasi ambeng. Puas hati. Jom cuba!

  • Alamat:3, Jalan 2/14, Dataran Templer, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 8:30 Pagi – 4:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu: 8:30 Pagi – 4:00 Petang, Ahad: Tutup
  • Nombor Telefon:+60122700350

10. Restoran Noor

Restoran Noor menjadi pilihan yang ideal untuk makan pagi atau tengahari. Walau restoran ini nampak biasa, harga lauk campur agak mahal tetapi berbaloi dengan rasa. Bagi peminat nasi campur, restoran ini amat disyorkan. Walaupun kira-kira harga bukanlah mahal, namun secara keseluruhannya ia terasa tidak masuk akal.

  • Alamat:15, Jalan SG 1/3, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:30 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60192573600

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Gombak:

  • Azhaar Maju @ Sri Gombak
  • Wira Seafood Ikan Bakar Sedap
  • Medan Selera Taman Sri Gombak
  • Mee Tarik Warisan Asli Sri Gombak
  • Restoran Ayam Penyet D’Laman
Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Tawau

Leave a Comment