3 Kedai Makan Tengahari Di Beaufort

Sudahkah kamu mencicipi kelezatan Makan Tengahari di Beaufort, Malaysia? Jika belum, inilah saat yang tepat untuk menjelajahi hadapan kuliner yang luar biasa! Beaufort, sebuah kota kecil yang terletak di Sabah, menawarkan pengalaman makanan yang tak terlupakan. Dengan sajian tradisional Melayu yang kaya akan rasa dan berbagai hidangan eksotis, kota ini menjadi magnet bagi para penikmat makanan dari seluruh dunia. Jelajahi keindahan pasar tradisional, jelajahi rumah makan tempatan yang terkenal, dan nikmati hidangan istimewa seperti nasi lemak, laksa, dan gulai ikan. Siapkah kamu untuk menikmati perpaduan sempurna antara rasa yang lezat dan keindahan alam Beaufort?

Makan Tengahari Di Beaufort

“Melepak tengahari? Teruja dengan ‘3 tempat makan hebat di Beaufort Malaysia’ yang pasti memuaskan selera dan belanja!”

1. Pondok D’Salsabila

Pondok D’Salsabila adalah restoran tempat yang sesuai untuk menjemu selera dengan pelbagai jenis masakan yang menyelerakan. Restoran ini terletak di jalan utama Lumatai, berhampiran dengan kawasan perumahan, perkampungan, dan Pekan Daerah Beaufort. Dengan kedudukan di tempian tebing Sungai Padas Beaufort, restoran ini menawarkan panorama sungai yang menenangkan jiwa.

Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba di sini adalah masakan Indonesia yang sedap. Warung dan restoran di Pondok D’Salsabila menyajikan hidangan Indonesia yang memukau. Selain itu, restoran ini juga terletak tepi sungai, memberi pelanggan pengalaman makan sambil menikmati pemandangan sungai Padas yang menenangkan.

Tidak hanya itu, Pondok D’Salsabila juga menyediakan kemudahan-kemudahan lain seperti tempat parking kenderaan yang bagus, ruangan kanak-kanak, dan tempat solat. Bagi mereka yang ingin mengunjungi restoran sambil cuci kereta, disebelahnya terdapat kedai cuci kereta dengan harga berpatutan dan servis yang baik.

Baca Juga  10 Kedai Makan Tengahari Di Chow Kit

Restoran ini juga sesuai untuk seisi keluarga kerana terdapat taman permainan mini dan tandas. Dengan lokasi yang strategik dan kemudahan yang lengkap, Pondok D’Salsabila menjadi pilihan yang terbaik untuk menikmati masakan Indonesia yang sedap sambil meluangkan masa bersama keluarga.

 • Alamat:Jln Lumatai, 89800 Beaufort, Sabah, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 11:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60138511882

2. Anjung Selera & Catering

Anjung Selera & Catering menawarkan makanan dan minuman terbaik. Untuk mencuba, anda harus mencuba Ayam Penyet, hidangan khas di restoran tempatan yang terletak di Beaufort.

 • Alamat:Jalan Kg Bingkul, 89807 Beaufort, Sabah, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 10:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60146761004

3. Sambat Malam Arik Resto

Sambat Malam Arik Resto jual makanan dan minuman terbaik dalam 30 patah perkataan. Laksa Sarawak, mee kolok, nasi campur, ayam penyet, dan bakso. Mee koloknya paling recommended dan sedap. Tuan kedai asal Sarawak. Panda atau Grab food mmg senang cari makan sini. Jom cuba makan sini aa, feeling2 Sarawak! 👍👍👍👍👍👍

 • Alamat:89800 Beaufort, Sabah, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 10:00 Petang
 • Nombor Telefon:None

5 BEST Tempat Makan Tengahari Di Beaufort:

 • Pondok D’Salsabila
 • Anjung Selera & Catering
 • Sambat Malam Arik Resto

Leave a Comment