10 Kedai Makan Malam Di Kamunting

Jom kita cerita pasal makan malam di Kamunting Malaysia! Kalau kita suka adventure makan-makan, mesti seronok gila try makanan kat sini. Kamunting ni memang famous dengan pelbagai masakan sedap. Mulai dari mee rebus, nasi lemak, roti canai sampai lah ke murtabak, semua ada dalam satu tempat ni. Boleh je cari kedai makan yang buka malam-malam pun lagi best sebab boleh sambil jalan-jalan tengok pemandangan indah waktu malam. Dah lapar ni, jom kita plan nak pergi Kamunting dan serbu makanan sedap di sana!

Makan Malam Di Kamunting

“Rahsia tersembunyi di Kamunting Malaysia! Terjah 10 tempat makan malam yang menggugah selera di sini.”

1. The BBQ Garage Sdn Bhd

The BBQ Garage Sdn Bhd is a great place to try delicious food. Their juicy burgers, well-seasoned chicken chop with black pepper sauce, macaroni and baked beef, and grilled chicken with fried rice are highly recommended. The service is generally good, but it may be understaffed during busy times. The ambiance is perfect for a romantic dinner date. Customers passing through Tol Kamunting have had pleasant experiences at this restaurant and would visit again. The staff are friendly and efficient, and the restaurant also offers an air-conditioned room. Overall, The BBQ Garage Sdn Bhd is a highly recommended western food restaurant.

  • Alamat:No 60, jalan baru ayer putih,kg pak dollah kamunting taiping, Village, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 4:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60189851700

2. Chargrill Corner

Chargrill Corner adalah kedai yang berkualiti tinggi dengan hidangan yang istimewa. Nasi Goreng Ayam Black Pepper dan Nasi Briyani adalah hidangan terbaik yang patut dicuba. Harganya berpatutan, dan kualitinya tidak dikorbankan. Selain itu, staf yang ramah dan tempat yang bersih membuat pengalaman makan anda lebih baik. Jika anda ingin mencuba makanan dan minuman yang luar biasa, Chargrill Corner adalah tempat yang harus anda kunjungi. Hanya hadirkan diri anda dan nikmatilah hidangan terbaik di sini!

  • Alamat:No 63, Jalan Medan Kamunting 1 Kamunting, 34600 Taiping, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 4:00 – 10:30 Petang, Jumaat: 2:00 – 11:15 Petang, Sabtu-Ahad: 12:00 – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60195787378

3. Raintown Brother Western

Makanan terbaik untuk dicuba di Raintown Brother Western adalah Mushroom soup yang disajikan dengan 3 keping roti bawang putih yang sangat mengenyangkan. Fish n Chip dan Wrap juga sangat memuaskan. Harganya sangat berpatutan dan sangat direkomendasikan. Teruskanlah Raintown Brother Western!

  • Alamat:Lorong Pk 7, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin: 12:00 – 11:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 12:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60175135494

4. Medan Selera Kamunting

Medan Selera Kamunting offers a variety of local, Chinese, Western, burger, and mamak cuisines. One must-try dish is the Chicken Chop, which is affordable at RM5 and comes in a decent portion. Other popular options include Yong Tau Foo, fried varieties, soup varieties, and typical Malaysian dishes. For a taste of village and Chinese flavors, Gerai Dahlia Maju serves delicious Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah.

  • Alamat:118, Jalan Kamunting Lama, Kampung Jana Sambungan, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 5:00 Petang – 1:00 Pagi
  • Nombor Telefon:None

5. Kamunting Famous Cendol & Laksa

Semak Kamunting Famous Cendol & Laksa. Cendol dan laksa mereka sangat sedap. Tunggu pun tak lama. Pelancong perlu cuba yang murah dan enak ini di Taiping.

  • Alamat:Taman Jana Mulia, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 6:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60162665315

6. Restoran Al Jaleel

Restoran Al Jaleel menawarkan nasi kandar terbaik. Sarapan pagi yang baik, mudah ditemui dan parkir. Harga berpatutan, tosai sedap dan chutney yang lazat.

  • Alamat:Kamunting Raya, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:None

7. Restoran Nasi Kandar Din Mohamad

Nasi Kandar Din Mohamad – makanan terbaik: kari ayam, daging briyani, teh tarik.

  • Alamat:10, Regat Kamunting, Kampung Pinang, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
  • Nombor Telefon:+6058010058

8. Gerai Abu Samah

Gerai Abu Samah menyajikan mee goreng yang terbaik di Medan Kamunting.

  • Alamat:Medan Selera, Kamunting Raya, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 8:00 Pagi – 10:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 8:00 Pagi – 10:00 Petang
  • Nombor Telefon:+60174464034

9. UJANG CORNER WESTERN & LOCAL FOOD

Ujang Corner menawarkan makanan dan minuman western & local yang enak dan lazat. Semua orang harus mencubanya. Mereka akan berpindah ke lokasi baru sekarang. Harga terjangkau dan layanan yang terbaik.

  • Alamat:No 39, PUSAT PENJAJA, Jalan Stesen Kamunting, Kamunting Raya, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 4:00 – 11:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 4:00 – 11:00 Petang
  • Nombor Telefon:+601155555438

5 BEST Tempat Makan Malam Di Kamunting:

  • The BBQ Garage Sdn Bhd
  • Chargrill Corner
  • Raintown Brother Western
  • Medan Selera Kamunting
  • Kamunting Famous Cendol & Laksa
Baca Juga  6 Kedai Makan Malam Di Cheras

Leave a Comment