7 Kedai Makan Tengahari Di Gambang

Hah, korang nak tau tak? Selain daripada sarapan pagi dan makan malam, makan tengahari pun tak boleh dilepaskan tau. Hari ni, kita nak kongsi dengan korang ni pengalaman makan tengahari di Gambang, Malaysia. Memang tak tipu lah, tempat ni famous dengan makanan sedap-sedap yang boleh buat perut jadi kenyang dan hati pun senang. Nak makan apa pun boleh, dari nasi goreng, mee goreng, ayam goreng, dan maklumlah… tak boleh lupa satay! Kalau korang ada masa lapang, janganlah lupa juga nak pi cuba makanan tradisional Melayu yang memang umph! Seronoknya kalau makan makanan sedap sambil menikmati pemandangan cantik Gambang.

Makan Tengahari Di Gambang

Teruja mencari 7 destinasi makan tengahari hebat di Gambang Malaysia? Sertai kita untuk mengecap kelezatan di sana!

1. Restoran Zaman

Restoran Zaman adalah tempat yang terbaik untuk menikmati sarapan pagi di Kuantan. Nasi lemak mereka sangat sedap dan sesuai dengan citarasa kami yang berasal dari negeri. Sambalnya sudah kurang pedas, jadi sesuai untuk anak-anak yang suka makan nasi lemak. Roti canai mereka lembut dan kuahnya sedap. Hanya ayamnya agak mahal. Restoran Zaman adalah tempat yang kami sukai sejak dahulu. Semua makanan di sini sedap. Walaupun perlu beratur, tetapi kami masih suka datang untuk makan nasi lemak terbaik di Kuantan.

  • Alamat:Lot 1-3811, KM14, 26070, Jalan Gambang, 25150 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 7:30 Pagi – 1:00 Petang
  • Nombor Telefon:01164325905

2. Restoran Sinar Mesra Seafood

Restoran Sinar Mesra Seafood adalah restoran yang sangat popular. Mereka menawarkan makanan dan minuman yang terbaik untuk dicuba. Walaupun pelanggan sangat ramai, makanan sampai dengan cepat dan meja juga dibersihkan dengan cepat. Restoran ini mempunyai sistem yang teratur dan pekerja yang cemerlang. Tempat ini mempunyai banyak meja dan ruang parking yang memadai. Walaupun ramai pelanggan, masakan tetap cepat siap. Harga juga berpatutan dan rasa masakan sedap. Servis yang pantas dengan mengambil order dengan cepat. Bihun daging dan ikan siakap 3 rasa serta udang celup tepung adalah antara hidangan terbaik. Restoran ini juga menawarkan service layanan terbaik, tempat yang bersih, tandas dan surau untuk solat. Lokasinya bersebelahan dengan stesen shell dan petronas. Sebaiknya tempah awal untuk bulan puasa karena tempat boleh penuh. #Pahang #Gambang

  • Alamat:Jalan Gambang, Kampung Batu Sebelas, 25150 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:30 Petang – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:0169737248

3. Suraya Tomyam Restoran

Suraya Tomyam Restoran adalah tempat terbaik untuk dicuba. Makanan terbaik mereka termasuk Nasi Goreng Yam Kai, Nasi Goreng Tomyam, Nasi Goreng Thai, dan Tomyum. Restoran ini sangat sedap, bersih, dan layanannya cepat. Ramai pelajar UMP datang ke sini kerana tempat ini sentiasa penuh dengan pelajar.

  • Alamat:Kampung Sungai Belat, 26300 Gambang, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Petang – 2:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

4. Restoran D’Santai

Restoran D’Santai terkenal dengan satay gerai, makanan dan minuman yang sedap, seperti masakan dari sini.

  • Alamat:Kampung Pohoi, 26300 Gambang, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:30 Pagi – 8:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

5. Masakan panas ala thai

Masakan panas ala Thai yang direkomendasikan: Tom Yum, Pad Thai, Green Curry, Som Tam, Satay, Mango Sticky Rice, Tom Kha Gai. Untuk minuman, Teh Thai, Thai Iced Coffee, dan Thai Iced Tea. Tempat yang bagus untuk mencoba masakan Melayu adalah Restoran Warong Nasi Kerabu di Kuala Lumpur.

  • Alamat:43, Jalan Gambang, Kampung Sungai Belat, 26300 Gambang, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

6. Warung Santai Kak Tie(Nasi Kukus & Masakan Panas)

Warung Santai Kak Tie menyediakan Nasi Kukus dan masakan panas yang sedap. Anda patut mencuba Nasi Kukus dengan Ayam Goreng Rempah dan Teh Tarik yang lazat.

  • Alamat:36, Lorong Gambang Jaya 4, Kampung Sungai Belat, 26300 Gambang, Pahang, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Gambang:

  • Restoran Zaman
  • Restoran Sinar Mesra Seafood
  • Suraya Tomyam Restoran
  • Restoran D’Santai
  • Masakan panas ala thai
Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Bayan Lepas

Leave a Comment