10 Kedai Makan Malam Di Lumut

Malam-malam ni, kita nak cerita pasal satu tempat best untuk makan malam di Lumut, Malaysia. Korang tahu tak Lumut ni? Jom kita cite cerita sikit pasal bandar ni. Lumut ni terletak dekat dengan pantai cantik Pangkor. Jadi, lepas korang habiskan hari jalan-jalan di Pangkor, korang boleh la singgah sini untuk isi perut yang lapar. Ada banyak tempat makan menarik kat Lumut ni, dari kedai mamak sampai restoran seafood sedap giler. Korang boleh try makanan kampung tradisional atau pun makanan ala-barat yang sedap juga. So, kalau korang ada plan nak melancong ke Lumut, jangan lupa jemput perut korang makan malam kat sini tau!

Makan Malam Di Lumut

Makan malam sulit dipercayai! Terdapat 10 tempat makan malam di Lumut yang pasti membuat lidah anda terpacu!

1. Restoran Warung Ikan Kukus ( Lumut, Perak )

Restoran Warung Ikan Kukus di Lumut, Perak terkenal dengan ikan kukusnya yang sedap. Walaupun agak lama tunggu mknn dan service lambat, tetapi makanan berbaloi dgn harga dan rasa masakannya boleh diterima.

  • Alamat:32200 Lumut, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 Petang – 3:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60124504459

2. Capri Restaurant ( Pekan Lumut, Perak )

Capri Restaurant (Pekan Lumut, Perak) – Good food: Gamberetti Fritti, spaghetti ai Funghi, pineapple carrot cake, Ravioli, spicy salami pizza, Lasagna, Calamari, Mushroom Soup, Apple Strudel, Baked Cheesecake. Authentic Italian cuisine, high prices, great for special occasions & hiking trail nearby.

  • Alamat:4174, Jalan Sultan Idris Shah, Lumut, Perak, Malaysia, 32200 Lumut, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:30 Pagi – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60193711662

3. Garden Beach Seafood

Garden Beach Seafood, recommended for family gatherings. Excellent service and delicious food. Must-try dishes include the steam fish Thai style and grilled fish. For Western food, the Spaghetti Carbonara is highly recommended. The restaurant offers recommendations based on budget and taste preferences. Friendly and fast service. Family set menu available. The steam siakap fish is especially tasty. Also try the Western dishes, such as the recommended carbonara for children and the delicious chicken Maryland with black pepper sauce. Other recommended dishes include ikan bakar, tomyam seafood, kailan with salted fish, telur dadar, and sotong goreng tepung (although it could be crispier). Clean and spacious tables, ample parking. The facade of the shop could use some improvement.

  • Alamat:Jalan Teluk Batik, Teluk Batik, 32200 Lumut, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 5:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60198185560

4. Sate Padang Tembak Lumut ( Jalan Teluk Muroh – Teluk Batik, Lumut, Perak )

Sate Padang Tembak Lumut mempunyai sate yang sedap dengan harga daging sedikit mahal, iaitu RM1.80 sebatang. Tetapi, di belakang kedai Satay Sungai Wangi, mereka menjual sate yang besar dan sedap dengan harga RM1.30 sahaja. Sate dagingnya sangat lembut dan enak. Kuahnya pula pekat dan sedap, rasa tidak terlalu banyak atau kurang. Hanya bau di sekitar kedai yang kurang sedap. Kakak saya sangat suka sate di sini, terutamanya yang kambing. Saya mencuba sate ayam, daging, dan kambing baru-baru ini. Saya juga sangat suka kuah kacangnya, sedap dan pekat. Kami tambahkan satu lagi mangkuk kuah kacang 🤭.

  • Alamat:85, Jln Teluk Muruh, Kampung Padang Tembak, 32200 Lumut, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Sabtu: 5:00 – 11:00 Petang, Ahad: 4:30 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60192534575

5. Warung Nelayan

Warung Nelayan menawarkan makanan dan minuman terbaik dalam atmosfera yang menyelerakan. Anda harus mencuba Kari Ikan Sembilang, ianya pedas dan lazat. Ikan tersebut sangat lembut dan segar. Padankan dengan air Limau asam boi untuk padanan yang sempurna. Udang goreng tepung dan sotong juga sangat sedap dan lembut. Penghargaaan yang berpatutan menjadikan tempat ini sesuatu yang jarang ditemui. Walaupun ada kerja pembaharuan di sebelah kedai, adalah sedikit kucing dan lalat.

  • Alamat:Perkampungan Nelayan Batu, 1, Jalan Iskandar Shah, 32200 Lumut, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

6. Nasa Ikan Bakar&Seafood

Restoran Nasa Ikan Bakar&Seafood menyajikan makanan dan minuman yang terbaik dalam suasana yang mesra dan tempat yang luas. Makanan yang disarankan untuk dicuba adalah udang butter basah yang lezat. Walaupun layanan mungkin agak lambat ketika waktu puncak, tempat ini mempunyai kemudahan yang mudah dan luas serta tempat letak kenderaan yang senang. Seafood yang disajikan semuanya terasa segar. Terima kasih kepada pemilik kedai dan pelayan atas rezeki yang diberikan. Harga yang ditetapkan berbaloi dengan setiap hidangan yang disajikan.

  • Alamat:Lot 4924, Restoran Nasa Ikan Bakar, 76, Batu 2 Pundut, Kampung Tebing Rabak, 32200 Lumut, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 4:00 Petang – 12:30 Pagi, Selasa-Khamis: 9:00 Pagi – 5:00 Petang, Jumaat: 4:00 – 11:30 Petang, Sabtu: 4:30 – 11:30 Petang, Ahad: 4:00 – 11:30 Petang
  • Nombor Telefon:+60175535423

7. Lumut Kitchen

Lumut Kitchen adalah restoran yang sangat baik untuk dicuba. Makanan terbaik mereka adalah nasi goreng chicken chop, ayam besar dan ranggup, sangat berbaloi dicuba. Kuew tiao ayam juga sangat sedap. Restoran ini masih buka selepas pukul 10 dan air kosong percuma boleh diambil di kaunter. Restoran ini bersih dan perkhidmatan telah ditingkatkan. Parking mudah dan penyajian makanan yang hebat. Harga berpatutan dan staf yang baik. Anda harus datang ke sini jika tidak tahu makan apa.

  • Alamat:1, Persiaran Pantai Impian, 32200 Lumut, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Selasa: 3:00 – 11:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 3:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60109432429

8. Kedai Makan SSimpang

Kedai Makan SSimpang adalah tempat yang sangat strategik untuk makan tengahari. Makanan di sini sangat sedap. Mi Udang Special sangat lazat. RM20 untuk 3 ekor udang besar adalah berpatutan. Nasi campur juga sedap. Sekali datang ke Hilton atau Teluk Senangin, tempat ini menjadi pilihan untuk mengisi perut. Anda wajib singgah jika berada di sekitar Lumut/Pulau Pangkor. Terdapat pelbagai makanan tempatan yang menggoda selera di sini. Cuba untuk makan tengahari! Makanan sarapan di sini juga sedap. Saya mencuba di sini untuk kali pertama dan semua boleh datang mencuba.

  • Alamat:32200 Lumut, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 8:00 Pagi – 5:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 8:00 Pagi – 5:00 Petang
  • Nombor Telefon:None

9. Lumut Cafe ( Pekan Lumut, Perak )

Cafe Lumut di Pekan Lumut, Perak adalah tempat yang terbaik untuk mencuba nugget murah dan sedap. Harga makanan murah, parking senang dapat, dan kawasan bersih. Tempat healing yang paling best setakat ini. Datang dan nikmati makanan dengan view terbaik sambil melihat sunset. Portion makanan sangat banyak dan kuantiti makanan puas hati. Sokong cafe ini!

  • Alamat:PT 4109, Persiaran Sultan Izuddin Shah, 32200 Lumut, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 12:00 Pagi
  • Nombor Telefon:+60182829672

10. Makan Sini Laa ( Pekan Lumut, Perak )

Makan Sini Laa di Pekan Lumut, Perak, menawarkan makanan yang unik dan sedap. Antara makanan yang harus dicuba ialah roti canai, nasi lemak, mee kari udang, dan mee kicap. Semua makanan ini jujur dan bukan seperti yang biasa.

  • Alamat:Jalan Titi Panjang, 32200 Lumut, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:No operating hours available
  • Nombor Telefon:+60163189189

5 BEST Tempat Makan Malam Di Lumut:

  • Restoran Warung Ikan Kukus ( Lumut, Perak )
  • Capri Restaurant ( Pekan Lumut, Perak )
  • Garden Beach Seafood
  • Sate Padang Tembak Lumut ( Jalan Teluk Muroh – Teluk Batik, Lumut, Perak )
  • Warung Nelayan
Baca Juga  5 Kedai Makan Malam Di Gambang

Leave a Comment