15 Kedai Chinese Food Bukit Jalil

Hey, apa khabar? Sekiranya anda seorang penggemar makanan Cina dan berada di sekitar Bukit Jalil, anda berada di tempat yang betul! Pernahkah anda terfikir bahawa terdapat banyak kedai makan Cina yang menarik di kawasan ini? Dalam artikel ini, saya akan mengongsi 15 tempat makan Cina terbaik di Bukit Jalil yang pasti akan memuaskan selera anda. Tidak kira sama ada anda mencari dim sum yang lazat, mi yang gebus, atau hidangan makan malam yang membangkitkan selera, terdapat pelbagai pilihan yang menanti anda. Bersiap-siap untuk menelusuri dunia keunikan dan kelezatan makanan Cina di Bukit Jalil yang pasti akan memikat lidah anda!

Chinese Food Bukit Jalil

Mari meneroka pelbagai hidangan sedap dari 15 restoran makanan Cina di Bukit Jalil! Jomlah kita pergi menjamu selera!

1. Dai Cha Dim (Pavilion Bukit Jalil)

Dai Cha Dim (Pavilion Bukit Jalil) adalah restoran yang direkomendasikan. Wajib dicoba adalah Wanton Mee, Chili Pork Belly Fried Rice, dan Braise Beef Claypot. Pelayanannya cepat dan efisien, lingkungannya bersih dan nyaman. Ada promo diskon 20% untuk makan malam pada hari biasa di bulan November 2023.

Dai Cha Dim (Pavilion Bukit Jalil)
 • Alamat:Lot 2.38, 2.39, 2.79, Level 2, Pavilion Bukit Jalil No. 2, Persiaran Jalil 8, Bandar Bukit Jalil, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 11:00 Pagi – 10:00 Petang, Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60397665667

2. Restoran Good Taste

Restoran Good Taste adalah tempat yang bagus dan berstandard. Makanannya juga enak… sajian yang besar! Harganya mungkin sedikit tinggi.

Menu wajib yang perlu dicuba di sini adalah nasi goreng dan mi. Nasi goreng dan mi ini sangat disukai oleh keluarga saya. Terima kasih kepada Ally yang sangat perhatian terhadap pelanggan. Porsi charsiew dan roasted pork agak sedikit, mengingat harganya, tetapi masih dapat diterima. Kari signature yang dihidangkan merupakan nilai untuk wang dengan bahan-bahan dan mi yang baik, tetapi kari tersebut akan lebih baik jika dihidangkan sebagai kari kering daripada kari sup. Kulit babi ini sangat renyah (hanya jika direbus lebih lama untuk tekstur kolagen yang renyah, maka akan menjadi yang terbaik!) Minuman 100% lulus! Charsiew tidak segar, walaupun tidak ketara, kulit babi panggang renyah 10/10, dan mi dimasak dengan betul. Harap lebih banyak perbaikan dapat dilakukan dalam tahap kebersihan dapur… saya melihat seekor lipas berjalan-jalan dan kakitangan tidak menyedarinya, tetapi pelanggan menyedarinya.

Restoran Good Taste
 • Alamat:24, Jalan Jalil Jaya 6, Jalil Link, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 10:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60389995078

3. Grand Harbour Restaurant & Banquet (Pavilion Bukit Jalil)

Grand Harbour Restaurant & Banquet, Pavilion Bukit Jalil adalah restoran kegemaran kami sekeluarga! Hidangan yang sedap dengan perkhidmatan yang cemerlang dengan harga yang berpatutan. Jika anda merancang untuk datang pada hujung minggu, pastikan untuk membuat tempahan terlebih dahulu kerana mereka sentiasa penuh! Hidangan kegemaran saya adalah sup babi 一品锅! 😍 Kami datang ke sini untuk makan malam keluarga, restoran ini agak penuh kerana hari biasa. Secara keseluruhannya, makanan sangat sedap dan harga cukup berpatutan untuk restoran ini. Kami dilayan oleh Encik Andrew dan dia sangat mesra dan membantu dalam memilih hidangan. Akan datang lagi!

Baca Juga  15 Kedai Chinese Food Bangi
Grand Harbour Restaurant & Banquet (Pavilion Bukit Jalil)
 • Alamat:Lot 5.86.00, Level 5 Pavilion Bukit Jalil Mall No 2, Persiaran Jalil 8 Bandar, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Sabtu: 11:00 Pagi – 3:00 Petang, 6:00 – 10:00 Petang, Ahad: 10:00 Pagi – 3:00 Petang, 6:00 – 10:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60397665663

4. Icon Kitchen Restaurant

Icon Kitchen Restaurant di Bukit Jalil menawarkan pelbagai hidangan yang patut dicuba. Salah satu menu wajib adalah “潮州蒸鱼” yang terkenal dengan rasa yang segar dan lembut. Selain itu, makanan di sini juga terjamin enak dan tempat ini dikenali dengan servis yang cepat dan baik. Harga makanan di sini juga berpatutan dan hidangan yang disajikan tidak akan membuat anda kecewa.

Icon Kitchen Restaurant
 • Alamat:22A, Jalan Jalil Jaya 6, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Jumaat: 10:30 Pagi – 2:30 Petang, 5:00 – 10:30 Petang, Sabtu-Ahad: 10:30 Pagi – 10:30 Petang
 • Nombor Telefon:+60123766246

5. Yue Mic Ka

Yue Mic Ka adalah restoran yang menyajikan pelbagai hidangan, terutamanya hidangan berkaitan daging dan sup tulang babi. Tetapi, hidangan yang harus dicuba adalah sup ayam mereka. Sup ayam mereka memiliki rasa yang seimbang dan nikmat. Ayamnya juga memiliki rasa yang unik dan kuat. Porsi ayamnya juga besar dengan harga yang terjangkau. Bagi pecinta sup tulang babi, mereka juga bisa mencoba hidangan sup tulang babi yang terkenal di restoran ini. Supnya sedikit asin dengan sentuhan manis bawang putih. Cili juga memberikan rasa tambahan pada sup tersebut. Secara keseluruhan, restoran ini dapat dinilai 3.5 bintang.

Yue Mic Ka
 • Alamat:2, Jalan Jalil Jaya 2, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 9:30 Petang
 • Nombor Telefon:+60395467658

6. MSL 满香楼

MSL 满香楼是一家享誉盛名的中餐馆,推荐必尝的菜肴有辣椒螃蟹配馒头、鲜美的上汤蛏子和咸蛋黄豆。服务和食物质量逐渐提升。晚餐时段(周末)经常繁忙,所以我们决定通过WhatsApp点餐,然后亲自前去取餐。外带的食物味道依然美味,午餐时间点外带(打包)也很方便。餐馆地点便利,服务良好。一定会再次光顾。

MSL 满香楼
 • Alamat:38G, Jln Jalil 1, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:30 Pagi – 2:30 Petang, 5:30 – 10:30 Petang
 • Nombor Telefon:+60143671210

7. 銘记粥品 Ming Kee Porridge Bukit Jalil

Semak Ming Kee Porridge, Bukit Jalil – porridge enak, masak dalam periuk tanah liat, menakjubkan aromatik. Dandanan VIP tempat makanan padat. Enaknya soya yang dibuat sendiri. Tekstur pulut lengket, gaya Cantonese. Hidangan besar dan penggunaan sos kacang, lada dan kicap disesuaikan.

Baca Juga  15 Kedai Chinese Food Uptown
銘记粥品 Ming Kee Porridge Bukit Jalil
 • Alamat:No. 7G & 7-2, Jalan Jalil Jaya 3, Jalil Link, 57000 Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 9:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60389993335

8. Restaurant Tasty Wok House 家乡回味馆

Restoran Tasty Wok House 家乡回味馆 menawarkan hidangan-hidangan yang wajib dicuba. Berikut adalah beberapa menu yang disyorkan:

1. Mee Goreng Mamak
2. Nasi Goreng Kampung
3. Ikan Bakar
4. Ayam Goreng Berempah
5. Petai Udang
6. Tomyam Seafood
7. Asam Pedas
8. Sotong Goreng Tepung
9. Kangkung Belacan

Hidangan-hidangan tersebut tidak pernah mengecewakan dan disukai oleh saya dan kawan-kawan. Hidangan tidak berminyak, tidak terlalu masin, sangat memuaskan. Porsi hidangan mereka juga besar, jadi pesan dengan hati-hati. Hahaha.. Secara keseluruhan, disyorkan untuk makan malam bersama kawan-kawan dengan makanan masakan rumah.

Restaurant Tasty Wok House 家乡回味馆
 • Alamat:06-05-1 (Block 6, No.5), Jalan Jalil Perkasa 14, Arked Esplanad Commercial Centre Arked Esplanad 57000, Bukit Jalil, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:30 Pagi – 10:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60176808687

9. Dragon-i Restaurant @ Pavilion Buki Jalil

Dragon-i Restaurant @ Pavilion Buki Jalil memiliki menu yang wajib dicuba. Xiao long bao dan sup mi rasanya enak, kami menikmati hidangan di sini. Harga sedikit lebih tinggi. Kami pernah mencoba set makan siang di cabang lain yang bagus. Harapannya, mereka akan menyediakan set makan siang atau makan malam di masa depan. Antrian cepat dan pemesanan juga cepat, hidangan disajikan dengan cepat, makanannya enak dan menu yang mirip dengan outlet lain.

Dragon-i Restaurant @ Pavilion Buki Jalil
 • Alamat:Pusat Bandar, Pavilion, Lot no 1.35.00, Level 1, 2, Persiaran Jalil Utama, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Khamis: 11:00 Pagi – 2:30 Petang, 5:00 – 9:30 Petang, Jumaat-Ahad: 11:00 Pagi – 9:30 Petang
 • Nombor Telefon:+60380749968

10. Tasty Porridge 品粥 @BUKIT JALIL

Tasty Porridge di Bukit Jalil menyajikan makanan yang sedap. Kepekatan garam boleh dipilih mengikut kehendak pelanggan. Disediakan juga bawang goreng dan minyak bijan di setiap meja untuk kemudahan pelanggan. Perkhidmatan dan suasana kedai hanya sederhana. Pada hari Ahad, bilangan pelanggan tidak ramai. Pesanan dihantar dengan cepat melalui sistem pengimbas QR. Banyak pilihan porridge istimewa di sini, saya memilih porridge bunga cordyceps dengan ayam yang besar dan sedap. Minuman kurma dan goji berry yang saya pesan tidak hadir dengan goji berry atau kurma tetapi masih enak. Pelayanannya bersih dan memuaskan. Akan datang lagi untuk mencuba menu lain. Porridge di sini sungguh lazat dan ada banyak pilihan seperti kurang garam atau tiada garam/ kurang minyak dan lain-lain. Saya sentiasa pilih kurang minyak dan kurang garam tetapi tidak mempengaruhi citarasa porridge. Staf di sini hebat terutamanya “Si En”, dia sangat membantu dan bertindak dengan segera jika ada kesilapan. Dia sopan dan sabar ketika menjelaskan. Dia juga menukar minuman kami dari sejuk kepada panas seperti yang diminta. Salah seorang staf terbaik di syarikat ini. Saya syorkan tempat ini untuk makan tengahari atau makan malam. Dan saya suka porridge labu emas ini.

Baca Juga  15 Kedai Chinese Food Bukit Mertajam
Tasty Porridge 品粥 @BUKIT JALIL
 • Alamat:No. 6-G, Block 4, Jalil Link, Jalan Jalil Jaya 4, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60389990655

11. Bai Wei @Bukit Jalil Aurora Place

Semak Bai Wei @Bukit Jalil Aurora Place. Ada menu yang wajib dicuba: makanan Cina biasa, hidangan China terkenal – ikan berminyak pedas, daging babi, dan hidangan berperisa mala. Harganya mahal tetapi pentingkan makanan. Dari Pavilion 2 Parkson, keluar dan lintasi jalan, naik eskalator dan jumpa tempat itu di kalangan kedai-kedai komersial. Makanan sedap, tak berlebihan. Pilih sama ada hidangan yang diatur atau anda pilih sendiri. Peluang mencuba hidangan-hidangan berperisa asli China dalam konsep nasi campur.

Bai Wei @Bukit Jalil Aurora Place
 • Alamat:A-01-18, Aurora Place.1, Persiaran Jalil 1 Bandar Bukit Jalil, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
 • Nombor Telefon:+60193996834

12. Restaurant Sangong

Menu wajib dicuba di Restoran Sangong termasuk nasi yang sempurna, hidangan goreng yang renyah di luar tetapi lembut di dalam, dan sayur-sayuran yang lezat setiap suapan. Termasuk di antara hidangan yang direkomendasikan adalah telur goreng dengan lemak yang mengagumkan rasanya.

Restaurant Sangong
 • Alamat:Unit F13-1, Bukit Jalil City, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 12:00 – 3:00 Petang, 5:30 – 9:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60397640140

13. Mee Hiris China Muslim @ Pavilion Bukit Jalil

Mee Hiris China Muslim di Pavilion Bukit Jalil menawarkan menu yang patut dicuba. Mee Tarik dan sup daging sesuai dicuba. Suasana restoran sangat selesa. Perkhidmatan yang baik dan kakitangan yang mesra. Makanan di sini memang istimewa. Minuman “asam power” sangat menyegarkan. Pasti akan datang lagi. Kami telah beberapa kali makan di sini. Hanya pesan mi sawi masam pedas dan sama dengan nasi, juga telur goreng dengan tomato. Kami sangat suka hidangan ini kerana sedap! Saiz hidangan agak besar dan kenyang selepas makan. Kami sangat mengesyorkan ketiga-tiga hidangan ini. Pertama kali ke Pavilion Bukit Jalil dan juga pertama kali makan di Mee Hiris. Makanan okey tapi agak mahal. Tetapi dekorasi tempat kelihatan eksklusif, mungkin itulah sebab harga sedemikian.

Mee Hiris China Muslim @ Pavilion Bukit Jalil
 • Alamat:Pink Zone), Pavilion, Lot 1.12.00, Level 1, Persiaran Jalil Utama, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60172827056

14. 红茶館 Red Mansion Private Kitchen Bukit Jalil

Red Mansion Private Kitchen adalah sebuah restoran yang sangat baik bersebelahan dengan Pavilion dengan suasana yang menyenangkan. Bilik ini juga dilengkapi dengan karaoke.

Setiap hidangan disediakan dengan bahan-bahan yang sedap, lazat dan segar. Tomahawk Pork rib adalah hidangan yang wajib dicuba, begitu juga dengan Braised pork belly & Homemade Beancurd dengan kubis ungu yang sedap!

Harga yang wajar untuk kualiti makanan.

Saya akan datang dan membuat tempahan dengan keluarga saya pada kali seterusnya. Promosi lobster adalah tawaran yang baik, sepatutnya diperpanjangkan untuk menarik lebih pelanggan baru.

Itik/ayam/tofu/vege dan lain-lain, setiap hidangan dimasak dengan sempurna dan sedap. Tukang masak telah melakukan kerja yang sangat baik, dua jempol.

Perkhidmatan juga baik, pelayan sangat perhatian.

Penting untuk ada perkhidmatan valet parking jika mahu makan di Red Mansion, parkir lantai bawah agak merepotkan, anda perlu berjalan agak jauh. Pelbagai hidangan lebih berbeza daripada restoran Cina biasa. Baru dibuka 4 bulan yang lalu. Beberapa hidangan merupakan percampuran antara masakan Cina dan masakan moden. Rasa dan kualiti makanan adalah hebat, komen besar untuk tukang masak (saya suka Soon Hock fish mereka). Pemilik dan Josephine (wanita yang melayani kami) sangat perhatian dan membantu kami mencadangkan hidangan. Mereka juga menyediakan dim sum pada waktu pagi. Akan mencuba dim sum mereka pada masa akan datang.

红茶館 Red Mansion Private Kitchen Bukit Jalil
 • Alamat:D-01-04 & D-01-05, Plaza Bukit Jalil, 1, Persiaran Jalil 1, Bandar Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin-Ahad: 11:30 Pagi – 2:30 Petang, 5:30 – 10:00 Petang
 • Nombor Telefon:+60128894007

15. Ben Ling Chinese Food Cart

Ben Ling Chinese Food Cart adalah gerai makanan Cina yang wajib dicuba. Menu yang disarankan ialah nasi goreng vegetarian yang sedap, dimasak dengan baik, ringan dan mudah. Saya telah makan sejak zaman kolej dan rasanya masih sama.

Ben Ling Chinese Food Cart
 • Alamat:KL1293 Apartment Arena Green, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
 • Waktu Operasi:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
 • Nombor Telefon:None

5 BEST Chinese Food Bukit Jalil:

 • Dai Cha Dim (Pavilion Bukit Jalil)
 • Restoran Good Taste
 • Grand Harbour Restaurant & Banquet (Pavilion Bukit Jalil)
 • Icon Kitchen Restaurant
 • Yue Mic Ka

Leave a Comment