10 Kedai Makan Malam Di Port Dickson

Selamat datang ke artikel “Makan Malam Di Port Dickson Malaysia”! Bagi pengembara makanan yang mencari pengalaman santapan memukau, anda telah sampai ke tempat yang tepat! Port Dickson, terletak di Malaysia, menyimpan pelbagai juadah lezat yang tidak boleh dilepaskan. Dari hidangan laut segar yang menggugah selera hingga makanan Melayu yang berpanjangan, semua ini boleh ditemui di destinasi yang menakjubkan ini. Dalam artikel ini, kita akan menjelajahi pelbagai restoran terbaik di Port Dickson yang menawarkan hidangan yang menonjol dengan rasa dan keunikan yang tersendiri. Bersedia untuk mengembara melalui dunia kuliner di Port Dickson? Mari kita bermula!

Makan Malam Di Port Dickson

“Seronok dan puas perut! Terokai 10 tempat makan malam menarik di Port Dickson, Malaysia, yang pasti memukau citarasa Anda!”

1. King’s Char Kuey Teow

King’s Char Kuey Teow – Best food and drinks to try, consistent taste, friendly staff, easy parking, live band, affordable prices. Special Char Kuey Teow only RM9.90. Also offers rice and Western options. Variety of food choices. Ordered 3 Special Char Kuey Teow, 1 chicken chop, 1 fries, and 3 drinks for under RM70. Great value for family dining. Order using provided QR code. Spacious place with live band and restroom. Love the delicious Char Kuey Teow with big prawns. Will definitely come back to King’s Char Kuey Teow. Tasty and good, worth a try.

 • Alamat:402, 4, Jalan Pantai, Kampung Si Rusa, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 Petang – 2:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+60176333644

2. Medan Ikan Bakar Majlis Perbandaran Port Dickson

Medan Ikan Bakar Majlis Perbandaran Port Dickson menjual kerang bakar yang sedap dan juicy. Lauk lainnya seperti ikan serkun 3 rasa, sotong celup tepung, dan udang butter juga sangat enak. Minuman yang direkomendasikan adalah air mangga dan air longan. Pemandangan sunset yang indah dan pelayanan yang ramah membuat pengalaman makan di sini sangat menyenangkan.

 • Alamat:Jalan Seremban, Batu 1, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Sabtu: 6:00 Petang – 12:00 Pagi, Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+60193970249

3. Cowboy pd restoran

Cowboy restoran menawarkan makanan dan minuman yang sedap dan berpatutan. Makanan terbaik untuk dicuba ialah ayam panggang bersama nasi dan sup. Ayamnya mempunyai rasa asap yang sedap dan berbeza daripada ayam panggang biasa. Terdapat pelbagai pilihan seperti satu ayam, separuh ayam atau set pinggan. Harga berpatutan dan perkhidmatan yang mesra. Walaupun tidak banyak pilihan makanan dan minuman, tetapi tempat ini memang ok. Waktu tengah hari suhu dalam kedai boleh panas sedikit, tetapi terdapat banyak tempat letak kereta. Jadi, secara keseluruhannya, Cowboy restoran adalah tempat yang baik untuk mencuba hidangan ayam panggang yang sedap.

 • Alamat:Port Dickson, Lot 643 Jalan Pantai batu 6 71050 teluk kemang, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: 9:00 Pagi – 8:00 Petang, Selasa-Khamis: 9:00 Pagi – 7:00 Petang, Jumaat-Ahad: 9:00 Pagi – 8:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60187862769

4. Port Lanun, Port Dickson

Port Lanun, Port Dickson memiliki pilihan makanan dan minuman yang terbatas. Makanan terbaik untuk dicoba yaitu ikan bakar, namun sizzlingnya kurang memuaskan. Saran saya, sebaiknya tidak mencobanya. Untuk minuman, hanya tersedia minuman ringan lokal dan tidak dapat menemukan 100 plus atau Sarsi. Ada banyak gerai makan di sini, termasuk gerai penjual air. Pada malam hari, terdapat pertunjukan band yang dimulai sekitar jam 9.30 malam. Tempat ini terang, namun tempat parkir terbatas dan harus berebut. Saya tidak sempat menggunakan toilet. Harga makanan agak mahal, tetapi beberapa gerai di pinggir jalan menyajikan makanan yang enak. Staff di gerai minuman juga ramah. Bagian porsi makanan besar dan enak. Hanya gerai makanan seperti shellout dan nasi panas yang memiliki staff yang kurang ramah.

 • Alamat:lot 1641, batu 8, Jln Pantai, Taman Baru Kemang, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: Tutup, Ahad: 6:30 – 11:30 Petang
 • Nombor Telefon:None

5. Sri Tanjong Restoran Ikan Bakar & Seafood

Sarankan Makanan/Minuman Terbaik:
– Ikan siakap steam
– Ayam masak merah atau daging masak merah
– Ikan bakar
– Siakap 3 rasa

Lokasi Dalam 30 Patah Perkataan:
Sri Tanjong Restoran Ikan Bakar & Seafood di Port Dickson adalah tempat yang disyorkan jika anda menginap di Glory Beach Resort atau Lexis. Mereka menyediakan set makanan untuk lima orang pada harga RM95 termasuk air satu jug. Ikan siakap steam mereka besar dan sedap. Harga makanan berpatutan. Pengunjung Grand Lexis atau berdekatan boleh mencuba makanan ikan bakar di sini. Sebaiknya datang sebelum jam 8 malam terutama semasa musim cuti sekolah untuk mengelakkan masa menunggu yang lama.

 • Alamat:5500, Jalan Bakar Sampah, Taman Pelangi, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Petang – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+601111444015

6. KAiDZ Restaurant

Restoran KaIdZ mempunyai makanan dan minuman yang sedap seperti tomyam, nasi goreng, chicken chop, dan burger. Service juga baik, hanya perlu 1/2 jam siap. Namun, ada keluhan mengenai air yang seperti gula tumpah dan kelewatan dalam perkhidmatan. Perlu ditingkatkan mutu prestasi dari segi service. Makanan secara keseluruhan tetap ok.

 • Alamat:73, Jalan Pantai, Kampung Bagan Pinang, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 5:30 Petang – 4:00 Pagi, Ahad: 5:30 Petang – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:+60127075077

7. Kedai Makan Marina Corner

Kedai Makan Marina Corner adalah tempat yang selesa untuk makan. Makanan yang disyorkan untuk dicuba adalah nasi goreng daging dan nasi goreng seafood. Rasa makanannya sedap, dan porsi nasi dan dagingnya banyak. Tukang ambil order juga ramah dan senyum. Selain itu, jika anda perokok, anda boleh duduk di luar kedai. Harganya juga tidak terlalu mahal dan ramai orang datang ke sana.

 • Alamat:Taman Port Dickson Utama, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 3:00 – 11:00 Petang, Sabtu-Ahad: Tutup
 • Nombor Telefon:+60182733460

8. Benteng Malam Bagan Pinang

Benteng Malam Bagan Pinang adalah tempat strategik dengan banyak pilihan makanan. Anda boleh mencuba kambing bakar with aglio olio dan kambing bakar set yang enak. Makanan lain yang disarankan termasuk alakat, sate, bakso, mee udang banjir, takoyaki, roti jhon, dan banyak lagi. Mee udang juga merupakan hidangan yang terbaik dengan udang yang banyak dan rasa yang padu. Harga mungkin sedikit tinggi tetapi berbaloi dengan portion yang banyak. Rasa sedap dan puas hati adalah yang penting.

 • Alamat:Batu 3 1/2, Jalan Pantai, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:No operating hours available
 • Nombor Telefon:None

9. Warung Makan D By’U Klasik

Warung Makan D By’U Klasik menyediakan pelbagai hidangan tempatan yang sedap. Rendang daging adalah hidangan terbaik yang perlu dicuba. Harga sangat berpatutan dan minuman yang disediakan memang superb. Perkhidmatan yang cepat. Satu-satunya kekurangan adalah parkirannya. Anda perlu memberi isyarat jauh-jauh sebelumnya, jika tidak bersedia untuk mendapat hon bertubi-tubi. Memang lazat. Harga standard. Tempat menarik. Menu keseluruhan bagus. Sangat memuaskan. Boleh datang semula ketika cuti. Disyorkan! 👍🏻

 • Alamat:Lot 889, Jalan By Pass, Kampung Air Meleleh, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 11:00 Pagi – 4:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 11:00 Pagi – 4:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60172125121

5 BEST Tempat Makan Malam Di Port Dickson:

 • King’s Char Kuey Teow
 • Medan Ikan Bakar Majlis Perbandaran Port Dickson
 • Cowboy pd restoran
 • Port Lanun, Port Dickson
 • Sri Tanjong Restoran Ikan Bakar & Seafood
Baca Juga  10 Kedai Makan Malam Di Rembau

Leave a Comment